Ultima oră
Gabi Tamaş face curăţenie la Concordia Chiajna. Şase jucători sunt OUT. ”Au salarii mai mari decât aveam eu” Gabi Tamaş face curăţenie la Concordia Chiajna. Şase jucători sunt OUT. ”Au salarii mai mari decât aveam eu”
Mălina Călugăreanu şi Iulian Teodosiu luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice Mălina Călugăreanu şi Iulian Teodosiu luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice
Gianina van Groningen, după aurul obţinut la Europene: ”Aşteptam acest titlu de vreo opt ani” Gianina van Groningen, după aurul obţinut la Europene: ”Aşteptam acest titlu de vreo opt ani”
VIDEO | FCU Craiova - "U" Cluj 2-2, în direct la Prima Sport 1! Anselmo egalează VIDEO | FCU Craiova - "U" Cluj 2-2, în direct la Prima Sport 1! Anselmo egalează
Uluitor! Două stadioane moderne nu pot găzdui meciuri europene | VIDEO EXCLUSIV Uluitor! Două stadioane moderne nu pot găzdui meciuri europene | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | FCU Craiova, părăsită de o mare parte din fanii ce umpleau peluza la început de sezon VIDEO | FCU Craiova, părăsită de o mare parte din fanii ce umpleau peluza la început de sezon

Fostul atlet Mahiedine Mekhissi îşi prezintă scuzele după ce l-a comparat pe Netanyahu cu Hitler

Atletism Publicat pe 1 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21367991/1/mekhissi.jpg

Mahiedine Mekhissi şi-a făcut ”mea culpa” miercuri, la o zi după mesajul său foarte criticat din social media. Fostul atlet al echipei Franţei l-a comparat pe Benjamin Netanyahu, premierul israelian, cu Adolf Hitler, fondatorul nazismului. Acesta a provocat un val de indignare în plin conflict israeliano-palestinian.

"Adolf Hitler este un copil pe lângă Netanyahu", a scris fostul campion european la 3.000 de metri obstacole (care şi-a încheiat cariera la începutul anului), referindu-se la tabăra din Jabalia, bombardată de armata israeliană cu câteva ore mai devreme. Acest lucru a provocat un val de indignare, Arnaud Robinet, primarul oraşului Reims (oraşul natal al lui Mekhissi), exprimându-şi "ruşinea" faţă de Mekhissi.

"Nu vreau să banalizez ceea ce a putut să comită Hitler, departe de asta, pentru că a fost un monstru", a explicat vicecampionul olimpic din 2008 şi 2012. "Comparaţia a fost că Hitler a comis un genocid, aşa cum face Netanyahu, în timp ce puterile mondiale pot opri oroarea".

"Israelul a lansat un război pentru a nimici Hamas, dar astăzi sunt civili care sunt nimiciţi", a continuat el. "Şi asta este ceea ce mă face să reacţionez. Comparaţia mea a fost stângace şi greşită şi îmi cer scuze pentru asta, am reacţionat cu emoţie".

mail-share icon Email
viewscnt

Atletism

Ultimele articole Toate articolele