adplus-dvertising
Ultima oră
"Se creează o emulaţie, o stare de spirit deosebită”. Universitatea Cluj arată foarte bine sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău "Se creează o emulaţie, o stare de spirit deosebită”. Universitatea Cluj arată foarte bine sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău
FC Argeş e fără victorie de 15 partide! ”Jucătorii sunt uniţi şi îşi doresc foarte mult să iasă din această situaţie” FC Argeş e fără victorie de 15 partide! ”Jucătorii sunt uniţi şi îşi doresc foarte mult să iasă din această situaţie”
Încă o lovitură pentru naţională! Mario Camora, out pentru ”dubla” cu Andorra şi Belarus Încă o lovitură pentru naţională! Mario Camora, out pentru ”dubla” cu Andorra şi Belarus
VIDEO | ”U” Cluj - FC Argeş 2-0. Piteştenii sunt fără victorie de aproape 5 luni! VIDEO | ”U” Cluj - FC Argeş 2-0. Piteştenii sunt fără victorie de aproape 5 luni!
Messi a sosit la Buenos Aires pentru primul meci al Argentina după ce a câştigat titlul mondial. Festivităţi programate pe stadionul ”Monumental” Messi a sosit la Buenos Aires pentru primul meci al Argentina după ce a câştigat titlul mondial. Festivităţi programate pe stadionul ”Monumental”
VIDEO ǀ Ziua şi controversa privind arbitrajul. VAR a intervenit dar nu a dat penalty pentru un potenţial henţ VIDEO ǀ Ziua şi controversa privind arbitrajul. VAR a intervenit dar nu a dat penalty pentru un potenţial henţ

Estonia se gândeşte la boicotarea competiţiei dacă sportivii ruşi primesc permisiunea de a participa

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 3 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21004690/1/jo.jpg

Prim-ministrul Estoniei a lăsat să se înţeleagă vineri că ţara sa ar putea boicota Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris, dacă sportivii ruşi şi belaruşi vor primi permisiunea de a concura.

„Participarea sportivilor ruşi şi belaruşi este pur şi simplu o idee proastă. Boicotul este, prin urmare, următorul pas”, a declarat Kaja Kallas, prim-ministrul Estoniei.

„Rusia a ucis sute de sportivi ucraineni, inclusiv campioni olimpici şi campioni mondiali”, a spus doamna Kallas alături de omologii săi letoni şi lituanieni.

Acuzând Moscova că foloseşte sportul ca „instrument de propagandă”, Kaja Kallas a adăugat că printre sportivii ruşi sunt soldaţi. „Dacă vă uitaţi la medaliaţii olimpici de la Tokyo, 45 dintre ei erau de fapt membri ai armatei ruse”, a spus oficialul estonian.

După ce a „recomandat” excluderea ruşilor şi belaruşilor în urmă cu aproape un an, CIO a început în luna decembrie a anului trecut o serie de consultări pentru a organiza întoarcerea acestora, în numele „misiunii unificatoare” a sportului, cu condiţia ca sportivii să nu „susţină activ război în Ucraina”.

Conducerea de la Kiev a acuzat imediat CIO de „promovarea războiului” şi a ameninţat că va boicota Jocurile de la Paris dacă ruşii vor participa.

Moscova, la rândul ei, consideră că toate restricţiile trebuie ridicate şi că Jocurile Olimpice nu trebuie politizate.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele