Ultima oră
Dragoş Iancu nu renunţă! A fost operat cu succes, iar medicii i-au spus când va reveni pe teren: ”Cea mai mare frică a mea era că nu voi mai putea juca!” | VIDEO EXCLUSIV Dragoş Iancu nu renunţă! A fost operat cu succes, iar medicii i-au spus când va reveni pe teren: ”Cea mai mare frică a mea era că nu voi mai putea juca!” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO ǀ Rapid - CFR Cluj 1-1, în direct la Prima Sport 1. Deac egalează! VIDEO ǀ Rapid - CFR Cluj 1-1, în direct la Prima Sport 1. Deac egalează!
VIDEO | Atmosferă specială la derby-ul feroviar. Giuleştiul trăieşte aşa cum se cuvinte la Rapid - CFR VIDEO | Atmosferă specială la derby-ul feroviar. Giuleştiul trăieşte aşa cum se cuvinte la Rapid - CFR
Internaţionalul suedez Marcus Berg se retrage din activitate Internaţionalul suedez Marcus Berg se retrage din activitate
Antrenorul lui CSM Slatina, dezamăgit de remiza cu Steaua. ”Era o echipă de bătut, dar nu am profitat” Antrenorul lui CSM Slatina, dezamăgit de remiza cu Steaua. ”Era o echipă de bătut, dar nu am profitat”
Probleme pentru Inter Milano! Starul din atacul echipei s-a accidentat! Cât va fi indisponibil Probleme pentru Inter Milano! Starul din atacul echipei s-a accidentat! Cât va fi indisponibil

EXCLUSIV | Reacţia lui Adrian Mititelu după ce a aflat de suspendarea lui Săpunaru: "Iar mă trezesc cu un milion de înjurături şi reproşuri..."

Superliga Publicat pe 28 sep 2022
mail-share icon Email

Adrian Mititelu a vorbit în exclusivitate pentru Prima Sport după decizia Comisiei de Disciplină de a-l suspenda pe Cristian Săpunaru pentru o singură etapă şi amenda aplicată clubului FC U Craiova.

Patronul FC U Craiova a lăsat să se înţeleagă că pedeapsa primit de căpitanul Rapidului e prea mică, însă a menţionat că nu doreşte să intre în detalii pentru a nu stârni din nou furia fanilor giuleşteni."Ce să comentez eu... Dacă mai zic ceva mă trezesc iar cu un milion de înjurături şi reproşuri... Aşa că prefer să mă abţin, mai ales că aveam foarte mulţi amici rapidişti şi amiciţia s-a încheiat după acest eveniment de la Târgu Jiu, care 100% nu se datorează clubului nostru sau mie, ci din cauza acţiunilor făcute de acest jucător, unul valoros de altfel ca şi jucător, dar cu mari probleme de comportament.

Până la urmă tot noi am ieşit mai prost de aici, cu 50.000 de lei amendă... În fiecare an plătim 4-500.000 de lei amenzi pentru chestiuni legate de organizarea meciurilor, de suporteri... Noi, entităţile sportive nu avem capacitatea să ţinem sub control astfel de evenimente, dar ni se pun în cârcă.

Teoretic poate avem o vină dacă ne raportăm la regulament, dar cred că e făcut aiurea pentru că un club nu are capacitatea să controleze aceste evenimente. Trebuie să angajăm sute de oameni, o mie, ca să ţină în pază 15-20.000 de oameni.

A fost o diversiune făcută de cei de la Rapid pentru a distrage atenţia de la gesturile lui Săpunaru. Acei oameni au apărut după ce scandalul a luat proporţii. Erau oameni din zona mixtă, foarte aproape şi când au văzut acea învălmăşeală au mers din curiozitate, pentru că era ceva inedit
", a spus Adrian Mititelu la Fotbal Show, în direct pe Prima Sport 1.

Pedepsele primite de Săpunaru şi clubul FC U Craiova

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis sancţiuni pentru Cristian Săpunaru, FCU Craiova şi Rapid, după incidentele de la meciul din Superligă dintre cele două echipe.

“În temeiul art.57.1 din RD cu aplicarea art.12, 14 bis şi 15 din RD, se sancţionează jucătorul cu “Avertisment” şi penalitate sportiva de 3.400 lei.

În temeiul art.51 din RD, se sancţionează jucătorul cu suspendare pentru 1 (un) joc şi penalitate sportivă de 6.000 lei.

În conformitate ca art. 45.3 din RD jucătorul va executa sancţiunea de suspendare pentru un joc şi penalitate sportivă de 9.400 lei”, este decizia în cazul lui Cristian Săpunaru.

În ceea ce priveşte cele douuă cluburi, sancţiunile sunt următoarele:

“În temeiul art.82.2 si 3.a şi c raportat la art.83.2.d din RD, se sancţionează clubul FC Rapid 1923 cu penalitate sportivă de 15.000 lei. În temeiul art.82.1 si 3.a şi c raportat la art.83.2.d din RD al FRF, se sancţionează clubul U Craiova 1948 cu penalitate sportivă de 22.500 lei. În baza art.83.7.din RD, se sancţionează clubul U Craiova 1948 cu penalitate sportivă de 15.000 lei. În temeiul art.82.3.b raportat la art. 83.2.c cu aplicarea art.54.2, se sancţionează clubul U Craiova 1948 cu penalitate sportivă de 15.000 lei. În conformitate cu prevederile art.45.1 din RD clubul U Craiova 1948 va executa sancţiunea de 52.500 lei din care: 22.500 lei pentru abaterea cea mai gravă la care se adaugă un spor de ½ din 60.000 lei, reprezentând maximul sancţiunii pentru abaterea respectivă”.

Echipa FCU Craiova a învins cu scorul de 1-0, pe teren propriu, de formaţia Rapid Bucureşti, într-un meci contând pentru etapa a zecea din Superligă, la 10 septembrie. Partida a fost marcată la final de incidente la vestiare.

FC Rapid a precizat atunci că "o persoană străină, care nu avea niciun drept să se afle în acea zonă a stadionului" a iscat un conflict fizic cu jucătorii rapidişti şi că a fost firesc că jucătorul Cristin Săpunaru a încercat "să îşi apere colegii de astfel de agresiuni, venite din partea unor persoane cu intenţii necunoscute şi imprevizibile".

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele