Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Consiliul local Cluj-Napoca a aprobat o sumă impresionantă pentru cluburi şi activităţi sportive în 2022. ”U” ia cei mai mulţi bani

Special Publicat de Daian Cutu pe 12 apr 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/20671925/1/ucj.jpg

Consiliul local Cluj-Napoca a aprobat în şedinţa de marţi finanţarea în sumă totală de peste 2 milioane de euro (10,45 milioane de lei) pentru 39 de structuri şi activităţi sportive, sumele fiind nerambursabile din bugetul pentru anul 2022.

Cea mai mare sumă a fost aprobată pentru clubul de fotbal FC Universitatea Cluj, patru milioane de lei (800.000 euro), ca sprijin în lupta pentru promovarea în Liga I.

Urmează CS Universitatea Cluj, cu 2,415 milioane de lei (circa 480.000 euro) şi campioana la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, cu 1,5 milioane de lei (300.000 euro). Campioana la fotbal feminin FC U Olimpia Cluj va primi 165.000 lei (33.000 euro).

Alte finanţări, dar mult mai mici, până la cele 39 aprobate în total, vor ajunge la asociaţii şi cluburi sportive din municipiul Cluj-Napoca (scrimă, atletism, fotbal, judo, tenis de masă etc). Între acestea se află şi Clubul Sportiv CFR Cluj, care va primi 82.000 de lei (circa 16.000 euro) pentru ”selecţia şi promovarea seniorilor şi juniorilor spre loturile naţionale”.  

”Chiar dacă bugetul municipiului a crescut în acest an doar cu 1,13%, suma alocată de la bugetul local pentru structuri sportive a crescut. De altfel, primăria a continuat să susţină activităţile sportive şi pe timpul pandemiei. Pe lângă finanţările oferite structurilor sportive, primăria investeşte constant în infrastructura sportivă dedicată sportului de masă. Anul acesta se finalizează Baza sportivă La Terenuri, care se adaugă Bazei Sportive Gheorgheni.

Mai mult decât atât, în fiecare an municipalitatea extinde şi dotează spaţiile de recreere existente cu aparate de fitness”, a declarat înaintea şedinţei de Consiliu Local, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele