Ultima oră
Echipa ultimei etape din play-off. CFR Cluj a dat cei mai mulţi jucători Echipa ultimei etape din play-off. CFR Cluj a dat cei mai mulţi jucători
Lucas Vasquez şi-a stabilit viitorul Lucas Vasquez şi-a stabilit viitorul
A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB
Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat” Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat”
Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă" Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă"
Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV

Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar

Gimnastica Publicat pe 19 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38218/21563824/1/twitter.png

Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry Nassar, pentru a pune capăt procesului împotriva FBI, acuzat că a comis erori majore în ancheta sa, relatează Wall Street Journal, potrivit AFP.

Acest acord ar urma să ridice totalul compensaţiilor financiare plătite victimelor acţiunilor lui Larry Nassar la peste un miliard de dolari, dintre care 500 de milioane de dolari de la Michigan State University, subliniază ziarul american.

Fostul medic al echipei naţionale (60 de ani) execută o pedeapsă pe viaţă după ce a fost condamnat în 2017 şi 2018 pentru agresiuni sexuale asupra a peste 250 de gimnaste, majoritatea minore, comise în cadrul federaţiei de gimnastică, la Michigan State University şi într-un club de gimnastică.

"Erori fundamentale" din partea agenţilor FBI

Acordul pentru a pune capăt proceselor intentate în iunie 2022 împotriva poliţiei federale, FBI, de peste 90 de gimnaste, printre care şi campioana Simone Biles, a fost încheiat în urmă cu câteva luni, dar nu a fost încă finalizat, potrivit Wall Street Journal. În iulie 2021, un raport al inspectorului general al Departamentului de Justiţie a concluzionat că au existat "erori fundamentale" din partea agenţilor însărcinaţi cu această anchetă.

Acuzaţiile iniţiale împotriva lui Larry Nassar au fost înaintate biroului FBI din Indianapolis în iulie 2015. Ancheta a fost rapid abandonată şi a fost nevoie de un alt raport, în mai 2016, pentru ca poliţia federală să lanseze noi investigaţii.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Gimnastica

Ultimele articole Toate articolele