Ultima oră
Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”
Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare
Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul
Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”

Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”
Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona” Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona”
OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni

Iga Swiatek va deveni noul număr 1 WTA începând cu 4 aprilie. Ea este prima poloneză care ocupă această poziţie

Clasament WTA Publicat pe 26 mar 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38214/20651888/1/iga.jpg

WTA a anunţat, vineri, că poloneza Iga Swiatek va deveni noul număr 1 mondial, în clasamentul care va fi publicat luni, 4 aprilie, după Miami Open.

Ea va deveni primul sportiv din Polonia care va urca pe locul 1 la simplu în tenis.

Swiatek va deveni, de asemenea, a 28-a jucătoare care ocupă locul 1 mondial WTA.

La 20 de ani şi 308 de zile, Swiatek va deveni cea mai tânără jucătoare care ajunge pe locul 1 de la  Caroline Wozniacki în 2010, la 20 de ani şi 92 de zile.

"Sunt foarte mulţumită şi mândră de mine că am ajuns pe locul 1”, a spus Swiatek. "Simt că tenisul meu merge pe drumul cel bun şi scopul meu este să rămân pe locul 1 şi să continui ceea ce fac", a menţionat poloneza.

Steve Simon, preşedinte şi CEO WTA, a declarat: "Iga este o jucătoare incredibilă şi sunt încântat că va deveni noua jucătoare clasată pe locul 1 mondial WTA. Să realizeze tot ceea ce a reuşit la o vârstă atât de fragedă şi să ajungă în vârful clasamentului WTA este o adevărată dovadă a efortului şi profesionalismului ei. Sunt încântat să o felicit pe Iga pentru acest moment”.

Odată cu anunţul că Ashleigh Barty, numărul 1 mondial WTA, se retrage din acest sport la începutul acestei săptămâni, Swiatek şi-a asigurat acum ascensiunea pe poziţia de elită, după ce a trecut, vineri, de Viktorija Golubic, în turul doi la Miami. Victoria ei asupra lui Golubic a fost a 12-a consecutivă.

În 2022, Swiatek a câştigat turneele de la Doha şi Indian Wells.

Ea a câştigat şi turneul de la Roland Garros, în 2020.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Clasament WTA

Ultimele articole Toate articolele