adplus-dvertising
Ultima oră
VIDEO | Edi Iordănescu, reacţie despre plecarea de la echipa naţională. ”Ne-au oferit toate condiţiile, sunt deschişi dialogului” VIDEO | Edi Iordănescu, reacţie despre plecarea de la echipa naţională. ”Ne-au oferit toate condiţiile, sunt deschişi dialogului”
VIDEO | Dennis Man, discurs optimist. ”Retrogradăm, dar cu acest meci putem privi încrezători spre viitor şi putem construi” VIDEO | Dennis Man, discurs optimist. ”Retrogradăm, dar cu acest meci putem privi încrezători spre viitor şi putem construi”
VIDEO | ”A fost o seară plăcută din toate punctele de vedere”. Puşcaş, meci foarte pentru pentru naţională VIDEO | ”A fost o seară plăcută din toate punctele de vedere”. Puşcaş, meci foarte pentru pentru naţională
VIDEO | Nicolae Stanciu nu vrea schimbarea selecţionerului. ”Îmi doresc ca Mister să rămână mult alături de noi" VIDEO | Nicolae Stanciu nu vrea schimbarea selecţionerului. ”Îmi doresc ca Mister să rămână mult alături de noi"
EXCLUSIV | Gică Popescu, analiza situaţiei lui Edi Iordănescu la naţională, după ce România a retrogradat: ”Sunt două perspective de discuţie” EXCLUSIV | Gică Popescu, analiza situaţiei lui Edi Iordănescu la naţională, după ce România a retrogradat: ”Sunt două perspective de discuţie”
VIDEO | Meci de senzaţie între Anglia şi Germania, în Nations League! Ungaria pierde contra Italiei. Rezultatele serii VIDEO | Meci de senzaţie între Anglia şi Germania, în Nations League! Ungaria pierde contra Italiei. Rezultatele serii

LaLiga, plângere împotriva clubului PSG după cazul Mbappe: ”E scandalos ce a făcut”

PSG Publicat pe 22 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38299/20714745/2/profimedia-0627260228.jpg

LaLiga, forul de conducere al fotbalului profesionist din Spania, a anunţat sâmbătă, într-un comunicat, că va depune o "plângere" împotriva clubului Paris Saint-Germain în legătură cu transferul eşuat al lui Kylian Mbappe la Real Madrid pentru a "apăra ecosistemul economic al fotbalului european".

În comunicatul său, LaLiga a afirmat că preşedintele PSG, Nasser Al-Khelaifi, "reprezintă un pericol pentru fotbalul european" prin comportamentul său şi că va depune o plângere "la UEFA, la autorităţile administrative şi fiscale franceze şi la organismele competente ale Uniunii Europene". 

"Este scandalos că un club precum PSG, care în sezonul trecut a raportat pierderi de peste 220 de milioane de euro, după ce în sezoanele anterioare a acumulat pierderi de peste 700 de milioane de euro (în timp ce raporta venituri din sponsorizări cu o evaluare îndoielnică), cu o echipă care costă în jur de 650 de milioane pentru acest sezon, poate încheia un astfel de acord, în timp ce cluburile care şi-ar putea permite angajarea jucătorului fără să-şi vadă compromisă masa salarială rămân fără posibilitatea de a-l putea transfera. 

În trecut, LaLiga a depus plângere la UEFA pentru nerespectarea fair-play-ului financiar de către PSG. Aceste plângeri au avut succes şi UEFA a sancţionat clubul, în timp ce Tribunalul de Artbitraj Sportiv (TAS), printr-o decizie bizară, a anulat sancţiunile.

La Liga şi multe instituţii europene de fotbal au avut speranţa că preşedintele PSG, Nasser Al-Khelaifi, după ce a intrat în organismele de conducere ale fotbalului european, cum ar fi Comitetul Executiv al UEFA şi preşedinţia Asociaţiei Europene a Cluburilor (ECA), se va abţine de la aceste practici, ştiind că acestea provoacă daune grave, dar s-a întâmplat contrariul. PSG îşi asumă o investiţie imposibilă, având în vedere că are o factură salarială inacceptabilă şi pierderi financiare mari în sezoanele anterioare.

Aceasta încalcă normele actuale ale UEFA şi ale controlului economic francez. Acest comportament demonstrează încă o dată că echipele deţinute de state nu respectă şi nu vor să respecte regulile unui sector atât de important precum cel al fotbalului. Aceste reguli sunt esenţiale pentru a proteja şi susţine sute de mii de locuri de muncă.

Acest tip de comportament condus de Al-Khelaifi, preşedinte al PSG, membru al Comitetului Executiv al UEFA şi preşedinte al ECA, pune în pericol fotbalul european la acelaşi nivel ca Superliga europeană", a precizat LaLiga.

Clubul Paris Saint-Germain a anunţat, sâmbătă, că fotbalistul Kylian Mbappe şi-a prelungit contractul, noul acord fiind valabil până în 30 iunie 2025.

Existau semne de întrebare cu privire la viitorul francezului, jucătorul fiind dorit şi de un alt mare club, Real Madrid.

Sunt foarte fericit. Am convingerea că aici pot continua să cresc într-o echipă care oferă toate mijloacele pentru a performa la cel mai înalt nivel. Sunt fericit şi că pot juca în continuare în Franţa, ţara în care m-am născut, am crescut şi m-am dezvoltat”, a declarat fotbalistul.

Păstrarea internaţionalului francez la PSG s-ar fi făcut cu un efor financiar uriaş. Potrivit presei internaţionale, jucătorul ar fi primit 150 de milioane de euro la semnătură şi va avea un saalriu anulat de 50 de milioane de euro. Sky Sports notează că în acord vor fi incluse concesii privind drepturile de imagine şi bonusuri pentru goluri, distincţii precum Balonul de Aur şi succese în Liga Campionilor.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

PSG

Ultimele articole Toate articolele