Ultima oră
O echipă din liga secundă şi-a schimbat forma de organizare şi va avea drept de promovare O echipă din liga secundă şi-a schimbat forma de organizare şi va avea drept de promovare
Unde va ajunge Alexandru Işfan, după despărţirea de Petrolul Unde va ajunge Alexandru Işfan, după despărţirea de Petrolul
Ballkani s-a făcut din nou de râs în cupele europene Ballkani s-a făcut din nou de râs în cupele europene
LIVE TEXT | FCSB - Maccabi Tel Aviv 0-0. Ocazii irosite de campioana României LIVE TEXT | FCSB - Maccabi Tel Aviv 0-0. Ocazii irosite de campioana României
UTA Arad a obţinut serviciile unui internaţional congolez UTA Arad a obţinut serviciile unui internaţional congolez
Fostul mare handbalist Mircea Grabovschi, campion mondial în 1974, a decedat la vârsta de 71 de ani Fostul mare handbalist Mircea Grabovschi, campion mondial în 1974, a decedat la vârsta de 71 de ani

Chiar a refuzat-o toată lumea pe Bayern Munchen? Noul antrenor al bavarezilor a fost anunţat de club: ”Îmi place să am mingea!”

Bayern Munchen Publicat pe 29 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38296/21610482/1/profimedia-0833310260.jpg

Vincent Kompany este noul antrenor al lui Bayern Munchen.

Tehnicianul belgian Vincent Kompany a semnat miercuri un contract cu clubul german Bayern Munchen, a anunţat gruparea bavareză pe site-ul propriu.

Vincent Kompany (38 de ani) a fost confirmat de Bayern Munchen în funcţia de antrenor principal. El a semnat un contract pe trei ani cu echipa germană, până la 30 iunie 2027.

”Îmi place să am mingea!”

”Toţi cei de la club suntem de acord că Vincent Kompany este antrenorul potrivit pentru FC Bayern şi aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu el. Max Eberl şi Christoph Freund au lucrat neobosit şi meticulos pentru a găsi un antrenor care să ne conducă echipa spre succes şi care să continue să dezvolte clubul cu idei noi. Vincent Kompany reprezintă exact uniunea şi spiritul de echipă de care avem nevoie”, a declarat directorul executiv al lui Bayern Munchen, Jan-Christian Dreesen.

Kompany s-a declarat şi el mulţumit de faptul că a ajuns la un club mare: „Aştept cu nerăbdare provocarea pe care o reprezintă Bayern. Este o mare onoare să pot lucra pentru acest club care este o instituţie în fotbalul internaţional. Ca antrenor, trebuie să susţii ceea ce eşti ca personaj: îmi place să am mingea, să fiu creativ – dar trebuie să fim şi agresivi şi curajoşi pe teren. Acum aştept cu nerăbdare să încep să-mi fac treaba: lucrul cu jucătorii, construirea unei echipe. Odată ce baza este pusă corect, va urma succesul”, a spus tehnicianul belgian.

Kompany este cunoscut pentru stilul său bazat pe atac, stil pe care l-a aplicat atât la Anderlecht, între 2020 şi 2022, cât la Burnley, între 2022 şi 2024. În primul an la echipa engleză, Kompany a reuşit să-şi asigure promovarea în Premier League cu şapte etape înainte de încheierea sezonului, însă stilul său ofensiv nu a mai funcţionat în prima ligă engleză, în faţa unor echipe de calibru mai mare. Burnley a retrogradat la finalul acestui sezon, încheind pe penultimul loc, cu doar cinci victorii obţinute.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Bayern Munchen

Ultimele articole Toate articolele