Ultima oră
VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor
Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!” Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!”
”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator ”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator
"Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic "Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic
S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open
Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A! Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A!

Fosta mare gimnastă Mary Lou Retton este deja acasă şi se reface după ce a suferit de o formă rară de pneumonie

Gimnastica Publicat de Daian Cutu pe 24 oct 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38218/21358124/1/ret.jpg

Fosta mare gimnastă Mary Lou Retton, prima campioană olimpică americană la individual compus, este deja acasă şi se reface după ce a suferit de o formă rară de pneumonie care i-a pus viaţa în pericol, informează Reuters.

Retton, în vârstă de 55 de ani, a fost internată aproape două săptămâni la terapie intensivă. Ea nu putea respira fără ajutorul aparatelor.

“Mai avem o cale lungă până la refacere, dar luăm totul pas cu pas”, a anunţat în social media McKenna Lane Kalley, una dintre fiicele lui Retton. “Ne-au copleşit iubirea şi susţinerea venite de la toată lumea”.

Pe o pagină de strângere de fonduri pentru acoperirea cheltuielilor de spitalizare a fostei gimnaste s-a ajuns luni la suma de 460.000 de dolari. Familia anunţase, după internare, că Retton nu este asigurată.

Retton, originară din Fairmont, Virginia de Vest, a devenit prima femeie americană care a câştigat medalia de aur la sală la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984, făcând acest lucru într-un mod dramatic, obţinând un 10 perfect la sărituri. Pe a doua treaptă a podiumului a urcat atunci Ecaterina Szabo, iar pe poziţia a treia s-a clasa Simona Păucă.

De asemenea, Retton a câştigat două medalii de argint, în probele de echipe şi la sărituri, precum şi două medalii de bronz la paralele inegale şi la sol la Jocurile Olimpice, toate acestea în timp ce era încă elevă de liceu.

Succesul ei olimpic a dus la o creştere a popularităţii şi Retton a devenit un nume cunoscut. A fost numită "Sportiva anului" de către revista Sports Illustrated şi a apărut pe cutiile de cereale Wheaties în urma triumfului său.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Gimnastica

Ultimele articole Toate articolele