Ultima oră
VIDEO | Casper Ruud şi-a luat revanşa în faţa lui Stefanos Tsitsipas şi a câştigat titlul la Barcelona VIDEO | Casper Ruud şi-a luat revanşa în faţa lui Stefanos Tsitsipas şi a câştigat titlul la Barcelona
Ioan Andone ştie cine va câştiga titlul sezonul viitor: „O să fie un campionat tare” Ioan Andone ştie cine va câştiga titlul sezonul viitor: „O să fie un campionat tare”
VIDEO | Sepsi - Universitatea Craiova 1-2, în direct la Prima Sport 1! Ştefănescu reanimă partida VIDEO | Sepsi - Universitatea Craiova 1-2, în direct la Prima Sport 1! Ştefănescu reanimă partida
Marcel Bîrsan, lăudat pentru prestaţia de pe Arena Naţională. ”Golul Lui Hasani a fost anulat pentru că trebuia anulat” Marcel Bîrsan, lăudat pentru prestaţia de pe Arena Naţională. ”Golul Lui Hasani a fost anulat pentru că trebuia anulat”
Dorinel Munteanu continuă parcursul de vis. ”Nu pot să fiu decât bucuros” Dorinel Munteanu continuă parcursul de vis. ”Nu pot să fiu decât bucuros”
Motivul pentru care „U” Cluj este în scădere de formă: „Poate fi asta” | VIDEO EXCLUSIV Motivul pentru care „U” Cluj este în scădere de formă: „Poate fi asta” | VIDEO EXCLUSIV

Decizia ligii germane, după valul de proteste al suporterilor

Bundesliga Publicat de Daian Cutu pe 21 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38119/21500149/1/fani-banuti-de-ciocolata.jpg

Liga Germană de Fotbal (DFL), responsabilă de primele două divizii ale ţării, a oprit miercuri procesul de căutare a unui investitor străin pentru o participaţie în divizia sa de broadcasting, pe fondul protestelor tot mai puternice ale suporterilor, relatează Reuters.

În decembrie, cluburile de fotbal din primul şi al doilea eşalon din Germania au votat în favoarea permiterii unui investitor să preia o participaţie la divizia media a DFL, tranzacţie evaluată între 900 de milioane şi 1 miliard de euro.

Însă acest lucru a declanşat un val de proteste din partea fanilor care se opun acestei mişcări, pe care o consideră o nouă comercializare a fotbalului din ţară.

Suporterii au întrerupt multe meciuri, aruncând mingi de tenis şi bomboane, dar şi desfăşurând bannere.

"O continuare cu succes a procesului pare imposibilă, având în vedere evoluţiile actuale", a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al consiliului de administraţie al DFL, Hans-Joachim Watzke, care este şi director executiv al Borussiei Dortmund. "Chiar dacă marea majoritate este în favoarea unui parteneriat strategic. Acesta este motivul pentru care consiliul a decis în unanimitate... să nu continue procesul şi să nu îl finalizeze."

Fanii au întrerupt aproape toate meciurile din Bundesliga la sfârşitul săptămânii trecute, pe măsură ce şi-au intensificat protestele, jocurile fiind întrerupte de mai multe ori şi terminate mult mai târziu decât era programat.

Watzke a spus că DFL va invita în următoarele săptămâni cluburile la discuţii pentru a analiza procesul.

Decizia este o lovitură majoră pentru DFL, care căuta să crească veniturile. Ligile din întreaga Europă caută din ce în ce mai mult finanţare externă prin intermediul unor acorduri de difuzare pentru a creşte veniturile şi pentru a-şi spori raza de acţiune globală.

Bundesliga este a doua ligă de fotbal din Europa după venituri, după Premier League din Anglia.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Bundesliga

Ultimele articole Toate articolele