Ultima oră
Se umple Arena Naţională? Numărul uriaş de bilete vândute pentru duelul dintre Dinamo şi Csikszereda Se umple Arena Naţională? Numărul uriaş de bilete vândute pentru duelul dintre Dinamo şi Csikszereda
Absenţă de marcă pentru Bayern Munchen în ultimul meci al sezonului Absenţă de marcă pentru Bayern Munchen în ultimul meci al sezonului
OFICIAL | Corvinul Hunedoara a anunţat plecarea lui Marius Coman OFICIAL | Corvinul Hunedoara a anunţat plecarea lui Marius Coman
Costel Gâlcă luptă pentru Europa: „Trebuie să fim concentraţi la meciul nostru” Costel Gâlcă luptă pentru Europa: „Trebuie să fim concentraţi la meciul nostru”
Antrenorul care ar accepta imediat să vină la FCU Craiova: „De ce nu?” Antrenorul care ar accepta imediat să vină la FCU Craiova: „De ce nu?”
Cine arbitrează derby-ul Rapid - FCSB, din ultima etapă din play-off Cine arbitrează derby-ul Rapid - FCSB, din ultima etapă din play-off

Federaţia braziliană îşi exprimă solidaritatea cu victimele violurilor comise de Robinho şi Dani Alves: "Sunt infracţiuni brutale"

Uncategorized Publicat pe 23 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38106/21533511/1/fb-1.jpg

Criticaţi pentru că nu au reacţionat în urma condamnărilor pentru viol ale foştilor internaţionali Dani Alves şi Robinho, reprezentanţi ai echipei naţionale de fotbal a Braziliei şi-au exprimat solidaritatea cu victimele.

"Este un moment dificil pentru noi. În primul rând, gândurile mele se îndreaptă către familiile şi, mai ales, către victimele afectate de aceste cazuri, care se întâmplă în fiecare zi în ţara noastră şi în întreaga lume", a declarat vineri noul selecţioner al Seleçao, Dorival Junior, pe stadionul Wembley din Londra, unde Brazilia va juca sâmbătă cu Anglia.

Fostul atacant Robinho tocmai şi-a petrecut prima noapte în arest în Brazilia, după ce a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol în grup în Italia, în 2017. Între timp, fostul fotbalist Dani Alves se află în închisoare în Spania, după ce a fost condamnat luna trecută la patru ani şi jumătate de închisoare pentru violarea unei tinere în decembrie 2022 într-un club de noapte din Barcelona, sentinţă la care a făcut apel.

"Dacă s-a dovedit că a existat vreo infracţiune, trebuie să fie pedepsit. Chiar dacă mă doare să spun asta despre o persoană cu care am avut întotdeauna o relaţie excepţională", a adăugat jucătorul de 61 de ani despre Robinho, alături de care a lucrat la Santos între 2010 şi 2015.

Căpitan împotriva Angliei, în absenţa lui Casemiro şi Marquinhos, fundaşul Danilo nu a comentat direct cazurile Alves şi Robinho, dar a cerut autorităţilor fotbalistice să sensibilizeze tinerii fotbalişti "punându-ne în locul femeilor, într-un mod empatic".

Într-un comunicat, Confederaţia braziliană de fotbal (CBF) şi comitetul tehnic al Seleçao şi-au exprimat solidaritatea "cu victimele celor două infracţiuni brutale comise de foştii jucători".

Într-un mediu în care "domneşte machismul", bărbaţii trebuie "să lupte nu numai împotriva violenţei sexuale, ci împotriva tuturor tipurilor de violenţă", a insistat preşedintele CBF, Ednaldo Rodrigues.

Tăcerea Seleçao a fost aspru criticată, în special de internaţionalii brazilieni Ary Borges şi Kerolin.

Miercuri, un tribunal din Barcelona a decis ca Dani Alves să fie eliberat în aşteptarea recursului său, sub rezerva plăţii unei cauţiuni de 1 milion de euro, o decizie denunţată de avocatul reclamantei, dar şi de preşedintele brazilian Lula.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Uncategorized

Ultimele articole Toate articolele