Ultima oră
Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată

Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată
ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune
Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi
Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”
Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare
Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul

Legendarul Rodion Cămătaru, distrus de Radu Banciu: ”Nu ştia fotbal. Era o combinaţie de-asta nereuşită între Haaland şi Zlatan Ibrahimovic!” | EXCLUSIV

Fotbal Internațional Publicat pe 20 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21100772/2/befunky-collage-3.jpg

Rodion Cămătaru, fosta ”Gheată de Aur” a Europei, a fost unul dintre cei mai mari jucători români, dar Radu Banciu nu a fost deloc impresionat de fosta legendă a Craiovei. 

Craiova a ratat calificarea în finala Cupei UEFA în sezonul 1982-1983, după 0-0 la Lisabona şi 1-1 în Oltenia, iar acel meci a lăsat un gust amar fanilor din Bănie. La 40 de ani de la acel eveniment, jurnalistul Prima Sport a vorbit despre Rodion Cămătaru. 

În direct la emisiunea Fotbal All Inclusive, Radu Banciu a fost întrebat despre Radion Cămătaru şi Victor Piţurcă, iar Radu Banciu nu s-a ferit deloc de cuvinte. ”Mai bun ca fotbalist a fost Piţurcă sau Cămătaru?”, a fost întrebarea unui spectator al emisiunii care a declanşat reacţia sinceră a lui Radu Banciu. 

Mai mult decât atât, jurnalistul a făcut mai mult declaraţii în stilul caracteristic şi a făcut o afirmaţie ironică cu trimitere la Haaland şi Ibrahomivic. 

”Nu a fost niciunul bun. Amândoi au fost nişte fotbalişti modeşti. Mie, de exemplu, nu mi-a plăcut niciodată Cămătaru, nu ştia fotbal, dar profita de calităţile lui.

Era mare aşa… o combinaţie ceva, de-asta nereuşită, între Haaland şi Zlatan Ibrahimovic ca fizic, dar era tăpălăgos aşa, prostănac. Piţurcă era un pomanagiu, parşiv, cum e şi în viaţa de zi cu zi”, a spus Radu Banciu, la Prima Sport. 

”Cine a fost mai mare? Dobrin sau Hagi?”. Marele Rodion Cămătaru a dat verdictul după ce a jucat cu ambii: ”El are acel avantaj!”

”Pe 'nea Gicu îl ştiam de când era copil, l-am cunoscut prin Marcel Pigulea. El a fost şi naşul de cununie al lui Marcel, eu am fost la nunta aia. Era un om de milioane.

Îmi aduc aminte că fusesem selecţionat în echipa olimpică a României, cu antrenor Florin Halagian. Din echipă făcea parte şi Gicu Dobrin.

Atunci, m-a luat cu el în cameră, sigur, mă ştia dinainte. Vă spun un lucru pe care oamenii de fotbal îl ştiu, dar cred că e bine să-l amintesc: cât am jucat în România tot timpul aveam jambierele lăsate. Moda am luat-o de la Gicu Dobrin, el juca cu jambierele lăsate.

După ce am plecat în Belgia, lucrurile s-au schimbat, a trebuit să respect regulamentul. Dobrin nu era doar un fotbalist uriaş, ci şi un om deosebit, de o modestie rar întâlnită. A face acum o comparaţie sau a spune cine e cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Hagi sau Dobrin, e greu de precizat.

Să nu-l uităm pe Ilie Balaci, iarăşi, cu care am jucat atâţia ani, un fotbalist senzaţional. Cred eu că diferenţa aici nu o face neapărat talentul, ci palmaresul.

Hagi a jucat la Campionate Europene, Mondiale, echipe de top ale Europei, a câştigat trofee importante... Din acest punct de vedere, palmaresul este de partea lui.

Dar pentru că am amintit de Gicu Dobrin, îmi aduc aminte un episod în care şi-a dorit foarte mult ca eu să vin la FC Argeş. Am fost la un pas să ajung la Piteşti, dar aşa a fost conjunctura.

Sunt din Strehaia şi am vrut să fiu mai aproape de casă. Este unul dintre motivele pentru care am ajuns la Craiova.

În tot cazul, nu contează titulatura de ”Rege”, ci faptul că trebuie să ne bucurăm că am avut în fotbalul românesc nişte nume foarte mari, nişte jucători talentaţi, care au creeat spectacol”, a spus Rodion Cămătaru, la Orange Sport. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri