Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

Laszlo Balint, momente incredibile din cauza originilor sale: ”Mi-a fost înjurată mama, toată familia. Mi-a fost înjurat neamul pentru că sunt ungur”

UTA Arad Publicat pe 16 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38243/21020982/1/laszlo-balint.jpg

Deşi s-a dat sentinţa în cazul partidei Sepsi – FC U Craiova, iar gazdele au primit victoria la ”masa verde”, scor 3-0, subiectul contrelor dintre români şi maghiari rămâne deschis. Laszlo Balint, antrenorul echipei UTA, a povestit un episod pe care l-a trăit din cauza faptului că provine dintr-o familie maghiară, deşi el e născut la Braşov.

Principalul formaţiei din Arad a fost victima unor acte discriminatorii din cauza originilor sale şi consideră că în astfel de momente e nevoie de pedepse aspre, aşa cum s-a întâmplat, până la urmă, şi la partida dintre Sepsi şi FC U Craiova, care a fost judecată la comisii, iar FRF a hotărât că formaţia din Sfântu Gheorghe trebuie să câştige în urma comportamentului fanilor olteni.

Cred că este un subiect destul de delicat, care vine la interpretarea legilor. Eu tot ce pot să vă spun e că în fotbal, chiar dacă nu este un sport în care ne îmbrăcăm doar în alb şi vorbim doar în epitete şi metafore, se întâmplă să auzi anumite vorbe care supără şi deranjează. Când devine repetitivă sau o sfidare, cred că trebuie luate măsuri.

Decizia Comisiei de Disciplină confirmă părerea mea că arbitrul a procedat corect. Tot personal vă spun că am fost pe multe stadioane unde am fost înjurat doar pentru că sunt maghiar. Mi-a fost înjurată mama, mi-a fost înjurată toată familia. Mi-a fost înjurat neamul. O chestie izolată o poţi ignora.

Dar dacă un grup organizat face asta în mod repetat şi sfidător, e clar că nu poate fi tolerat acest comportament. Trebuie luate măsuri. Cei care merg la meciuri trebuie să le trateze ca pe o bucurie”, a spus Laszlo Balint, într-o conferinţă de presă.

Reacţia presei maghiare, după verdictul dat în cazul Sepsi – FC U Craiova

Scandările xenofobe de la partida Sepsi – FC U Craiova, dar şi faptul că a fost decisă la comisii au ajuns în presa din Ungaria, care a relatat la scurt timp după verdictul venit din partea FRF evenimentele pas cu pas.

Cele mai importante publicaţii din Ungaria au notat ce s-a întâmplat la Sfântu Gheorghe, dar şi cum au reacţionat oficialii Federaţiei Române de Fotbal.

După două amânări, Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a anunţat verdictul, miercuri, pentru meciul Sepsi - FC U Craiova, înterupt pe 29 ianuarie din cauza scandărilor împotriva Ungariei ale fanilor oaspeţi.

Conform deciziei, Sepsi va primi punctele şi va câştiga cu 3-0, iar fanii Craiovei nu vor putea participa la următoarele şase meciuri din deplasare. În plus, Sepsi a fost amendată cu 25.000 de lei, iar FC U Craiova cu 22.500 de lei din cauza problemelor de organizare.

Întrebat de Nemzeti Sport despre verdict, preşedintele Attila Hadnagy a spus că 'este o decizie corectă şi normală, conform regulamentului'. Conducerea vrea să discute mai întâi în cadrul clubului amenda primită de Sepsi.

Clubul din Craiova, care şi-a bazat apărarea pe responsabilitatea clubului gazdă, este surprins de verdict şi va face apel la Comisia de Recurs din cadrul FRF, iar apoi, dacă va fi necesar, la TAS", a scris Nemzeti Sport, citat de sport.ro.

Aşteptarea a luat sfârşit. S-a luat decizia în cazul meciului suspendat al lui Sepsi. Cazul, care a durat aproape o lună, a ajuns la final miercuri, la prânz. Comisia de Disciplină a decis ca Sepsi să câştige la masa verde meciul cu FC U Craiova, 3-0", a scris Szekelyhon.

Sepsi, câştigătoare la ”masa verde”

Comisia de Disciplină a FRF a decis ca Sepsi Sfântu Gheorghe să câştige cu 3-0 meciul cu FC ”U” Craiova din etapa a 23-a a Superligii. Partida a fost oprită din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni la adresa fanilor covăsneni.

Decizia este una fără precedent în istoria fotbalului românesc. Comisia de Disciplină a mai hotărât ca formaţia patronată de Adrian Mititelu să nu mai beneficieze de susţinerea propriilor fani în următoarele 6 meciuri disputate în deplasare sau pe teren neutru.

Şi Sepsi a fost sancţionată cu o amendă de 25.000 de lei, în timp ce FC ”U” Craiova este bună de plată pentru 22.500 de lei. Gruparea din Bănie mai are şanse teoretice să obţină o altă sentinţă. Verdictul nu este definitiv! Prin urmare, poate fi atacat la comisiile din România şi, ulterior, la TAS.

Formaţia covăsneană este complet nemulţumită de faptul că a primit o amendă mai mare decât FC ”U” Craiova. ”E incredibil, cum să primim noi amendă mai mare decât Craiova?!”, a spus Attila Hadnagy, directorul general al grupării Sepsi Sfântu Gheorghe, potrivit GSP.

ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe vs. U Craiova 1948 – Incidente – În temeiul art. 82.2, coroborat cu art. 83.19.1, 83.19.2, 83.1.c şi 83.2.h din RD, raportat la art. 58.10 din ROAF şi art. 54.2 din RD, cu aplicarea art. 34 din RD, se sancţionează clubul FC U Craiova 1948 SA cu FORFAIT (3-0 în favoarea ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe), cu măsura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la şase jocuri disputate în deplasare sau pe teren neutru, şi cu o penalitate sportivă de 22.500 lei.

În temeiul art. 83.7 din RD, se sancţionează clubul ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe cu penaliate sportivă de 25.000 lei.", se arată în decizia Comisiei de Disciplină a FRF.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

UTA Arad

Ultimele articole Toate articolele