Ultima oră
E gata! Când va semna Florinel Coman cu viitoarea echipă E gata! Când va semna Florinel Coman cu viitoarea echipă
Alexandru Deaconu, delegat la o semifinală de cupă europeană Alexandru Deaconu, delegat la o semifinală de cupă europeană
Dan Şucu a reacţionat! Ce a spus acţionarul majoritar de la Rapid despre demisia lui Daniel Niculae Dan Şucu a reacţionat! Ce a spus acţionarul majoritar de la Rapid despre demisia lui Daniel Niculae
Şoc la Rapid! Daniel Niculae şi-a dat demisia Şoc la Rapid! Daniel Niculae şi-a dat demisia
Cachin a primit un suvenir de la Nadal după ce a pierdut în faţa spaniolului la Madrid Cachin a primit un suvenir de la Nadal după ce a pierdut în faţa spaniolului la Madrid
Marian Iancu şi-a anunţat revenirea în fotbal! Marian Iancu şi-a anunţat revenirea în fotbal!

EXCLUSIV | Unde a eşuat protocolul sanitar al fotbalului românesc? Gică Popescu a explicat de ce susţine modelul german

Farul Constanta Publicat de Daian Cutu pe 6 aug 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38231/19443203/1/pop.jpg

Viitorul a fost un model de bune practici în privinţa gestionării pandemiei de Coronavirus, deşi zona geografică în care activează nu este una de bun augur, fiind foarte multe cazuri raportate de când s-a deschis sezonul estival.

Gică Popescu a explicat că au avut discuţii cu jucătorii, care s-au conformat. Singurul caz, cel al lui Matei nu a afectat echipa, deoarece era accidentat şi nu avea contact cu lotul.

De asemenea, fostul mare jucător al naţionalei României a spus că ar dori să se aplice din sezonul viitor modelul german, în contextul în care cel realizat de români a eşuat. Popescu vrea că jucătorii şi persoanele din staff, care sunt depistate pozitive să fie plasate în izolare pentru tratament, iar competiţia să meargă mai departe, fără amânări.

”La noi e dificil, ne desfăşurăm activitatea pe litoral, unde este toată lumea. E foarte greu să le spui jucătorilor să nu iasă, am gestionat situaţia foarte bine, nu am avut niciun caz, cu excepţia lui Matei, care era accidentat, nu era în cadrul echipei. Situaţia a fost una foarte în regulă. Lucrurile se pot gestiona în regulă, dacă se respectă lucrurile.

De ce am acceptat un protocol făcut din afara sitemului şi nu unul pe model german? Lucrul acesta l-am spus şi public, nu este normal să nu se ţină cont de oamenii din fenomen, de cluburile care sunt implicate. Trebuia să luam foarte bine acest model german şi să îl implementăm la noi. Să se testeze în continuare, să găsim o formulă să ajutăm cluburile, iar dacă o persoană este infectată, trebuie separată de colectiv şi competiţia să se desfăşoare în continuare.

Protocolul a fost emis de MTS împreună cu Minsiterul Sănătăţii”, a declarat Popescu, la Fotbal Look.

mail-share icon Email
viewscnt

Farul Constanta

Ultimele articole Toate articolele