Ultima oră
VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu
Nigeria a anunţat numele noului selecţioner Nigeria a anunţat numele noului selecţioner
”După ce au bătut pe FCSB, s-au crezut campioni!”. Vasile Miriuţă ”răsuceşte cuţitul în rana” Giuleştenilor după ce au pierdut şi cu Universitatea Craiova | VIDEO EXCLUSIV

”După ce au bătut pe FCSB, s-au crezut campioni!”. Vasile Miriuţă ”răsuceşte cuţitul în rana” Giuleştenilor după ce au pierdut şi cu Universitatea Craiova | VIDEO EXCLUSIV
Genoa - Cagliari 3-0. Gazdele îşi asigură rămânerea în Serie A Genoa - Cagliari 3-0. Gazdele îşi asigură rămânerea în Serie A
VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi” VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi”
VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun

Helmut Duckadam ştie cine trebuie să apere poarta României la EURO: „Şansele lui sunt foarte mari”

Echipa nationala Publicat pe 6 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21549962/1/parteneriat-helmut-duckadam-game-world-29-07-2020.jpg

Mai sunt aproximativ 2 luni până la startul Campionatului European din Germania, iar Edi Iordănescu trebuie să stabilească cel mai puternic lot cu care tricolorii vor încerca să facă o figură frumoasă.

Cele mai mar întrebări sunt însă despre cine va apăra poarta naţionalei la EURO 2024.

Helmut Duckadam: „Şansele lui sunt foarte mari”

Variantele de portari pe care Edi Iordănescu le are pentru turneul final din vară sunt Florin Niţă, Ştefan Târnovanu, Horaţiu Moldovan, Marian Aioani.

Florin Niţă a apărat poarta României în partida amicală cu Irlanda de Nord, unde a încasat şi un gol, la finalul meciului primind nota 6.5. Goalkeeperul în vârstă de 36 de ani este titular incontestabil la formaţia turcă Gaziantep, unde a încasat 42 de goluri în acest sezon din Superlig.

Ştefan Târnovanu este cel care a apărat poarta liderului FCSB în această ediţie a Superligii, primind 28 de goluri.

Horaţiu Moldovan a fost titular în preliminarii pentru EURO, acolo unde tricolorii au reuşit calificarea din postura de lider al grupei, încasând cele mai puţine goluri. Totuşi, de la transferul la Atletico Madrid, Moldovan nu a prins niciun minut pentru echipa din capitala Spaniei.

Marian Aioani, înlocuitorul lui Horaţiu Moldovan la Rapid, a devenit om de bază în Giuleşti după transferul de la Farul Constanţa.

Helmut Duckadam a analizat soluţiile selecţionerului pentru turneul final din vară şi este de părere lupta pentru titularizare se va da între Horaţiu Moldovan şi Florin Niţă. Totuşi, eroul de la Sevilla consideră că şansele lui Târnovanu de a fi titular pot creşte dacă va continua forma pe care a arătat-o în ultima perioadă.

„Nu există cineva bătut în cuie. Cred că dacă Moldovan nu va juca deloc, atunci Edi va merge pe experienţa şi valoarea lui Niţă. Cei doi portari sunt siguri de Euro, dacă nu se va întâmpla o accidentare, Doamne fereşte.

Pentru locul trei se vor bate Târnovanu şi Aioani, dar dacă Târnovanu va apăra cum a apărat cu Farul, cu siguranţă şansele lui sunt foarte mari”, a spus Helmut Duckadam pentru Fanatik.

Programul României la EURO 2024

  • România - Ucraina, 17.06, de la 16:00
  • Belgia - România, 22.06, de la 22:00
  • Slovacia - România, 26.06, de la 19:00
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri