Ultima oră
Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol
VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA
S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor
Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult” Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult”
Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor
"Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca "Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca

Jocurile Paralimpice: Fără imnuri, steaguri sau înscrierea în clasamentul pe medalii pentru ruşi şi belaruşi

Uncategorized Publicat pe 6 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38106/21515484/1/npc.jpg

Sportivii ruşi şi belaruşi care vor urca pe podium în cadrul probelor paralimpice de la Paris din acest an nu vor avea victoriile lor înscrise în clasamentul pe medalii al Jocurilor, a anunţat, miercuri, Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC).

Sportivii ruşi şi belaruşi vor concura ca paralimpici neutri, în uniforme care nu poartă culorile naţionale, IPC votând împotriva menţinerii interdicţiei totale pentru aceste ţări, impusă după ce Rusia a invadat Ucraina în 2022.

"Orice medalie câştigată nu va fi inclusă în clasamentul medaliilor de la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, iar dacă un sportiv neutru câştigă o medalie de aur, va fi intonat imnul paralimpic", a precizat IPC într-un comunicat.

"Steagurile naţionale ale Rusiei şi Belarusului, precum şi alte simboluri naţionale, inclusiv cele legate de armată, sunt strict interzise în apropierea oricărui loc asociat cu Jocurile Paralimpice. Imnurile naţionale ale Rusiei şi Belarusului nu vor fi interpretate", a precizat sursa citată.

Sportivii neutri nu vor lua parte la ceremonia de deschidere şi nu vor avea un purtător de drapel la ceremonia de închidere. De asemenea, sportivii vor fi verificaţi în mod independent pentru a se asigura că nu au legături cu armata şi că nu au sprijinit războiul din Ucraina, pe care Rusia îl descrie ca fiind o operaţiune militară specială.

Belarus a fost o bază pentru trupele şi armele ruseşti în timpul invaziei.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Uncategorized

Ultimele articole Toate articolele