Ultima oră
VIDEO | Casper Ruud şi-a luat revanşa în faţa lui Stefanos Tsitsipas şi a câştigat titlul la Barcelona VIDEO | Casper Ruud şi-a luat revanşa în faţa lui Stefanos Tsitsipas şi a câştigat titlul la Barcelona
Ioan Andone ştie cine va câştiga titlul sezonul viitor: „O să fie un campionat tare” Ioan Andone ştie cine va câştiga titlul sezonul viitor: „O să fie un campionat tare”
VIDEO | Sepsi - Universitatea Craiova 1-3, în direct la Prima Sport 1! Houri măreşte diferenţa VIDEO | Sepsi - Universitatea Craiova 1-3, în direct la Prima Sport 1! Houri măreşte diferenţa
Marcel Bîrsan, lăudat pentru prestaţia de pe Arena Naţională. ”Golul Lui Hasani a fost anulat pentru că trebuia anulat” Marcel Bîrsan, lăudat pentru prestaţia de pe Arena Naţională. ”Golul Lui Hasani a fost anulat pentru că trebuia anulat”
Dorinel Munteanu continuă parcursul de vis. ”Nu pot să fiu decât bucuros” Dorinel Munteanu continuă parcursul de vis. ”Nu pot să fiu decât bucuros”
Motivul pentru care „U” Cluj este în scădere de formă: „Poate fi asta” | VIDEO EXCLUSIV Motivul pentru care „U” Cluj este în scădere de formă: „Poate fi asta” | VIDEO EXCLUSIV

Avocaţii lui Nasser Al-Khelaïfi au depus plângeri pentru încălcarea confidenţialităţii anchetei

PSG Publicat de Tudor Moisa pe 19 ian 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38299/21466098/1/psgfr.jpg

Avocaţii francezi ai patronului PSG, Nasser Al-Khelaïfi, au anunţat vineri că au depus plângeri la Parchetul din Paris pentru încălcarea "orchestrată" şi "trunchiată" a secretului anchetei, relatează Le Figaro.

"Deplângem încălcările orchestrate, tendenţioase, fragmentate şi trunchiate ale secretului profesional, ale secretului anchetei şi ale secretului de procedură, al căror unic scop este de a denatura realitatea faptelor şi de a face presiuni asupra justiţiei şi a opiniei publice", scriu Renaud Semerdjian şi Francis Szpiner într-un comunicat.

Avocaţii precizează ca clientul lor se constituie "parte civilă" într-o anchetă judiciară privind Paris Saint-Germain şi că Nasser Al-Khelaïfi este "victima unor atacuri la adresa demnităţii şi reputaţiei sale personale".

"De mai multe săptămâni, asistăm la numeroase materiale publicate în diverse mijloace media care au folosit o selecţie tendenţioasă de informaţii şi documente din anchetele în curs", se plâng cei doi avocaţi. Prin urmare, la 18 ianuarie, ei "au depus plângeri la Parchetul din Paris cu privire la aceste încălcări", afirmă Semerdjian şi Szpiner.

În cadrul anchetei judiciare în dosarul PSG, care implică fapte de corupţie şi trafic de influenţă, luni au fost efectuate percheziţii la Ministerul francez al Economiei şi Finanţelor. Investigaţiile vizează să stabilească dacă PSG a beneficiat de o concesie fiscală atunci când atacantul brazilian Neymar a fost transferat de la Barcelona în 2017.

Aceste suspiciuni fac parte dintr-o anchetă desfăşurată din septembrie 2022 în jurul unor operaţiuni de influenţă atribuite fostului director de comunicare al clubului, Jean-Martial Ribes, în vârstă de 57 de ani.

În cadrul unei alte anchete judiciare, judecătorii de instrucţie din Paris examinează acuzaţiile de răpire, detenţie ilegală şi tortură în Qatar, despre care lobbyistul franco-algerian Tayeb Benabderrahmane susţine că a fost victimă, vizând în special "NAK". Szpiner şi Semerdjian anunţaseră în aprilie că vor depune o plângere pentru defăimare în urma declaraţiilor făcute de lobbyist în presă.

Preşedintele clubului de fotbal din Paris face, de asemenea, obiectul a două anchete privind munca nedeclarată, în urma unei plângeri din partea majordomului său Hicham Karmoussi şi a unei plângeri din partea unui alt fost consilier al său.

mail-share icon Email
viewscnt

PSG

Ultimele articole Toate articolele