Ultima oră
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”
Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter” Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter”

Chelsea - Tottenham 2-2. Harry Kane a salvat un punct în minutul 90+6! Tuchel şi Conte, aproape de bătaie în două rânduri

Premier League Publicat pe 14 aug 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20817555/4/mc2.jpg


Chelsea şi Tottenham au terminat la egalitate, 2-2, în direct la Prima Sport 2, primul derby al sezonului în Premier League. Meciul de pe Stamford Bridge a fost la discreţia gazdelor în prima lui parte, apoi s-a "aprins" la mijlocul reprizei a doua, când Thomas Tuchel şi Antonio Conte au fost chiar foarte aproape de o confruntare fizică. Şi a fost decis la una dintre ultimele faze!
 
Primul a lovit Kalidou Koulibaly, autor al unui gol superb, din vole, în minutul 19. Apoi Tottenham putea egala prin Sessegnon (22), dar fundaşul stânga a fost oprit în poziţie unu vs. unu de Edouard Mendy, iar gazdele, care au dominat prima parte, au intrat în avantaj la cabine. Repriza a doua a început tot cu Chelsea în prim-plan, iar Sterling şi Kane au ratat marile ocazii. Punctul culminant a avut loc în minutul 68, atunci când Hojbjerg a marcat cu un şut la colţul lung, iar reuşita danezului a declanşat un scandal imens între Conte şi Tuche, cei doi manageri fiind aflaţi la un pas de bătaie.
 
După o şansă mare a lui Havertz (75), Reece James a făcut 2-1 în minutul 79, din pasa lui Sterling, iar Chelsea părea că scapă în câştigătoare. Însă derby-ul avea să se decidă în al şaselea minut de prelungiri, când Harry Kane a găsit drumul spre 2-2 cu o lovitură de cap din careul mic. Imediat după fluierul de final, Tuchel şi Conte au avut un nou moment tensionat, cu ocazia strângerii de mână, iar oamenii din cele două staff-uri au fost nevoiţi să intervină pentru a-i despărţi.

Chelsea - Tottenham 2-2 (Koulibaly 19, R. James 79 / Hojbjerg 68, Kane 90+6)

  • Chelsea: Mendy-  James, T. Silva, Koulibaly - Loftus-Cheek, Jorginho, Kante, Cucurella - Sterling, Mount - Havertz
  • Tottenham: Lloris - Romero, Dier, Davies - Emerson, Hojbjerg, Bentancur, Sessegnon - Kulusevski, Kane, Son
Minutul 90+8: Final de meci cu nervi! Chelsea - Tottenham se termină 2-2, iar Tuchel şi Conte mai au parte de un moment tensionat cu ocazia strângerii de mână. Oamenii din staff-urile tehnice sunt nevoiţi să intervină pentru a-i opri.

Minutul 90+6: GOL TOTTENHAM! Al doilea dintr-o serie de cornere de pe partea dreaptă îl găseşte pe Harry Kane în poziţie optimă, iar lovitura de cap a englezului, deviată uşor de Reece James, aduce egalarea mult aşteptată de Conte!

Minutul 90: Şase minute de prelungire!
 
Minutul 85: Accidentat, Kante e înlocuit cu Gallagher.

Minutul 79: GOL CHELSEA! Kulusevski e deposedat, Kante pasează inteligent la Sterling, atacantul îl aşteaptă pe James, iar colegul din naţională finalizează cu dreptul pentru 2-1!
Minutul 75: Mare ocazie ratată de Havertz! Reece James centrează perfect în faţa porţii, neamţul apare la timp, dar finalizează foarte, faorte slab.

Minutul 68: GOL TOTTENHAM! Bentancur recuperează o minge din picioarele lui Havertz, oaspeţii ies imediat la atac, iar şutul lui Hojbjerg, pe jos, îl învinge pe Mendy! Gazdele protestează vehement, cer fault asupra lui Havertz şi un potenţial ofsaid la Richarlison, dar, după cinci minute tensionate, arbitrul Anthony Taylor validează reuşita danezului. Conte şi Tuchel sunt aproape de bătaie pe margine, iar ambii se aleg cu cartonaşul galben.

Minutul 61: MARI OCAZII DE AMBELE PĂRŢ! Sterling trimite peste dintr-o poziţie optimă, apoi Spurs declanşează contraatacul, Kane rămâne singur cu Mendy, dar finalizează foarte, foarte slab. Se încinge meciul!

Minutul 57: Conte mută primul, iar Richarlison îi ia locul lui Sessegnon.

Minutul 45+3: Final de primă repriză, una dominată clar de Chelsea.

Minutul 36: Chelsea continuă să domine, iar Mason Mount intră bine în careul advers, îşi creează culoar şi trage cu dreptul, dar trimite pe lângă poartă.

Minutul 22: Şansă mare a lui Tottenham! O lovitură liberă bătută prin surprindere îl lasă pe Ryan Sessegnon singur cu Mendy, dar senegaleazul iese excelent, închide unghiul şi blochează.

Minutul 19: GOL CHELSEA! Noua achiziţie Cucurella centrează perfect din corner, de pe partea stângă, Koulibaly se poziţionează foarte bine şi marchează un gol superb, din vole!

Minutul 18: Koulibaly încearcă un şut de la distanţă, dar ratează execuţia şi nu îi creează probleme lui Lloris.

Minutul 10: Meciul e oprit din cauza unei accidentări pe care Romero a suferit-o ca urmare a unei intrări dure a lui Marc Cucurella.

18:30: Start joc pe Stamford Bridge!


Revenirea lui Antonio Conte pe Stamford Bridge, stadion pe care a cunoscut gloria şi a câştigat titlul în Premier League, e sinonimă cu cel mai aşteptat meci al startului de sezon în Premier League. Tottenham vine în sufrageria lui Chelsea din postura de lider la startul etapei, victoria convingătoarea contra lui Southampton, scor 4-1, asigurându-le primul loc în clasament graţie golaverajului. De partea cealaltă, Chelsea a început tot cu un succes, 1-0 pe terenul lui Everton, adus de un penalty transformat de italianul de origine braziliană Jorginho.
 
Alonso şi Kovacic sunt cei doi jucători pe care Thomas Tuchel nu se poate baza în această după-amiază, iar spaniolul Marc Cucurella, ultima achiziţie a verii, ar putea debuta în flancul stâng al sistemului 3-4-3 imaginat de german. În schimb, Conte nu se va baza pe Clement Lenglet, rezervă şi etapa trecută, dar îi va avea la dispoziţie pe Kulusevski, Son şi Kane.
 
Sezonul trecut, cele două echipe s-au întâlnit de patru ori, de două ori în Premier League şi de două ori în Cupa Ligii Angliei, iar Chelsea a reuşit performanţa de a câştiga toate partidele fără gol primit: 3-0 şi 2-0 în campionat, 2-0 şi 1-0 în Cupa Ligii Angliei, competiţie în care the blues s-au oprit în finală, pierdută contra lui Liverpool, la penalty-uri.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Premier League

Ultimele articole Toate articolele