Ultima oră
Ovidiu Mihăilă, noul antrenor al echipei SCMU Craiova Ovidiu Mihăilă, noul antrenor al echipei SCMU Craiova
VIDEO | Nicuşor Stanciu a vorbit despre ieşirea nervoasă de după meciul cu Bulgaria. "Mi-o menţin" VIDEO | Nicuşor Stanciu a vorbit despre ieşirea nervoasă de după meciul cu Bulgaria. "Mi-o menţin"
Edi Iordănescu a susţinut conferinţa de presă premergătoare meciului cu Ucraina! ”Am convingerea că suntem pregătiţi” Edi Iordănescu a susţinut conferinţa de presă premergătoare meciului cu Ucraina! ”Am convingerea că suntem pregătiţi”
Mbappe, decizie care îi va scoate din sărite pe francezi Mbappe, decizie care îi va scoate din sărite pe francezi
Ionuţ Lupescu, prezent la EURO! Fostul internaţional este coleg cu nume importante din fotbal Ionuţ Lupescu, prezent la EURO! Fostul internaţional este coleg cu nume importante din fotbal
Saudiţii şi-au bătut joc de Burcă! "Eu am vorbit cu el" | VIDEO EXCLUSIV Saudiţii şi-au bătut joc de Burcă! "Eu am vorbit cu el" | VIDEO EXCLUSIV

Dumitru Dragomir ”dă de pământ” cu elevii lui Edward Iordănescu: ”Haos total! Nu mai avem fotbalişti!”

Echipa nationala Publicat pe 26 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21077159/1/fc-voluntari-fc-botosani-liga-1-orange-5-08-2016.jpg

Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a criticat jocul naţionalei după debutul din preliminariile pentru Campionatul European din 2024 cu Andorra.

Dragomir a caracterizat drept total haotică prestaţia elevilor lui Edward Iordănescu, despre care a spus că sunt speriaţi de bombe şi că au carenţe tehnice.

Discursul dur al lui Dumitru Dragomir

Totuşi, fostul şef al LPF i-a lăudat pe Denis Alibec şi pe Radu Drăguşin. El a mai menţionat că Răzvan Marin nu a jucat rău, iar Olimpiu Moruţan a mai încercat să facă diferenţa prin dribling.

”Nici rezultatul şi nici jocul nu sunt mulţumitoare. Dacă în locul României era Afumaţi, nu ne bătea Andorra. O echipă foarte slabă. Nu a ajuns la poarta noastră. Mi-a plăcut Drăguşin, dar şi Alibec. În rest, haos total.

E greu de jucat cu echipe din astea haotice, care aleargă de nebuni şi nu ştiu nimic. E greu să ieşi din haosul ăsta, în afară de Alibec, românii nu înţeleg jocul. Şi eu eram supărat dacă eram Răzvan Marin şi mă scotea, nu jucase rău. A fost un meci urât, s-au remarcat doi jucători. 

Jocul nu merge, este haos în exprimare. E bine că avem primele două partide cu două echipe slabe (n.r. - Andorra şi Belarus), că poate ne punem la punct. Noi de vreo 7 ani ne tot punem la punct şi suntem într-un declin cum nu am fost în ultimii 50 de ani.

Sunt unii jucători de la naţională care nu ştiu cum îi cheamă cu buletinul în mână. Cel mai bun român joacă în China (n.r. - Nicolae Stanciu, la Wuhan Three Towns). Doamne ce joc, nu am mai văzut un joc aşa urât de 15 ani la echipa naţională. 

Nu are timp Edi să pună la punct jocul, nu e vinovat. El ar trebui să facă ceva la mijlocul terenului, nu e unul care să paseze, să scoată adversari din joc. Suntem speriaţi de bombe. Nu am mai văzut aşa ceva. Jucăm cu grabă, dăm în minge de nebuni. Suntem în relaţii proaste cu mingea. Nu mai avem fotbalişti. 

E haos, nu jucăm nimic. Ar fi trebui să îi strângă mai demult, să îi înveţe să paseze. În afară de Moruţan, care mai încearcă un dribling, restul parcă sunt căzuţi în cap. Poate îşi revin după primele două meciuri. Nu l-am înţeles pe Sorescu, a avut atâtea culoare să plece în atac. Ăştia trebuie învăţaţi să joace. Nu am mai văzut un aşa haos!”, a declarat Dumitru Dragomir pentru GSP.

Naţionala de fotbal a României a început cu dreptul, sâmbătă, o nouă campanie de calificare la un turneu final, învingând Andorra cu scorul de 2-0 (1-0), în deplasare, în grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024.

Celelalte rezultate din grupa României au fost: Israel – Kosovo 1-1 şi Belarus – Elveţia 0-5.

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt