Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

Gimnastică ritmică: Annaliese Drăgan, locul 7 în finală la măciuci, la World Challenge Cup, de la Cluj-Napoca

Gimnastica Publicat pe 28 aug 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38218/20837393/1/annaliese-dragan.jpg

Gimnasta Annaliese Drăgan s-a clasat, duminică, pe locul 7 în finala probei de măciuci, la cea de-a a treia ediţie a World Challenge Cup, în BT Arena din Cluj-Napoca. FR Gimnastică Ritmică a pregătit în secret şi un moment emoţionant dedicat sportivei Denisa Mailat, cu ocazia retragerii din activitatea competiţională.

Annaliese Drăgan s-a calificat în finală la măciuci cu a 6-a notă (31.800) şi s-a clasat pe locul 7 în finala de duminică, fiind notată cu 30.850.

Medalia de aur a revenit sportivei bulgare Stiliana Nikolova (35.350).

Anterior, competiţia la individual-compus a fost câştigată de Sofia Raffaeli (141.600 puncte), în timp ce reprezentantele României s-au clasat pe locul 12 - Annaliese Drăgan (122.600), respectiv pe 15 - Andreea Verdeş (120.850).

La cea de-a treia ediţie a World Challenge Cup au concurat circa 200 de gimnaste din 27 de ţări de pe cinci continente, între care şi medaliate europene şi olimpice. Competiţia a derulat probe individuale şi de ansamblu, cu calificări şi finale. Proba individuală a cuprins evoluţii cu cerc, minge, măciuci şi panglică, în timp ce proba de ansamblu a cuprins 5 cercuri şi 3 panglici+2 mingi.

La competiţia din BT Arena s-au aflat numeroase personalităţi, între care preşedintele Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, Morinari Watanabe, preşedintele COSR, Mihai Covaliu, alături de preşedintele FR Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu.

La evenimentul care a dat startul Cupei Mondiale a fost prezent şi ministrul Sportului, Eduard Novak.

De asemenea, ca la fiecare eveniment de anvergură al gimnasticii ritmice româneşti, a fost prezentă Doina Stăiculescu, singura medaliată olimpică tricoloră în gimnastică ritmică (argint, la JO din 1984).

Ea a fost implicată şi în surpriza pregătită sportivei Denisa Mailat de către FR Gimnastică Ritmică, adică retragerea din activitatea competiţională.

Am avut emoţii foarte mari! Sunt copleşită! Îmi aduc aminte de momentul magic când a concurat Denisa în proba de măciuci, tot aici la Cluj-Napoca, şi a luat medalia de bronz. Impecabilă! Am ştiut imediat ca va lua medalie! Acum, Federaţia Română de Gimnastică Ritmică i-a organizat, ca o surpriză, retragerea oficială. A fost greu să o conving să îmbrace costumul de concurs, ea neştiind pentru ce”, a declarat Doina Stăiculescu, pentru News.ro, fără a-şi ascunde lacrimile.

Denisa Mailat, multiplă medaliată în numeroase competiţii de anvergură, a fost impresionată de momentele unice pe care le-a trăit, duminică, pe covorul World Challenge Cup, în aplauzele competitioarelor şi ale spectatorilor prezenţi în BT Arena.

La doar 19 ani, Denisa Mailat a decis să îşi încheie cariera în 2021, din cauza accidentărilor.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Gimnastica

Ultimele articole Toate articolele