adplus-dvertising
Ultima oră
VIDEO ǀ ”Trebuia să închidem jocul mai repede”. Moruţan a identificat problema în jocul cu Belarus VIDEO ǀ ”Trebuia să închidem jocul mai repede”. Moruţan a identificat problema în jocul cu Belarus
VIDEO ǀ Căpitanul naţionalei a vorbit despre următoarele partidei. ”Presiunea va fi mare în iunie, pentru că avem meciuri in Kosovo şi în Elveţia” VIDEO ǀ Căpitanul naţionalei a vorbit despre următoarele partidei. ”Presiunea va fi mare în iunie, pentru că avem meciuri in Kosovo şi în Elveţia”
VIDEO ǀ Edi Iordănescu are procentaj maxim în startul preliminariilor, dar jocul nu convinge. ”Dacă reuşim să fim mai pragmatici, mă declar fericit” VIDEO ǀ Edi Iordănescu are procentaj maxim în startul preliminariilor, dar jocul nu convinge. ”Dacă reuşim să fim mai pragmatici, mă declar fericit”
Tricolorul care l-a convins pe Gică Popescu: ”E important pentru naţională, e deja un titular” Tricolorul care l-a convins pe Gică Popescu: ”E important pentru naţională, e deja un titular”
VIDEO ǀ Burcă e sincer, după primul gol la echipa naţională. ”E o mândrie pentru mine să îmi reprezint ţara” VIDEO ǀ Burcă e sincer, după primul gol la echipa naţională. ”E o mândrie pentru mine să îmi reprezint ţara”
EXCLUSIV | Gică Popescu şi Florin Răducioiu, nedumeriţi după România - Belarus: ”De neînţeles pentru mine” / ”N-am înţeles nici eu” EXCLUSIV | Gică Popescu şi Florin Răducioiu, nedumeriţi după România - Belarus: ”De neînţeles pentru mine” / ”N-am înţeles nici eu”

EXCLUSIV | Sorin Cârţu intervine în subiectul momentului: "Nu se poate fără carte. Astea nu le faci după ureche!"

Emisiuni Publicat pe 27 ian 2023
mail-share icon Email

Câştigător al eventului cu Universitatea Craiova, în 1991, din postura de antrenor licenţiat la doar 36 de ani, Sorin Cârţu (67 de ani) are o opinie clară în scandalul lipsei licenţelor principalilor din SuperLigă: antrenorii trebuie să aibă în spate o şcoală solidă pentru a reuşi pe termen lung!
 
Pintilii, Croitoru şi Poenaru au creat o situaţie ingrată pentru Şcoala de Antrenori şi Federaţia Română de Fotbal, iar forul care conduce Sportul Rege din România caută soluţii pentru a nu le mai permite antrenorilor fără licenţă să profeseze pe prima scenă. Pentru Sorin Cârţu, lucrurile sunt cât se poate de simple. Fostul antrenor consideră, într-adevăr, că tinerii tehnicieni care au avut o carieră de fotbalist la nivel înalt ar trebui diferenţiaţi de restul, dar, în paralel, pune că meseria de A1 e aproape imposibil de făcut fără şcoala de antrenori la zi:
 
"Eu am mai spus-o şi o repet: am 30 de ani experienţă, în jur de 500 de meciuri antrenate. Antrenorul e 80-85% carte şi 15-20% şansă. Nu se poate fără carte! Sunt decizii care trebuie luate în ceea ce priveşte factorul fizic, tehnic, tactic. Trebuie să studiezi. Pentru cei care au jucat fotbal la nivel înalt, echipă naţională şi cupele europene, ar trebui scurtate treburile acestea. Am văzut şi alte comentarii, că-i blochează pe cei cu carnete de antrenori. Sunt foarte mulţi cu carnete care au avut echipe pe mână şi nu au atins obiectivul. Când iei o echipă, trebuie să îndeplineşti obiectivul. Să nu mai plângă că nu sunt pe bancă pentru că e Pintilii. Sau Croitoru. Chiar dacă nu au licenţe, au arăat talent şi au făcut nişte lucruri bune. 
 
Să vă spun ceva, eu când am ieşit antrenor cred că eram antrenor de categoria a treia. Depinde de muncă, de talent, de feeling-ul acela. Eu a trebuit să fac şi cartea, să dau diferenţe şi să iau categorii. Cartea îţi trebuie pentru a şti cât să încarci jucătorul, cât să alerge, cum să faci ciclul săptămânal de antrenament. Astea nu le faci tu după ueche! Nu poţi veni după ureche şi să vedem ce va ieşi. Poţi avea noroc un an sau doi de zile, eu cât să fi avut noroc? Nu am putut avea noroc 30 de ani sau 500 de meciuri. Susţin ideea de carte şi şansă", a punctat Sorin Cârţu, vineri seară, în cadrul emisiunii Fotbal Show de pe Prima Sport 1.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele