Ultima oră
Florentin Petre a ajuns în Liga 3! E aproape de o performanţă importantă Florentin Petre a ajuns în Liga 3! E aproape de o performanţă importantă
Daniel Sandu anunţă transferuri importante la Rapid. ”Va fi un mix între români şi străini” Daniel Sandu anunţă transferuri importante la Rapid. ”Va fi un mix între români şi străini”
VIDEO | Rafael Nadal s-a calificat greu în turul secund de la Roma VIDEO | Rafael Nadal s-a calificat greu în turul secund de la Roma
Jorginho a semnat! A refuzat să se întoarcă în Italia Jorginho a semnat! A refuzat să se întoarcă în Italia
”Nu a fost o decizie uşoară”. Claudiu Niculescu pleacă de la Şelimbăr la final de sezon! A anunţat unde vrea să antreneze ”Nu a fost o decizie uşoară”. Claudiu Niculescu pleacă de la Şelimbăr la final de sezon! A anunţat unde vrea să antreneze
Super transferul cu care Gigi Becali vrea să suplinească plecarea lui Florinel Coman. ”Sunt şanse mari” Super transferul cu care Gigi Becali vrea să suplinească plecarea lui Florinel Coman. ”Sunt şanse mari”

EXCLUSIV | CFR Cluj lăudată, FCSB pusă la colţ. Analiza partidelor disputate în Conference League

FCSB Publicat pe 3 aug 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21274816/1/fcsb-cska.jpg

Trei din patru echipe româneşti merg mai departe în Conference League. CFR Cluj a fost eliminată, dar Sepsi, Farul şi FCSB au acces în turul următor al competiţiei internaţionale. La finalul întâlnirilor, toate transmise în direct pe programele Prima Sport, Vasile Miriuţă şi Ioan Ovidiu Sabău au făcut analizele.

Sabău a avut un discurs pozitiv la adresa CFR-ului, chiar dacă ardelenii au spus ”la revedere” cupelor europene. A accentuat ideea că, până la urmă, fosta campioană a României a întâlnit o echipă mai valoroasă pe hârtie.

De partea cealaltă, Vasile Miriuţă a criticat FCSB, că nu a arătat prea bine într-o dublă contra unei formaţii în faţa căreia a pornit în mod clar cu prima şansă.

CFR a avut 20 de minute de superioritate numerică, dar a fost acea eroare în apărare, un şut... a fost o fază lucrată, dar nu a ieşit nimic lucrat, a ieşit cu ghinion pentru CFR, gol norocos pentru adversari.

CFR a arătat mult curaj, a jucat de la egal la egal cu un adversar valoros”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău în emisiunea Fotbal Show, de la Prima Sport 1, iar Vasile Miriuţă a continuat analiza partidei avute de FCSB cu CSKA:

FCSB nu a jucat bine, nici acum, nici în tur. Nu a arătat ca echipă. Se repetă, să zic aşa, problemele din campionatul trecut. Nu arată a echipă! Djokovic a zis la interviuri că trebuie să fie mai bărbaţi ca echipă şi are dreptate. Multe probleme! FCSB a întâlnit o echipă slabă, ăsta e adevărul!”.

CFR Cluj, eliminată 

CFR Cluj a fost învinsă joi, în deplasare, scor 1-2, de către Adana Demirspor, în manşa secundă a turului al doilea preliminar din Conference League şi a fost eliminată din cupele europene.

Turcii au dominat startul meciului de pe Yeni Adana Stadium, dar clujenii au avut cea mai mare ocazie a primei reprize: bară a lui Bîrligea, cu o lovitură de cap, în minutul 17. Acelaşi Bîrligea a şutat pe lângă poartă, din poziţie bună, în minutul 28, iar gazdele au deschis scorul în minutul 43, când a înscris David Akintola.

În partea secundă, în minutul 62, arbitrul belgian Nathan Verboomen a acordat penalti pentru CFR şi l-a eliminat pe francezul Gravillon după ce l-a faultat pe Bîrligea în careu. Publicul a protestat, iar fanii au început să arunce cu obiecte pe teren, apoi jucătorii celor două echipe s-au încăierat în jurul punctului de la 11 metri din careul Adanei şi arbitrul a fost  nevoit să împartă cartonaşe galbene şi să ceară celor doi căpitani de echipă să-şi stăpânească jucătorii. Vasile Mogoş a executat tare şi a marcat în minutul 68 din penalti, aducând egalarea. Adana a marcat golul victoriei şi al calificării în minutul 90+4, prin Cherif Ndiaye, care a rămas singur cu portarul Sava. Adana Demirspor s-a impus cu 2-1 şi CFR Cluj este eliminată din cupele europene.

  • ADANA DEMIRSPOR: Karacic - Svensson, Gravillon, Guler, K. Rodrigues - Stambouli, Akbaba (Tokoz 90+3) - Yusuf Sari, Belhanda (Nani 90+10), Akintola (Manev 69) – Ndiaye. ANTRENOR: Patrick Kluivert
  • CFR CLUJ: R. Sava - Mogoş, Kresic, Ajeti, Camora – Cvek (Otele 90+5), Muhar, Avounou (Tachtsidis 75), E. Krasniqi (Konoplianka  75) – Yeboah (C. Manea 75), Bîrligea (Jefte Betancor 75). ANTRENOR: Andrea Mandorlini

 

FCSB merge mai departe 

FCSB a învins joi seara, pe teren propriu, scor 3-2, formaţia bulgară CSKA 1948 Sofia, în manşa secundă a turului al doilea preliminar din Conference League. FCSB s-a calificat în turul al treilea, unde va înfrunta pe danezii de la Nordsjælland.

Pe Stadionul Arcul de Triumf, într-un meci fără spectatori, FCSB a avut un gol anulat în minutul 8, la Şut, pentru o poziţie de ofsaid. Bucureştenii au  trecut pe lângă gol în minutul 11, când Naumov a respins în bară la lovitura de cap a lui Compagno, dar au deschis scorul în minutul 27. Compagno a pasat excelent cu călcâiul pentru Florinel Coman, acesa a centrat în careu şi Djokovic a marcat primul său gol pentru FCSB. În minutul 49 oaspeţii au egalat prin Pedrinho. Daskalov a înscris şi el în minutul 68 şi oaspeţii au preluat conducerea egalând scorul general. FCSB a mai avut un gol anulat în minutul 75, la Alexandru Băluţă, pentru ofsaid. Însă, în minutul 82, Djokovic a reuşit dubla înscriind superb, după o pasă a lui Alexandru Băluţă. Scorul final, 3-2, a fost stabilit de Octavian Popescu, în minutul 90+1 şi FCSB va juca împotriva echipei daneze Nordsjælland.

  • FCSB: Târnovanu - Creţu, Dawa, Haruţ (Chiricheş 46), Radunovic - Şut, Djokovic, Olaru (Edjouma 88) – Miculescu (Cordea 37), Compagno (Al. Băluţă 59), Fl. Coman (Octavian Popescu 46). ANTRENOR: Elias Charalambous
  • CSKA SOFIA: Naumov - Gurishta, Petrov, Helinton, Rapnouil - Daskalov, Umarboev (Thalis 46) – Rusev (Karagaren 65), Stoichkov (Vuţov 52), Pedrinho (Kirilov 79) – Kjartansson. ANTRENOR: Atanas Ribarski

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele