Ultima oră
Emilia Corbu a cucerit titlul de campioană a României la floretă Emilia Corbu a cucerit titlul de campioană a României la floretă
Succesul din Cupă vine la pachet cu o primă considerabilă pentru cei de la Corvinul Succesul din Cupă vine la pachet cu o primă considerabilă pentru cei de la Corvinul
VIDEO |  Dramaticul game final în care Hurkacz a capotat. Tommy Paul, pericol la RG? VIDEO | Dramaticul game final în care Hurkacz a capotat. Tommy Paul, pericol la RG?
Mircea Cristescu şi-a anunţat retragerea din structura de conducere a campioanei UBT Cluj la finalul sezonului Mircea Cristescu şi-a anunţat retragerea din structura de conducere a campioanei UBT Cluj la finalul sezonului
VIDEO | Las Palmas - Betis 2-2. Final liniştit de sezon pentru ambele formaţii VIDEO | Las Palmas - Betis 2-2. Final liniştit de sezon pentru ambele formaţii
Dorin Rotariu a ales unde vrea să joace. ”Eu cred că sunt mai mari şanse să meargă” Dorin Rotariu a ales unde vrea să joace. ”Eu cred că sunt mai mari şanse să meargă”

Ivanisevic, fără menajamente despre ruptura de Nole: ”M-am săturat de el. Şi el de mine!”

Tenis Publicat de Costin Cavasi pe 4 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21547629/1/djo.jpg

Goran Ivanisevic a acordat un amplu interviu în presa croată în care a vorbit despre încetarea colaborării cu NovaK Djokovic. Picătura care a umplut paharul ar fi fost o înfrângere recentă, suferită de sârb la Indian Wells, dar disensiunile au apărut cu mai mult timp în urmă.


Ivanisevic a făcut parte din echipa actualului număr 1 mondial în ultimii aproape şase ani. Rezultatele au fost excepţionale, dar ciocnirea orgoliilor a căpătat înălţimi pe care cei doi nu le-au mai putut depăşi, după ce Luca Nardi l-a învins pe Djokovic la Indian Wells - un italian din afara top 100.


„Vreau să spun că nu există cu adevărat un motiv „adevărat” (pentru despărţire). Unul dintre motive este într-adevăr un sentiment de saturaţie/oboseală, aceştia au fost cu adevărat cinci ani dificili şi intensi”, a spus el pentru Sport Klub, tradus de Tennis. Majore. „Oamenii uită acea perioadă în timpul coronavirusului. Ei uită că el a fost la un moment dat etichetat drept cel mai mare răufăcător de pe planetă din cauza statutului său de vaccinare. Adică, am fost mereu într-o situţie de mare incertitudine”.


Pierderea finalei de la Wimbledon, o lovitură grea

Novak a fost învins în finala de la Wimbleon 2023 de Carlos Alcaraz şi a ratat - poate ultima şansă - de a reuşi Golden Slam-ul (câştigarea tuturor celor patru turnee de Mare Şlem în acelaşi an). Înfrângerea cu Nardi a fost doar o ultima picătură:


”Nu, nu a fost acum în America, adică nu a apărut acum, pur şi simplu. Am remarcat prima dată sentimentul, dacă sunt complet sincer, anul trecut în America. Nu voi spune încă de la Wimbledon -, desigur, jucătorul este întotdeauna cel mai afectat, dar ca antrenor, acea pierdere a lovit foarte mult.”


Saturaţie reciprocă

Goran Ivanisevic a recunoscut, în acelaşi interviu, că această colaborare nu mai era fructuoasă, benefică:


„Deci da, am ajuns la un anumit nivel de saturaţie, aşa cum îmi place să spun: „oboseală materială”. Practic m-am săturat de el şi el s-a săturat de mine; în orice caz nu simţeam că îl mai pot ajuta.”


Novak Djokovic şi-a anunţat revenirea în circuit la Monte Carlo, turneu transmis în direct pe canalele Prima Sport în perioada 8-14 aprilie.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele