Ultima oră
VIDEO | Metz - Lyon 1-2. Ladislau Boloni are o situaţie tot mai dificilă în clasament VIDEO | Metz - Lyon 1-2. Ladislau Boloni are o situaţie tot mai dificilă în clasament
VIDEO | Bologna - Verona 2-0. Gazdele urcă pe 4 în Serie A! VIDEO | Bologna - Verona 2-0. Gazdele urcă pe 4 în Serie A!
VIDEO | Leverkusen - Mainz 2-1. Liderul din Bundesliga trece cu bine peste un meci complicat VIDEO | Leverkusen - Mainz 2-1. Liderul din Bundesliga trece cu bine peste un meci complicat
EXCLUSIV | Vasile Miriuţă nu este impresionat de baza celor de la FCSB! "Eu le-am văzut astea în '98" EXCLUSIV | Vasile Miriuţă nu este impresionat de baza celor de la FCSB! "Eu le-am văzut astea în '98"
VIDEO | Sub bagheta lui Adi Mutu, CFR arată excelent. ”La statistică stăm bine, dar să dăm continuitate”
VIDEO | Sub bagheta lui Adi Mutu, CFR arată excelent. ”La statistică stăm bine, dar să dăm continuitate”
VIDEO | ”Am avut 30 de minute bune”. Zeljko Kopic vede partea bună din eşecul cu CFR VIDEO | ”Am avut 30 de minute bune”. Zeljko Kopic vede partea bună din eşecul cu CFR

Fosta mare gimnastă Mary Lou Retton este deja acasă şi se reface după ce a suferit de o formă rară de pneumonie

Gimnastica Publicat de Daian Cutu pe 24 oct 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38218/21358124/1/ret.jpg

Fosta mare gimnastă Mary Lou Retton, prima campioană olimpică americană la individual compus, este deja acasă şi se reface după ce a suferit de o formă rară de pneumonie care i-a pus viaţa în pericol, informează Reuters.

Retton, în vârstă de 55 de ani, a fost internată aproape două săptămâni la terapie intensivă. Ea nu putea respira fără ajutorul aparatelor.

“Mai avem o cale lungă până la refacere, dar luăm totul pas cu pas”, a anunţat în social media McKenna Lane Kalley, una dintre fiicele lui Retton. “Ne-au copleşit iubirea şi susţinerea venite de la toată lumea”.

Pe o pagină de strângere de fonduri pentru acoperirea cheltuielilor de spitalizare a fostei gimnaste s-a ajuns luni la suma de 460.000 de dolari. Familia anunţase, după internare, că Retton nu este asigurată.

Retton, originară din Fairmont, Virginia de Vest, a devenit prima femeie americană care a câştigat medalia de aur la sală la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984, făcând acest lucru într-un mod dramatic, obţinând un 10 perfect la sărituri. Pe a doua treaptă a podiumului a urcat atunci Ecaterina Szabo, iar pe poziţia a treia s-a clasa Simona Păucă.

De asemenea, Retton a câştigat două medalii de argint, în probele de echipe şi la sărituri, precum şi două medalii de bronz la paralele inegale şi la sol la Jocurile Olimpice, toate acestea în timp ce era încă elevă de liceu.

Succesul ei olimpic a dus la o creştere a popularităţii şi Retton a devenit un nume cunoscut. A fost numită "Sportiva anului" de către revista Sports Illustrated şi a apărut pe cutiile de cereale Wheaties în urma triumfului său.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Gimnastica

Ultimele articole Toate articolele