Ultima oră
Bogdan Lobonţ a fost deranjat de o întrebare la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Universitatea Craiova. ”De unde ştiţi voi” Bogdan Lobonţ a fost deranjat de o întrebare la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Universitatea Craiova. ”De unde ştiţi voi”
Un titular de la CFR Cluj l-a înjurat pe David Miculescu! Care a fost reacţia jucătorilor campioanei Un titular de la CFR Cluj l-a înjurat pe David Miculescu! Care a fost reacţia jucătorilor campioanei
Minaur Baia Mare, înfrângere cu Valur şi în returul semifinalelor din European Cup
Minaur Baia Mare, înfrângere cu Valur şi în returul semifinalelor din European Cup
Bologna se încurcă de codaşa Udinese şi ratează şansa de a urca pe podium în Serie A Bologna se încurcă de codaşa Udinese şi ratează şansa de a urca pe podium în Serie A
VIDEO | Poli Iaşi - UTA Arad 0-1, în direct la Prima Sport 1! Ezekiel deschide scorul VIDEO | Poli Iaşi - UTA Arad 0-1, în direct la Prima Sport 1! Ezekiel deschide scorul
Neluţu Varga a reacţionat după declaraţiile făcute de Gigi Becali! ”Nu are nicio treabă cu antrenoratul” Neluţu Varga a reacţionat după declaraţiile făcute de Gigi Becali! ”Nu are nicio treabă cu antrenoratul”

Câştigător la maratonul de la Milano în 2021, kenyanul Titus Ekiru suspendat zece ani

Atletism Publicat pe 16 oct 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21349825/1/titus-ekiru.jpg

Sportivul kenyan Titus Ekiru a fost depistat pozitiv cu o substanţă dopantă după victoria sa la maratonul de la Milano (2h2'57") din mai 2021

El a fost testat pozitiv din nou în luna noiembrie a aceluiaşi an, la Abu Dhabi. Kenyanul în vârstă de 31 de ani a primit luni o suspendare de zece ani din partea Unităţii de Integritate a Atletismului (AIU).

Ekiru a fost iniţial suspendat provizoriu la 28 iunie 2022 pentru că a folosit acetonidă de triamcinolon - un glucocorticoid care a fost total interzis din ianuarie 2022 - şi petidină (un narcotic). Confirmarea suspendării sale înseamnă că i se va interzice să concureze până în 2032. AIU a adăugat că kenyanului i-au fost retrase titlurile şi rezultatele de la cursa de la Milano şi că toate premiile pe care le-a câştigat au fost pierdute.

Ekiru susţinuse că această anomalie era rezultatul unui tratament medical legal pentru accidentările sale. Suspendarea vine în urma unei "investigaţii amănunţite" care a scos la iveală o fraudă deliberată din partea lui Ekiru pentru a obstrucţiona ancheta UAI şi o complicitate cu un medic de la un spital din Kenya, a precizat agenţia.

"Ekiru şi-a declarat iniţial intenţia de a contesta acuzaţiile. Dar, încurcat de dovezile substanţiale împotriva sa, atletul kenyan s-a retras din procedura ulterioară", a adăugat textul.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Atletism

Ultimele articole Toate articolele