Ultima oră
VIDEO | Galatasaray şi-a adjudecat al 23-lea titlu de campioană a Turciei. Formaţia din Istanbul a terminat sezonul trecut pe 13 VIDEO | Galatasaray şi-a adjudecat al 23-lea titlu de campioană a Turciei. Formaţia din Istanbul a terminat sezonul trecut pe 13
Partida retur a barajului, FC Argeş - Dinamo, s-a mutat! Formaţia a făcut cerere la FRF Partida retur a barajului, FC Argeş - Dinamo, s-a mutat! Formaţia a făcut cerere la FRF
Fundaşul dorit de Gigi Becali a fost ofertat de Adrian Mititelu. ”Impresarul vrea sute de mii la semnătură” Fundaşul dorit de Gigi Becali a fost ofertat de Adrian Mititelu. ”Impresarul vrea sute de mii la semnătură”
Liverpool şi-a numit noul director sportiv Liverpool şi-a numit noul director sportiv
Olandezul Quincy Promes este judecat pentru import de cocaină Olandezul Quincy Promes este judecat pentru import de cocaină
B.J. Callaghan, numit selecţioner interimar al SUA B.J. Callaghan, numit selecţioner interimar al SUA

Gimnastică feminină ǀ Campionatul European de la Munchen debutează joi cu România la start. Competiţia e LIVE pe Prima Sport

Gimnastica Publicat pe 10 aug 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38218/20812353/1/ce-gimn-romania.jpg

Campionatul European de gimnastică feminină debutează joi, la Munchen, cu concursuri de junioare şi senioare, în care se vor acorda medalii pe echipe, la individual-compus şi pe aparate. România aliniază sportive în ambele competiţii.

Gimnastele tricolore au ajuns cu bine la Munchen, iar marţi au susţinut antrenamentele oficiale din Olympia Halle, înaintea celei de-a 34-a ediţii a Campionatelor Europene.

Cea mai bună gimnastă a CE de junioare din 2020, Ana Maria Bărbosu (câştigătoare a 6 medalii de aur), debutează la această ediţie la senioare, alături de Andreea Preda şi de vicecampioanele continentale de la Mersin, Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu şi Antonia Duţă. Gina Gogean Groza, Cristian Moldovan şi Lucian Sandu sunt antrenorii de la CNOPJ Deva şi Bucureşti care le însoţesc.

România va debuta, joi, în subdiviziunea a 3-a a calificărilor la senioare.

La rândul lor, campioanele olimpice ale FOTE, Amalia Puflea, Amalia Ghigoarţă, şi Sabrina Voinea, împreună cu Miruna Botez şi Crina Tudor, vor lupta în competiţia junioarelor. Ele sunt însoţite de antrenorii Ramona Micu (CNOPJ Deva), Camelia Voinea şi Cătălin Meran (CNOPJ Constanţa).

Programul competiţiei este următorul: 11 august - calificări senioare, cu punctaje care contează şi pentru clasamentul final la individual-compus; 12 august - calificări junioare, cu punctaje care contează şi în clasamentele finale la echipe şi individual-compus; 13 august - finala pe echipe senioare; 14 august - finale aparate la junioare şi senioare.

La finalul fiecărei zile de concurs sunt programate ceremoniile de premiere. 

La CE de la Munchen s-au înscris 147 de gimnaste la senioare şi 112 la junioare, din 37 de ţări.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Gimnastica

Ultimele articole Toate articolele