Ultima oră
VIDEO | Getafe - Athletic Bilbao 0-2. ”Dubla” lui Inaki Williams a decis partida VIDEO | Getafe - Athletic Bilbao 0-2. ”Dubla” lui Inaki Williams a decis partida
Felix Auger-Aliassime s-a calificat în finala de la Madrid după abandonul lui Jiri Lehecka Felix Auger-Aliassime s-a calificat în finala de la Madrid după abandonul lui Jiri Lehecka
Patronul lui Sepsi critică arbitrajul după partida de la Constanţa: „Clar ca bună ziua!” | VIDEO EXCLUSIV Patronul lui Sepsi critică arbitrajul după partida de la Constanţa: „Clar ca bună ziua!” | VIDEO EXCLUSIV
Merită Farul să joace în cupele europene? Fostul fotbalist din Superliga a dat verdictul: „Ar face mai multe” | EXCLUSIV Merită Farul să joace în cupele europene? Fostul fotbalist din Superliga a dat verdictul: „Ar face mai multe” | EXCLUSIV
Încă un motiv de sărbătoare pentru jucătorii lui Sepsi! Laszlo Dioszegi a intrat în direct şi a făcut anunţul | VIDEO EXCLUSIV Încă un motiv de sărbătoare pentru jucătorii lui Sepsi! Laszlo Dioszegi a intrat în direct şi a făcut anunţul | VIDEO EXCLUSIV
Bernd Storck îl învinge clar pe Gică Hagi. ”Este uimitor!” Bernd Storck îl învinge clar pe Gică Hagi. ”Este uimitor!”

Elisabeta Lipă a setat obiectivul României la Jocurile Olimpice

Sporturi Publicat de Tudor Moisa pe 28 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21444160/1/elisabeta-lipa-fb.jpg

Jocurile Olimpice se apropie, iar România va lupta să obţină o prezenţă mai onorabilă decât cea de la precedenta ediţie.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo am obţinut o singură medalie de aur, performanţă jenantă având în vedere că în anii 80 nu am fost niciodată mai jos de locul 8 în clasamentul general.

Mai mult decât atât, de la terminarea celui de Al Doilea Război Mondial şi până la ediţia de la Londra din 2012, România nu terminase niciodată mai jos de locul 23. 

După ce la Londra am terminat pe locul 31, următoarele două ediţii au fost cu adevărat dezastruoase: locul 47 la Rio 2016 şi locul 46 la Tokyo 2020.

Acum, deşi avem deocamdată doar 61 de atleţi calificaţi (cei mai puţini de la ediţia din 1956 încoace), Elisabeta Lipă le cere sportivilor cucerirea a cel puţin doua medalii de aur, realizare îndeplinită ultima dată în urmă cu aproape 12 ani.

Elisabeta Lipă este preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport.

“Acum zic că ar trebui să fim optimişti. Avem 61 de sportivi calificaţi, mai avem, să zic, aproape calificaţi, dar n-au fost oficial recunoscuţi de către federaţiile internaţionale, pentru că au alt sistem de calificare, cu punctaje, dar noi cam ştim cine sunt. 

Important este ca anul viitor această delegaţie, care din punctul meu de vedere nu va fi una foarte mare, pentru că nu avem niciun joc de echipă în componenţă, deci tot greul îl vor duce tot individualele, să fie foarte puternică. Să fie bine pregătită şi fizic, şi psihic şi să reprezinte cât mai frumos şi cât mai bine România la Jocurile Olimpice.

Au fost competiţii care au început foarte bine, dar care nu s-au terminat aşa cum ne-am dorit. Avem discipline sportive care n-au plecat atât de bine şi au terminat foarte bine. Per ansamblu, da, zic eu, sportul românesc nu stă foarte rău, faţă de ceilalţi ani, când medaliile înaintea Jocurilor Olimpice nu au fost atât de multe. Medalie la Mondiale, care îţi spun exact cam pe unde vei sta la Jocurile Olimpice.

Am terminat ultima ediţie cu o medalie de aur. Ne-am dori să avem două, trei medalii de aur, ca să urcăm în clasament, pentru că am coborât foarte jos.

Suntem pe locul 46-47, ceea ce nici eu, dar nici cei care sunt în fruntea federaţiilor sportive şi care au participat la Jocurile Olimpice şi sunt medaliaţi nu pot accepta. Dar numai împreună putem găsi soluţiile cele mai bune ca să ajutăm sportivii.

Să le oferim tot ceea ce este necesar celor care au demonstrat că sunt foarte aproape de aceste medalii pentru ca ei să fie bine pregătiţi atunci când concurează în finalele olimpice” a spus Elisabeta Lipă, conform GSP.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele