Ultima oră
VIDEO | UTA - Oţelul Galaţi 3-1. Trupa lui Dorinel Munteanu a fost făcută KO la Arad VIDEO | UTA - Oţelul Galaţi 3-1. Trupa lui Dorinel Munteanu a fost făcută KO la Arad
Guvernul spaniol va superviza federaţia de fotbal până la noi alegeri Guvernul spaniol va superviza federaţia de fotbal până la noi alegeri
Jucătorul cerut cu insistenţă la Campionatul European: „Nu există atacant român peste el” Jucătorul cerut cu insistenţă la Campionatul European: „Nu există atacant român peste el”
Franţa anunţă un bilanţ de 31 de persoane grav rănite pe şantierele Jocurilor Olimpice Franţa anunţă un bilanţ de 31 de persoane grav rănite pe şantierele Jocurilor Olimpice
Florin Răducioiu a dat verdictul despre Dinamo: ”Sunt sigur de asta. Au pierdut nişte puncte incredibile!”

Florin Răducioiu a dat verdictul despre Dinamo: ”Sunt sigur de asta. Au pierdut nişte puncte incredibile!”
CFR Cluj nu se joacă! Un titular de la FCSB e dorit pentru ca Dan Petrescu să facă un super lot CFR Cluj nu se joacă! Un titular de la FCSB e dorit pentru ca Dan Petrescu să facă un super lot

EXCLUSIV | Emeric Dembroschi, despre performanţa de la Mondialul din 1970. ”Am fost singura echipă care i-a marcat două goluri Braziliei”

Special Publicat de Ovidiu Neacşu pe 26 iun 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/20753918/4/119937599-145502257051453-6154707537583085563-n.jpg

Emeric Dembroschi a vorbit despre Campionatul Mondial din 1970 şi despre performanţele echipei naţionale la turneul final, care s-a desfăşurat în Mexic.

Emeric Dembroschi a fost cel mai bun jucător al echipei naţionale, la Mondialul din Mexic. El a activat ce-a lungul carierei la Forestierul Sighetu Marmaţiei, Victoria Roman, Dinamo Bacău şi Politehnica Timişoara. Atacantul a reuşit 108 goluri în divizia A, în 386 de partide disputate şi are 27 de prezenţe la echipa naţională, pentru care a marcat de 9 ori. 

El a vorbit în exclusivitate, pentru Prima Sport, despre meciurile de la Campionatul Mondial din Mexic şi despre echipa naţională de la acel moment.

”Era foarte greu să joci în compania Angliei, Cehoslovaciei şi mai ales a Braziliei, dar am făcut rezultate destul de bune. Am pierdut cu Anglia, 1-0, din cauza unor greşeli în lanţ, am pierdut cu Brazilia 3-2, unde am dat 2 goluri şi am fost singura echipă care a marcat 2 goluri Braziliei, iar cu Cehoslovacia a fost 2-1. Am avut o generaţie extraordinară, cu Lucescu, Dinu, Sătmăreanu, Dumitru, Dumitrache.

Dumitrache era un vârf de atac de excepţie, pe care nu îl întâlneşti nici în ziua de astăzi. Vârfurile de atac din ziua de astăzi, cum sunt Lewandowski şi Benzema, dau goluri pe bandă rulantă, dar ei primesc mingile pe tavă. Dumitrache muncea pentru a marca, dar au mai fost situaţii când l-a mai servit Lucescu, l-am mai servit eu cu o pasă de senzaţie, dar dacă Dumitrache juca în acest moment era un golgheter de excepţie.”, a explicat fostul mare fotbalist.

mail-share icon Email
viewscnt

Special

Ultimele articole Toate articolele