Ultima oră
Lucas Vasquez şi-a stabilit viitorul Lucas Vasquez şi-a stabilit viitorul
A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB
Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat” Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat”
Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă" Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă"
Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV
Bogdan Lobonţ, luat în colimator! ”Nu are nicio logică” Bogdan Lobonţ, luat în colimator! ”Nu are nicio logică”

Croaţia U21 – România U21 0-0. Campanie fără niciun gol marcat pentru tricolori! Târnovanu a fost singurul român care s-a evidenţiat

România U21 Publicat pe 27 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38208/21237948/2/croatia-v-romania-group-b-uefa-european-under-21-championship-2023-30.jpg

 

Echipa naţională U21 a României a terminat la egalitate marţi seara, la Bucureşti, scor 0-0, meciul disputat în compania echipei naţionale U21 a Croaţiei, în grupa A a Campionatului European U21. Echipa României încheie cele trei meciuri din grupă fără gol marcat.

România a avut o prestaţie mai bună în prima repriză a partidei cu echipa Croaţiei. În minutul 19 Octavian Popescu i-a pasat foarte bine lui Louis Munteanu, care a şutat din careu, dar portarul Pandur a reţinut.

În minutul 23, Octavian Popescu a avut o acţiune care a destabilizat apărarea croată, a combinat cu Işfan şi a trimis din cădere la poartă, Pandur salvând in extremis.

Tricolorii au avut emoţii în minutul 38, când Târnovanu a intervenit mai întâi la şutul lui Baturina, apoi la cel al lui Beljo, iar faza s-a încheiat cu şutul în bară al lui Vidovic. Repriza s-a încheiat cu şutul pe portar al lui Pantea, din minutul 40, după o cursă frumoasă şi o pasă excelentă a lui Markovic.

Partea a doua nu a excelat în faze de poartă. În minutul 63 Petrila a trimis din careu, din poziţie bună, mult pe lângă poartă.

Târnovanu a avut o intervenţie excelentă în minutul 79, iar în minutul 80, Prsir nu a gasit spatiu portii tricolorilor. Fruk a fost blocat de Dican în minutul 85, iar în minutul 90+1 Târnovan i-a refuzat golul lui Frigan şi s-a încheiat 0-0, iar România termină grupa pe ultimul loc, cu un punct, fără gol marcat şi cu patru primite.


LIVE TEXT ǀ Croaţia U21 – România U21 0-0

Croaţia U21: Pandur - Sigur, Franjic, Perkovic, Krizmanic - Vidovic, Hodza, Bulat, Baturina - Frigan, Beljo

România U21: Târnovanu - Pantea, Racoviţan, Dican, Ţicu - Albu, Munteanu, Lixandru - Işfan, Markovic, Popescu

Min 90+3. Final de meci!

Min 90+1. Ocazie Croaţia! Frigan a şutat la poartă, dar Târnovanu a avut o nouă intervenţie incredibilă!

Min 79. Târnovanu a avut o intervenţieincredibilă, după ce jucătorul croat a scăpat singurul cu portarul!

Min 46. A început repriza secundă!

Min 45. Final de primă repriză!

Min 22. Ocazie România! Octavian Poescu a ajuns în faţa porţii, dar portarul croat a repins şutul jucătorului de la FCSB!

Min 39. Ocazie România! Pantea a şutat de la 20 de metri, dar portarul Croat se opune!

Min 37. Triplă ocazie Croaţia! Târnovanu a avut două intervenţii incredibile, iar la al treilea şut, mingea a fost trimisă în bară!

Min 1. A început meciul!


Croaţia – România, meci contând pentru etapa a 3-a din faza grupelor Campionatului European Under 21, va fi transmis în format live text de către site-ul www.primasport.ro marţi, de la ora 21:45.

Partida care în 2019 anunţa începutul celei mai impresionante campanii europene din istoria ”tricolorilor mici” va fi acum o reeditare amară, la 4 ani distanţă de la succesul cu 4-1 al elevilor de la acea vreme ai lui Mirel Rădoi. Atunci România se califica în semifinalele CE dintr-o grupă cu Croaţia, Anglia şi Franţa, şi obţinea biletul de participare la Jocurile Olimpice pentru prima dată din 1964.

Onoarea, singura miză din Croaţia 21 – România U21

Acum, România şi Croaţia, cu 0 puncte acumulate, sunt eliminate ambele după primele două etape din faza grupelor, iar elevii lui Emil Săndoi caută să îşi salveze imaginea în ochii suporterilor cu o victorie de onoare, după ce au dezamăgit total cu jocul lor.

Selecţionerul reprezentativei Under 21 a susţinut după eşecul cu Ucraina că România a avut ghinion şi că jocul ”tricolorilor mici” s-a aflat în progres.

”Am întâlnit până acum cei mai buni doi adversari din grupă. Azi, jocul a avut câteva momente-cheie. Dacă în primele momente ale jocului marcam, din oportunităţile pe care le-am avut, s-ar fi schimbat datele problemei. 

Îmi pare rău că n-avem niciun pic de şansă. Am luat iar gol în minutul 90, dintr-o deviere. Ca posesie, Ucraina a fost peste noi, a avut ocaziile mai clare, dar şi noi am avut ocazii în momente-cheie, numai că mingea n-a intrat în poartă. E dureros.

Suntem în creştere ca nivel de joc. Acum, înţelegem ce înseamnă acest nivel. Noi nici n-am fost pregătiţi, neavând o campania de calificare şi jucând doar partide amicale. Primul joc a fost şi cu Spania... Toate s-au derulat incredibil, doar împotriva noastră! Au fost şi accidentări, absenţe... Ăsta e fotbalul câteodată!”, spunea Emil Săndoi, la TVR, la finalul duelului cu Ucraina.

De asemenea, tot de la ora 21:45, în grupa B se vor înfrunta pentru locul 1 echipele calificate deja în sferturi, Spania (6 puncte, 4-0 golaveraj) şi Ucraina (6 puncte, 3-0 golaveraj).

Echipele probabile:

  • Croaţia U21 (4-3-1-2): Kotarski - Sigur, Franjic, Perkovic, Colina - Bulat, Prsir, Kacavenda - Baturina - Beljo, M. Frigan;
  • Rezerve: Pandur, Cavlina, Palaversa, Soldo, Sego, Simic, Galesic, Krizmanic, Vidovic, Hodza, Fruk;
  • Absenţi: L. Stojkovic (suspendat);
  • Selecţioner: Dragan Skocic;
  •  
  • România U21 (4-2-3-1): Târnovanu - Al. Pantea, Racoviţan, Dican, Borza - Dr. Albu, M. Lixandru - Ad. Mazilu, L. Munteanu, Oct. Popescu – Bârligea;
  • Rezerve: M. Popa, Gorcea, Ţicu, Petrila, D. Miculescu, Markovic, Câmpanu, Işfan, Alexi Pitu, A. Dumitrescu, Vl. Pop;
  • Absenţi: Screciu, Pitu (incerţi);
  • Selecţioner: Emil Săndoi.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

România U21

Ultimele articole Toate articolele