adplus-dvertising
Ultima oră
VIDEO | Jucătorul dorit în trecut de Gigi Becali la FCSB a făcut spectacol! ”Dubla” reuşită de atacant VIDEO | Jucătorul dorit în trecut de Gigi Becali la FCSB a făcut spectacol! ”Dubla” reuşită de atacant
Dezvăluiri halucinante despre cum merg lucrurile la naţionale. Cătălin Cîrjan: ”A fost supus unor abuzuri şi umilinţe, pentru că nu s-a transferat unde i-au zis” Dezvăluiri halucinante despre cum merg lucrurile la naţionale. Cătălin Cîrjan: ”A fost supus unor abuzuri şi umilinţe, pentru că nu s-a transferat unde i-au zis”
Decizia luată de Daniel Opriţa, după înfrângerea cu Oţelul. ”O să am o discuţie cu conducerea” Decizia luată de Daniel Opriţa, după înfrângerea cu Oţelul. ”O să am o discuţie cu conducerea”
UEFA a sancţionat mai multe cluburi după incidente şi nereguli la meciurile din cupele europene
UEFA a sancţionat mai multe cluburi după incidente şi nereguli la meciurile din cupele europene
EXCLUSIV | Radu Banciu a dat verdictul! Cel mai slab jucător al naţionalei României. ”Este dintr-o generaţie care trebuia să dispară! Nu a făcut absolut nimic” EXCLUSIV | Radu Banciu a dat verdictul! Cel mai slab jucător al naţionalei României. ”Este dintr-o generaţie care trebuia să dispară! Nu a făcut absolut nimic”
VIDEO | Oţelul - CSA Steaua 3-2. Gălăţenii au obţinut o victorie mare, după ce au tremurat serios în a doua parte VIDEO | Oţelul - CSA Steaua 3-2. Gălăţenii au obţinut o victorie mare, după ce au tremurat serios în a doua parte

Edi Iordănescu, reacţie fermă, după ce nu l-a convocat la naţională pe Ianis Hagi. ”Vor fi zero compromisuri"

Echipa nationala Publicat de Daian Cutu pe 17 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21062422/1/edi-iordanescu-3.jpg

Selecţionerul Edward Iordănescu transmite un mesaj public jucătorilor şi suporterilor echipei naţionale, cu două zile înainte de reunirea lotului pentru meciurile cu Andorra şi Belarus, din preliminariile Campionatului European din 2024.

Iordănescu a subliniat, potrivit site-ului FRF, că va purta tricoul României “doar cine merită dar şi oferă 100% pentru obiectiv”. “Urmează o campanie scurtă, vor fi zero compromisuri şi jumătăţi de măsură! Am acordat şanse, dar acum e o singură şansă: calificarea”, a adăugat tehnicianul.

El a precizat că nu închide nimănui uşa naţionalei, dar a fost “dezamăgit de cum au tratat unii în ultimii ani atât echipa naţională, cât şi propriul talent”. “ Există mereu a doua şansă, însă calificarea României la EURO trece peste orice nume şi persoană. De aceea şi eu voi ignora orice atacuri sau presiuni pe durata campaniei de calificare”.

“Înaintea preliminariilor EURO 2024, gândul meu se îndreaptă spre jucătorii şi suporterii noştri. Spre jucătorii pe care i-am monitorizat îndelung la nivel de club, cu care am lucrat până acum la naţională dar şi spre cei care, prin evoluţia şi evoluţiile lor, arată că au potenţialul de-a ajuta România. Urmează primele convocări din această campanie, moment oportun pentru un mesaj public ferm, pentru fotbaliştii şi suporterii pe care a venit vremea să îi răsplătim cu un turneu final. Sigur că mi-aş fi dorit să nu avem absenţe medicale, dar din păcate sunt fotbalişti care sunt accidentaţi sau care sunt în perioada de refacere sau încă nu sunt la capacitatea fizică maximă.

Dar aceasta este o realitate cu care un selecţioner trebuie să se confrunte”, a precizat selecţionerul.

“Sunt convins că România ajunge la EURO doar printr-un salt de nivel individual şi de grup şi prin concentrare totală la acest obiectiv. De aceea va juca doar cine arată zi de zi că vrea să devină mai bun. Şi doar cine e racordat cu inima, mintea, talentul şi munca la echipa naţională.

Deşi am mereu încredere în fotbaliştii noştri şi în potenţialul lor, acum avem puţini angrenaţi în ligi puternice sau competiţii continentale, de aceea succesul României ar trebui să fie cu atât mai mult obiectivul principal. Iar cum jucătorii din ţară ajung tot mai greu în fotbalul de afară, parcursul naţionalei poate aduce şi saltul în carieră pentru fiecare.

Evaluarea s-a terminat, concluziile sunt clare: poartă tricoul României doar cine merită dar şi oferă 100% pentru obiectiv. Nu există 99,9% în viziunea mea. Urmează o campanie scurtă, vor fi zero compromisuri şi jumătăţi de măsură! Am acordat şanse, dar acum e o singură şansă: calificarea!”,
a adăugat el.

Edward Iordănescu a menţionat că a conturat un nucleu de jucători şi că se va obţine calificarea cu fotbaliştii care “trec proba de devotament”.

“Am conturat un nucleu de jucători, mergem pe continuitate pentru rezultate. Forma sportivă e un criteriu important în selecţie, dar ea înseamnă inclusiv constanţă şi mentalitate de învingător transpusă în teren. Nu ne vom califica prin jucătorii unor sclipiri de moment, ci cu fotbaliştii care trec proba de devotament. În raport cu fotbalul, cu echipa naţională şi cu suporterii. Totodată, istoricul recent pentru tricolor are o însemnătate importantă în selecţie.

E adevărat că nu voi închide nimănui uşa reprezentativei, dar e adevărat şi că am fost dezamăgit de cum au tratat unii în ultimii ani atât echipa naţională, cât şi propriul talent. Există mereu a doua şansă, însă calificarea României la EURO trece peste orice nume şi persoană. De aceea şi eu voi ignora orice atacuri sau presiuni pe durata campaniei de calificare”,
a subliniat antrenorul.

“Sunt mulţi jucători tineri şi foarte tineri în care credem şi pe care îi urmărim. Luna aceasta, o parte vor rămâne în loturile naţionalelor U21, U20 şi U19 cu meciuri în martie, sau în circuitul lărgit al naţionalei de seniori. Cu responsabilitatea de a-şi menţine forma şi mentalitatea, pentru că mulţi m-au convins că pot deveni opţiuni de încredere.

Le mulţumesc anticipat românilor care ne vor susţine pe stadioane, acasă şi în deplasare, dar şi din faţa televizoarelor, de pretutindeni. Începem acest drum cu încredere şi cu un singur gând: calificarea la EURO. Pentru asta vom face fiecare orice sacrificiu necesar în pregătire şi pe teren, doar aşa vom fi fericiţi împreună!”
, a conchis el.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri