Ultima oră
Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol
VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA
S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor
Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult” Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult”
Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor
"Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca "Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca

Holstein Kiel a promovat pentru prima oară în Bundesliga

Bundesliga Publicat de Daian Cutu pe 12 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38119/21588660/1/profimedia-0872159257.jpg

Holstein Kiel, club din nordul Germaniei, şi-a asigurat, sâmbătă seară, prima promovare în Bundesliga cu un egal 1-1 pe teren propriu cu Fortuna Düsseldorf, ocupanta locului trei, care va juca cel puţin în play-off la sfârşitul lunii mai.

Cu 65 de puncte în clasament, Holstein Kiel nu mai poate fi depăşită de Fortuna Düsseldorf, aflată pe locul trei, cu 60 de puncte. Aflată pe locul al doilea în divizia a 2-a, cu 63 de puncte, Sankt Pauli îşi poate asigura prima revenire în prima ligă din 2011 încoace, dacă învinge sau remizează duminică acasă cu ultima clasată, Osnabruck.

Este pentru prima dată când Kiel ajunge în Bundesliga, care a fost creată în 1963. Încoronat campion al Germaniei în 1912, clubul a fost membru al Oberliga Nord, una dintre cele cinci ligi care au alcătuit prima ligă germană după cel de-al Doilea Război Mondial, până la crearea Bundesligii.

Aflat pe locul cinci în Oberliga Nord în 1962-63, Kiel nu a reuşit să obţină un loc în sezonul inaugural al Bundesligii, începându-şi aventura în divizia a doua. Clubul a navigat apoi între diviziile a 2-a, a 3-a şi uneori chiar a 4-a (2012-13).

După ce a revenit în a doua divizie în primăvara anului 2017, Holstein Kiel a terminat pe locul trei în 2021, pierzând în faţa celor de la Köln în play-off-ul de promovare în Bundesliga.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Bundesliga

Ultimele articole Toate articolele