Ultima oră
VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”

Fost ofiţer în armata franceză, despre riscurile de securitate la JO: ”Există ameninţări tot timpul. Nu poţi să te opreşti să respiri doar pentru că eşti ameninţat”

JO 2024 Publicat de Daian Cutu pe 29 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40227/21540604/1/jo-2.jpg

Guillaume Ancel, fost ofiţer în armata franceză şi scriitor, a vorbit, vineri, la RMC, despre necesitatea de a nu intra în panică în faţa riscului terorist înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris.

Cu patru luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris, problema securităţii a căpătat o importanţă şi mai mare după atentatul de la Moscova, soldat cu peste 130 de morţi, revendicat de o ramură a Statului Islamic, şi după ce planul Vigipirate a fost ridicat la statutul de "atac de urgenţă". DGSI face presiuni chiar şi pentru un plan B pentru ceremonia de deschidere din 26 iulie.

"Ţin foarte mult la colegii mei din securitatea internă, dar dacă i-am asculta, nu am mai fi făcut nimic de mult timp", a spus el.  "Este o lume care te face să fii puţin paranoic. Este perfect normal ca ei să îşi aducă expertiza pentru a ne spune că există ameninţări. Există ameninţări tot timpul. Nu poţi să te opreşti să respiri doar pentru că eşti ameninţat, altfel nu mai treci nici pe trecerile de pietoni".

"Jocurile Olimpice atrag în mod evident atenţia tuturor mişcărilor teroriste, dar şi acestea au resurse limitate", adaugă Guillaume Ancel. "Important este să se planifice din timp şi să se organizeze cât mai multe lucruri posibil. Nu suntem niciodată la adăpost de acest risc. Am văzut-o clar cu atacul de săptămâna trecută de la Moscova, probabil cel mai paranoic oraş din lume în prezent, alături de Coreea de Nord. Nimeni nu poate garanta că poate fi evitat. Nu putem înceta să trăim doar pentru că există trei organizaţii teroriste care ameninţă constant Franţa".

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2024

Ultimele articole Toate articolele