Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

Idrissa Gueye a refuzat să poarte un tricou cu un mesaj antihomofobie şi a fost scos din lotul PSG la meciul cu Montpellier

PSG Publicat de Daian Cutu pe 16 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38299/20708178/1/gueye.jpg

Internaţionalul senegalez al echipei PSG, Idrissa Gueye, a refuzat să poarte un tricou cu un mesaj antihomofobie la meciul cu Montpellier şi a fost scos din lot, informează lesoir.be.

Gueye, 32 de ani, de confesiune musulmană, trebuia să fie trecut pe foaia de arbitraj, dar în cele din urmă nu a mai participat la joc.

Antrenorul Mauricio Pochettino a explicat vag la conferinţa de presă absenţa jucătorului: "Nu a fost accidentat. Din motive personale, numele său nu a fost scris pe foaia de joc".

De fapt, adevăratul motiv al absenţei sale ar fi legat de faptul că parizienii au purtat un tricou în culorile curcubeului pentru a sprijini lupta împotriva homofobiei.

Gestul jucătorului, făcut şi în urmă cu un an în aceleaşi împrejurări, când a fost invocată o gastroenterită, a stârnit numeroase reacţii.

Valerie Pecresse, preşedintele regiunii Ile de France, a cerut pe reţelele de socializare sancţiuni împotriva internaţionalului senegalez: "Jucătorii cluburilor de fotbal şi în special cei de la PSG sunt modele pentru tinerii noştri. Ei au datoria de a da un exemplu. Refuzul lui Idrissa Gana Gueye de a se alătura luptei împotriva homofobiei nu poate rămâne nepedepsit!"

Asociaţia care luptă împotriva homofobiei în sport, Rouge Direct, aşteaptă o explicaţie din partea lui Idrissa Gana Gueye pe acest subiect.

"Homofobia nu este o opinie, ci o crimă. LFP şi PSG trebuie să-i ceară lui Gana Gueye să dea explicaţii şi foarte repede. Şi să fie sancţionat dacă este necesar", a scris asociaţia, într-un mesaj postat, duminică seară, pe Twitter.

mail-share icon Email
viewscnt

PSG

Ultimele articole Toate articolele