Ultima oră
VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, în direct pe Prima Sport 1. A început partida! VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, în direct pe Prima Sport 1. A început partida!
John Textor, patronul grupărilor Olympique Lyon şi Botafogo, suspendat 45 de zile în Brazilia. Care este motivul John Textor, patronul grupărilor Olympique Lyon şi Botafogo, suspendat 45 de zile în Brazilia. Care este motivul
Naţionala României se reuneşte duminică, pentru dubla cu Cehia din faza play-off CM2025 Naţionala României se reuneşte duminică, pentru dubla cu Cehia din faza play-off CM2025
VIDEO | FCSB - Farul, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby cu titlul pe masă. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Farul, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby cu titlul pe masă. Echipele probabile!
El va fi înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool! Cormoranii s-au înţeles cu antrenorul El va fi înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool! Cormoranii s-au înţeles cu antrenorul
VIDEO | FCU Craiova - "U" Cluj, astăzi, de la ora 17:30, în direct la Prima Sport 1! Două echipe cu obiective diferite VIDEO | FCU Craiova - "U" Cluj, astăzi, de la ora 17:30, în direct la Prima Sport 1! Două echipe cu obiective diferite

Antrenorul Christian Streich va pleca de la SC Freiburg după un număr impresionant de ani

Bundesliga Publicat de Daian Cutu pe 18 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38119/21527779/1/profimedia-0857748985.jpg

Antrenorul Christian Streich a anunţat că va pleca de la SC Freiburg după 29 de ani petrecuţi la acest club.

Antrenorul german (58 de ani) este la club din 1995, când s-a alăturat ca antrenor de tineret. Cu echipa U19, el a câştigat campionatul german de juniori în 2008 şi de trei ori Cupa Germaniei a cluburilor de juniori.

În vara anului 2007, Streich a devenit antrenor secund al profesioniştilor, iar abia în sezonul 2011-2012 a devenit în cele din urmă antrenor principal al echipei.

În timpul mandatului său, Streich a ajutat Freiburgul să devină o echipă de primă ligă din Bundesliga, calificându-se de mai multe ori în competiţiile europene, ajungând şi în finala Cupei Germaniei din 2022, pierdută în faţa lui Leipzig (1-1, 2-4 la penalty-uri). În prezent, el este al treilea cel mai longeviv antrenor din primele cinci ligi din Europa, după Diego Simeone (Atlético Madrid) şi omologul său din Bundesliga, Frank Schmidt (Heidenheim).

"M-am gândit mult timp la acest lucru şi am avut multe discuţii, dar cred că, după 29 de ani, este momentul potrivit pentru a face loc unei noi energii, unor oameni noi şi unor noi oportunităţi", a declarat Christian Streich într-un videoclip postat luni pe reţelele de socializare ale clubului german.

"Am avut sute de experienţe extraordinare în timpul petrecut la club. Acest club este viaţa mea şi sunt recunoscător pentru marea dragoste şi sprijinul pe care l-am primit aici. Aştept cu nerăbdare viitorul acestui club şi ştiu că se vor lua decizii foarte bune şi că lucrurile vor continua aici aşa cum au continuat în ultimii ani şi decenii: mergând mereu înainte şi ţinând capul sus, chiar şi atunci când lucrurile au fost dificile", a afirmat el.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Bundesliga

Ultimele articole Toate articolele