Ultima oră
David Popovici, magistral la Naţionalele de la Otopeni. A bifat al treilea titlu David Popovici, magistral la Naţionalele de la Otopeni. A bifat al treilea titlu
Sancţiune drastică pentru echipa unui român! A ajuns la -1 şi e imposibil să evite retrogradarea Sancţiune drastică pentru echipa unui român! A ajuns la -1 şi e imposibil să evite retrogradarea
VIDEO | Hermannstadt - FC Botoşani 0-1, în direct la Prima Sport 1! Mailat deschide scorul VIDEO | Hermannstadt - FC Botoşani 0-1, în direct la Prima Sport 1! Mailat deschide scorul
VIDEO | Etapa începe cu o mare controversă! VAR nu a intervenit la eliminarea lui Murgia de la Hermannstadt VIDEO | Etapa începe cu o mare controversă! VAR nu a intervenit la eliminarea lui Murgia de la Hermannstadt
”Am cam exagerat”. L-a distrus pe Istvan Kovacs, dar acum şi-a domolit discursul ”Am cam exagerat”. L-a distrus pe Istvan Kovacs, dar acum şi-a domolit discursul
Maraton de şah în Times Square pentru un nou record mondial Maraton de şah în Times Square pentru un nou record mondial

Bogdan Lobonţ, noul selecţioner al naţionalei României U20

România U21 Publicat pe 10 aug 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38208/20355353/1/romania-u21-1.jpg

UPDATE: Fostul portar al echipei naţionale Bogdan Lobonţ a acceptat să preia selecţionata Under 20 a României, informează FRF.

În cariera de jucător, Lobonţ a îmbrăcat de 85 de ori tricoul României, participând şi la turneele finale Euro 2000 şi Euro 2008, şi a activat la cluburi precum Corvinul Hunedoara, Rapid Bucureşti, Ajax Amsterdam, Dinamo Bucureşti, Fiorentina şi AS Roma. Ca antrenor a pregătit-o pe U Cluj în sezonul 2018-2019, iar înainte a făcut parte din staff-ul lui Cosmin Contra la prima reprezentativă.

S-a retras din fotbal chiar la Echipa Naţională, în iunie 2018, într-un meci de pregătire cu Finlanda, la Ploieşti.

“Sunt bucuros şi emoţionat în acelaşi timp de alegerea făcută. Am acelaşi sentiment pe care l-am avut atunci când am fost convocat pentru prima dată la echipa naţională. Aştept cu nerăbdare prima acţiune, cea din septembrie, ca să ne cunoaştem. Sunt convins că împreună reuşim să scoatem maximum din potenţialul echipei, atât din jucători, cât şi din stafful tehnic”, a declarat Bogdan Lobonţ.

Bogdan Lobonţ va fi prezentat miercuri, printr-o conferinţă de presă la Casa Fotbalului, începând cu ora 12:00, în sala Nicolae Dobrin.

Recent înfiinţata echipă naţională sub 20 de ani a României va participa, începând din toamna lui 2021, într-o competiţie amicală alături de selecţionate puternice ale Europei.

Turneul care reuneşte opt selecţionate U20 de pe continent a debutat în sezonul 2017-2018. Prin această competiţie se oferă o experienţă internaţională jucătorilor care fac tranziţia de la nivel U19 spre naţionala de tineret.

Programul tricolorilor U20 în această toamnă, care poate suferi însă modificări în contextul evoluţiei pandemiei, este următorul:

  • 2 septembrie: România U20 – Portugalia U20
  • 6 septembrie: Anglia U20 – România U20
  • 7 octombrie: România U20 – Cehia U20
  • 11 octombrie: Germania U20 – România U20
  • 11 noiembrie: România U20 – Polonia U20
  • 15 noiembrie: Italia U20 – România U20

Naţionala U20 a României a fost înfiinţată în urma deciziei Comitetului Executiv din noiembrie 2020, din dorinţa de a oferi continuitate tinerelor generaţii. România este singura ţară din Europa de Est cu o selecţionată la acest nivel de vârstă.


Ştirea iniţială:

Continuă numirile pe băncile tehnice ale echipelor naţionale ”under”. După ce Florin Bratu a fost pus la naţionala sub 21 de ani, a venit rândul ca selecţionata sub 20 de ani să îi fie desemnată unui antrenor. Deşi nu s-a făcut oficial anunţul din partea FRF, se pare că varianta este Bogdan Lobonţ.

Fostul portar de la AS Roma sau Ajax este alegerea lui Răzvan Burleanu, potrivit ProSport. Nu se poate spune că Lobonţ are mare experienţă ca antrenor. A pregătit o singură echipă, pe U Cluj, în perioada decembrie 2018 – iunie 2019.

Lobonţ va debuta pe banca României U20 pe 2 septembrie, într-un amical cu Portugalia U20.

Bratu, selecţioner la U21

Florin Bratu este noul selecţioner al naţionalei U21. Acesta a oferit la scurt timp după instalare şi prima reacţie. El a declarat că ştie foarte bine lotul, deoarece sunt jucătorii care erau la naţionala U18, pe care a avut ocazia să o pregătească.

Nu e uşor, vin după Mirel Rădoi şi Adi Mutu, antrenori care s-au calificat. Acum se vor schimba generaţiile, vor fi generaţiile 2000-2002. Nu mă sperie, este o presiune cu care am fost obişnuit când eram jucător şi, cu siguranţă, promit să dau totul pentru a duce, în prim plan, jucători importanţi. Aici mă refer la prima reprezentativă.

E o generaţie pe care eu am antrenat-o, atunci când am antrenat U18. Sunt jucători pe care eu îi cunosc, pe care îi văd săptămână de săptămână. Am încredere că putem forma un grup unit, o generaţie bună, o echipă care să aibe rezultate”, a spus Bratu, pentru site-ul FRF.ro.

 

mail-share icon Email
viewscnt

România U21

Ultimele articole Toate articolele