Ultima oră
Ladislau Boloni, după triumful promovării cu Metz în Ligue 1: ”Sunt mândru de munca noastră!” Ladislau Boloni, după triumful promovării cu Metz în Ligue 1: ”Sunt mândru de munca noastră!”
Cinci persoane arestate după busculada de pe stadionul din El Salvador rămân în custodia autorităţilor Cinci persoane arestate după busculada de pe stadionul din El Salvador rămân în custodia autorităţilor
Gheorghe Hagi schimbă strategia de transferuri la Farul Constanţa: ”Vezi? M-ai făcut să zic!” Gheorghe Hagi schimbă strategia de transferuri la Farul Constanţa: ”Vezi? M-ai făcut să zic!”
SCM Craiova a anunţat desfiinţarea echipei de senioare SCM Craiova a anunţat desfiinţarea echipei de senioare
Prestaţie de lider ATP! Carlos Alcaraz s-a calificat în optimile Roland-Garros Prestaţie de lider ATP! Carlos Alcaraz s-a calificat în optimile Roland-Garros
Discursul de bun-simţ, demn de un profesionist, al lui Joonas Tamm după despărţirea de FCSB Discursul de bun-simţ, demn de un profesionist, al lui Joonas Tamm după despărţirea de FCSB

Cristiano Ronaldo s-a săturat de Arabi Saudită. Ce îl nemulţumeşte pe starul portughez

Alte campionate externe Publicat de Daian Cutu pe 23 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38210/21133219/1/ronaldo-arabia-saudita.jpg

Cristiano Ronaldo nu mai suportă Arabia Saudită şi vrea să părăsească clubul saudit Al Nassr. Nu au trecut nici cinci luni de când a ajuns la clubul din Arabia Saudită cu un contract pe două sezoane şi jumătate şi un contract istoric de 200 de milioane de euro pentru fiecare dintre sezoan, scrie Mundo Deportivo.

Dar în acest timp, portughezul a devenit conştient de realitatea clubului saudit şi mai ales de situaţia din această ţară unde infrastructura este departe de societatea modernă. De aceea, anturajul său apropiat începe să declare public această situaţie cu obiectivul clar de a putea pleca şi de a se întoarce în Europa sau de a căuta alte pieţe.

Şaptesprezece meciuri a disputat portughezul de la sosirea sa în ţara saudită. Paisprezece dintre ele în Ligă, două în Cupa Regelui Arabiei Saudite şi încă una în Supercupă. Mai mult de 1400 de minute în care portughezul a marcat treisprezece goluri.

În cazul în care Cristiano Ronaldo decide să plece fără un motiv întemeiat, el ar trebui să despăgubească clubul pentru cei doi ani rămaşi din contract, în conformitate cu Regulamentul FIFA privind statutul de transfer al jucătorilor. Mai exact, articolul 17 privind rezilierea fără motiv întemeiat arată clar că "În toate cazurile, partea care reziliază contractul este obligată să plătească o compensaţie".

Indemnizaţia se calculează ţinând cont de legislaţia naţională, de caracteristicile sportului şi de alte criterii obiective. Aceste criterii ar trebui să includă, în special, "remuneraţia şi alte beneficii datorate jucătorului în temeiul contractului existent sau al noului contract, durata contractuală rămasă, până la maximum cinci ani, onorariile şi cheltuielile plătite de fostul club (amortizate pe durata contractului), precum şi chestiunea dacă rezilierea contractului are loc în cadrul unei perioade protejate".

Pe lângă obligaţia de a plăti despăgubiri, regulamentul prevede sancţiuni sportive care pot fi impuse unui jucător care reziliază un contract în timpul perioadei protejate. Acesta este cazul jucătorului portughez care, având în vedere vârsta sa, în prezent 37 de ani, mai are doi ani până la semnarea noului contract. Sancţiunea va consta într-o restricţie de patru luni privind eligibilitatea sa de a juca în orice meci oficial.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri