adplus-dvertising
Ultima oră
FC Argeş e fără victorie de 15 partide! ”Jucătorii sunt uniţi şi îşi doresc foarte mult să iasă din această situaţie” FC Argeş e fără victorie de 15 partide! ”Jucătorii sunt uniţi şi îşi doresc foarte mult să iasă din această situaţie”
Încă o lovitură pentru naţională! Mario Camora, out pentru ”dubla” cu Andorra şi Belarus Încă o lovitură pentru naţională! Mario Camora, out pentru ”dubla” cu Andorra şi Belarus
VIDEO | ”U” Cluj - FC Argeş 2-0. Piteştenii sunt fără victorie de aproape 5 luni! VIDEO | ”U” Cluj - FC Argeş 2-0. Piteştenii sunt fără victorie de aproape 5 luni!
Messi a sosit la Buenos Aires pentru primul meci al Argentina după ce a câştigat titlul mondial. Festivităţi programate pe stadionul ”Monumental” Messi a sosit la Buenos Aires pentru primul meci al Argentina după ce a câştigat titlul mondial. Festivităţi programate pe stadionul ”Monumental”
VIDEO ǀ Ziua şi controversa privind arbitrajul. VAR a intervenit dar nu a dat penalty pentru un potenţial henţ VIDEO ǀ Ziua şi controversa privind arbitrajul. VAR a intervenit dar nu a dat penalty pentru un potenţial henţ
Cine e favorit să poarte banderola de căpitan în ”dubla” cu Andorra şi Belarus Cine e favorit să poarte banderola de căpitan în ”dubla” cu Andorra şi Belarus

Kirill Shevchenko, refugiatul ucrainean care i-a adus României argintul la Campionatul European de Şah: “Simt că aici este a doua mea casă”

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe miercuri, 17:16
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21059024/2/shevchenko.png

Kirill Şevcenko, jucător de naţionalitate ucraineană, care a ales să joace şah sub steagul României, a obţinut recent argintul la Campionatul European Individual de Şah.

El a ajuns marţi în România, la o zi după ce a câştigat medalia de argint în Serbia. A avut parte de o mare surpriză, fiind aşteptat de jurnalişti şi de echipa Federaţiei Române de Şah.

“Este o performanţă uriaşă pentru mine şi mă bucur că am ocazia să aduc o contribuţie pentru imaginea şahului din România. Voi continua să promovez tot ce înseamnă şahul românesc în orice fel voi putea şi în următoarea perioadă. Mi-am dorit sincer să joc pentru victorie, am pornit cu acest gând partida din ultima rundă”, a spus şahistul în vârstă de 21 de ani, care este Mare Maestru internaţional de la vârsta de 14 ani, fiind unul dintre cei mai tineri din istorie. 

“Mă bucur că am ales să reprezint România, am avut parte de o primire excelentă. Simt că aici este a doua mea casă”, a mai afirmat el.

Locul 70 în clasamentul FIDE şi ELO 2668, Şevcenko a început anul ca jucător sub culorile României.

Şevcenko a făcut remiză în ultima rundă cu Alexey Sarana şi a încheiat la egalitate (8,5 puncte) cu rusul Alexei Sarana (sub egida FIDE), medaliat cu aur, şi cu belgianul Daniel Dardha, medaliat cu argint. Departajarea s-a făcut prin coeficientul Buchholz.

România a participat la Europeanul open cu 20 de şahişti, doar trei reuşind clasarea în top 100, Şevcenko (2), Constantin Lupulescu (66) şi David Gavrilescu (92).

“Am încercat să ajut cât am putut de mult Ucraina după izbucnirea conflictului. Am realizat mai multe stream-uri prin care să strâng bani pentru Ucraina. Compania Superbet, care a oferit sprijin de aproximativ 2 milioane de euro pentru Ucraina, m-a convins să reprezint România. Şi sunt bucuros că am făcut-o, sper că vor urma şi alte rezultate importante pentru România”, a mai spus Şevcenko la sosirea pe Aeroportul Otopeni.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele