Ultima oră
Medalie de argint pentru România la Europenele de la Szeged Medalie de argint pentru România la Europenele de la Szeged
Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia
Steaua Bucureşti, înfrângere cu CN Sabadell şi ratează semifinalele LEN Euro Cup Steaua Bucureşti, înfrângere cu CN Sabadell şi ratează semifinalele LEN Euro Cup
Gigi Becali şi-a pierdut răbdarea cu jucătorul de la FCSB şi s-a decis! „Să vedem dacă ne putem baza pe el” Gigi Becali şi-a pierdut răbdarea cu jucătorul de la FCSB şi s-a decis! „Să vedem dacă ne putem baza pe el”
Antrenorul, favorit să o preia pe AC Milan. Alegerea interesantă a clubului din Serie A Antrenorul, favorit să o preia pe AC Milan. Alegerea interesantă a clubului din Serie A
OUT de la Rapid, până la finalul sezonului! Anunţul făcut de formaţia din Giuleşti OUT de la Rapid, până la finalul sezonului! Anunţul făcut de formaţia din Giuleşti

Campioana olimpică Titmus a fost operată pentru îndepărtarea unor tumori benigne

Atletism Publicat pe 15 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21316294/1/titmus.jpg

Campioana mondială şi olimpică la înot Ariarne Titmus, din Australia, a anunţat vineri că se recuperează în urma unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea unor tumori benigne de pe un ovar, informează Reuters.

Medaliata cu aur la JO la 200 şi 400 de metri liber, deţinătoare a recordului mondial la 400 de metri liber, le-a transmis urmăritorilor de pe Instagram că îşi va lua câteva săptămâni de repaus după operaţie.

"De ceva vreme mă confrunt cu o accidentare la şold, iar acum trei săptămâni am făcut un RMN pentru a afla exact ce se întâmplă", a spus ea. "Sigur, a existat o problemă la şold care este complet controlabilă. Însă medicii au descoperit altceva ce a făcut ca orice altceva să pară nerelevant. O excrescenţă mare a fost găsită pe ovarul meu drept."

Titmus a mărturisit că ar renunţa la orice pe lume pentru a fi mamă, cel mai mare vis al său, şi că a fost o perioadă înfricoşătoare pentru ea, fiecare dintre tumori măsurând patru centimetri.

"Bineînţeles că în aceste momente te gândeşti la cel mai rău scenariu, iar eu eram pietrificată de posibilitatea de a pierde ovarul sau de faptul că ar putea exista implicaţii care să mă afecteze pe mine şi dorinţa mea de a avea copii într-o zi. Cu toate acestea, sunt una dintre cele norocoase. Mă simt binecuvântată că am găsit aceste tumori înainte ca ele să se mărească şi mai mult şi să înceapă să aibă implicaţii reale asupra sănătăţii mele", a adăugat ea.

Titmus, a cărei rivalitate cu americanca Katie Ledecky a aprins Jocurile de la Tokyo în 2021, a stabilit un record mondial în proba feminină de 400 de metri liber în drumul său spre aur la campionatele mondiale de la Fukuoka, Japonia, în iulie.

Ea a declarat în iunie că ar putea să îşi încheie cariera la Jocurile Olimpice de la Paris, de anul viitor, dacă îşi va pierde motivaţia de a continua.

mail-share icon Email
viewscnt

Atletism

Ultimele articole Toate articolele