Ultima oră
Scorul primul amical al Petrolului cu noua conducere! Cum s-au descurcat ploieştenii sub comanda lui Mehmet Topal Scorul primul amical al Petrolului cu noua conducere! Cum s-au descurcat ploieştenii sub comanda lui Mehmet Topal
Starul irlandez Conor McGregor, după ce a anulat meciul cu Michael Chandler. „Nu a fost o decizie uşor de luat. Sunt încrezător că mă voi întoarce” Starul irlandez Conor McGregor, după ce a anulat meciul cu Michael Chandler. „Nu a fost o decizie uşor de luat. Sunt încrezător că mă voi întoarce”
Este asta noua politică de la FCSB? Ce a decis să facă patronul campioanei României. „El iese din tiparele lui Gigi Becali! Cred că şi-a schimbat strategia” | EXCLUSIV Este asta noua politică de la FCSB? Ce a decis să facă patronul campioanei României. „El iese din tiparele lui Gigi Becali! Cred că şi-a schimbat strategia” | EXCLUSIV
Spalletti crede că jucătorii săi trebuia să fie mai răi, după victoria în faţa Albaniei. „Am fost puţin neglijenţi” Spalletti crede că jucătorii săi trebuia să fie mai răi, după victoria în faţa Albaniei. „Am fost puţin neglijenţi”
Americanca Gretchen Walsh a stabilit un record mondial la 100 de metri fluture Americanca Gretchen Walsh a stabilit un record mondial la 100 de metri fluture
Selecţionerul Edward Iordănescu împlineşte duminică 46 de ani, cu o zi înainte de debutul României la EURO 2024 Selecţionerul Edward Iordănescu împlineşte duminică 46 de ani, cu o zi înainte de debutul României la EURO 2024

Eto’o l-a demis pe selecţionerul Camerunului, care a fost impus de guvern

Fotbal Internațional Publicat pe 22 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21600654/1/twitter-eto-o.jpg

Federaţia Cameruneză de Fotbal, prezidată de Samuel Eto'o, a anunţat concedierea selecţionerului Marc Brys, la o lună şi jumătate de la sosirea sa, impusă de guvernul camerunez, relatează RMC Sport.

Venirea belgianului, oficializată la 9 aprilie, fusese impusă de ministrul sporturilor Mouelle Kombi pentru a-l înlocui pe Rigobert Song, care nu a fost reconfirmat în funcţie după eliminarea echipei în optimile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni în faţa Nigeriei (2-0).

Chiar a doua zi, Eto'o a calificat numirea drept "ilegală", înainte de a lipsi de la ceremonia de prezentare a antrenorului. În cele din urmă, el a fost de acord să accepte sosirea antrenorului, care a avut o carieră îndelungată în principal în Belgia, dar şi în Ţările de Jos şi Arabia Saudită.

Dar disputa a continuat cu privire la numirea staff-ului tehnic: unul impus de guvern (cu Joachim Mununga, François Omam Biyick, Ahu Bessong), celălalt de federaţia cameruneză (Ndtoungou Mpile, David Pagou, Carlos Kameni, Benoit Angbwa).

Marţi, Comisia de conciliere şi arbitraj a Comitetului Naţional Olimpic din Camerun (CNOSC), sesizată de cluburile de amatori din Camerun (ACFAC) şi de Liga Profesionistă de Fotbal din Camerun (LFPC), a decis să suspende numirile făcute de Samuel Eto'o.

Un verdict denunţat de Fecafoot, care a contraatacat imediat, anunţând plecarea antrenorului înainte ca acesta să fi condus măcar un meci.

"Consecinţa imediată a acestor decizii, luate cu încălcarea tuturor dispoziţiilor legale şi regulamentare, este suspendarea cu efect imediat a staff-ului naţionalei, condus de domnul Marc Brys, selecţionerul-antrenor", se arată într-un comunicat de presă.

"Fecafoot îşi rezervă dreptul de a transmite aceste decizii către FIFA, deoarece acestea vor împiedica pregătirea următoarelor evenimente sportive", se mai arată în comunicat. "Comitetul de urgenţă al Fecafoot se va reuni imediat pentru a lua măsurile adecvate".

Rămâne neclar cine va fi pe bancă la meciurile de calificare la Cupa Mondială 2026 împotriva Capului Verde (8 iunie) şi a Angolei (11 iunie).

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri