Ultima oră
Jordan Thompson a câştigat turneul de la Los Cabos, primul titlu ATP din carieră Jordan Thompson a câştigat turneul de la Los Cabos, primul titlu ATP din carieră
Ireal! Doi titulari de la Rapid au "sărbătorit" în club înfrângerea cu Poli Iaşi Ireal! Doi titulari de la Rapid au "sărbătorit" în club înfrângerea cu Poli Iaşi
VIDEO | Sepsi – ”U” Cluj 0-0, în direct pe Prima Sport 2! Primă repriză plictisitoare VIDEO | Sepsi – ”U” Cluj 0-0, în direct pe Prima Sport 2! Primă repriză plictisitoare
Simeone, discurs ironic după remiza cu Almeria Simeone, discurs ironic după remiza cu Almeria
NEWS ALERT | CFR Cluj l-a transferat pe "Messi din Salento" NEWS ALERT | CFR Cluj l-a transferat pe "Messi din Salento"
Ladislau Boloni a declanşat scandalul momentului în Franţa! "Meriţi să-ţi plesnesc una" Ladislau Boloni a declanşat scandalul momentului în Franţa! "Meriţi să-ţi plesnesc una"

Estonia se gândeşte la boicotarea competiţiei dacă sportivii ruşi primesc permisiunea de a participa

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 3 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21004690/1/jo.jpg

Prim-ministrul Estoniei a lăsat să se înţeleagă vineri că ţara sa ar putea boicota Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris, dacă sportivii ruşi şi belaruşi vor primi permisiunea de a concura.

„Participarea sportivilor ruşi şi belaruşi este pur şi simplu o idee proastă. Boicotul este, prin urmare, următorul pas”, a declarat Kaja Kallas, prim-ministrul Estoniei.

„Rusia a ucis sute de sportivi ucraineni, inclusiv campioni olimpici şi campioni mondiali”, a spus doamna Kallas alături de omologii săi letoni şi lituanieni.

Acuzând Moscova că foloseşte sportul ca „instrument de propagandă”, Kaja Kallas a adăugat că printre sportivii ruşi sunt soldaţi. „Dacă vă uitaţi la medaliaţii olimpici de la Tokyo, 45 dintre ei erau de fapt membri ai armatei ruse”, a spus oficialul estonian.

După ce a „recomandat” excluderea ruşilor şi belaruşilor în urmă cu aproape un an, CIO a început în luna decembrie a anului trecut o serie de consultări pentru a organiza întoarcerea acestora, în numele „misiunii unificatoare” a sportului, cu condiţia ca sportivii să nu „susţină activ război în Ucraina”.

Conducerea de la Kiev a acuzat imediat CIO de „promovarea războiului” şi a ameninţat că va boicota Jocurile de la Paris dacă ruşii vor participa.

Moscova, la rândul ei, consideră că toate restricţiile trebuie ridicate şi că Jocurile Olimpice nu trebuie politizate.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele