Ultima oră
Edjouma ar putea să nu mai ajungă la FCSB. E ofertat de alt club din Superliga! ”Am ridicat plafonul salarial” Edjouma ar putea să nu mai ajungă la FCSB. E ofertat de alt club din Superliga! ”Am ridicat plafonul salarial”
Decizie radicală luată de CSA Steaua! ”Echipa din Popeşti-Leordeni a folosit ilegal palmaresul istoric” Decizie radicală luată de CSA Steaua! ”Echipa din Popeşti-Leordeni a folosit ilegal palmaresul istoric”
După ce şi-a îndeplinit obiectivul, Tony da Silva a semnat. ”Avem de muncit împreună cu conducerea” După ce şi-a îndeplinit obiectivul, Tony da Silva a semnat. ”Avem de muncit împreună cu conducerea”
”Este ultimul meci”. Louis Munteanu şi-a luat la revedere de la Farul ”Este ultimul meci”. Louis Munteanu şi-a luat la revedere de la Farul
Legendarul atlet Kenenisa Bekele a fost selecţionat pentru maratonul olimpic de la Paris Legendarul atlet Kenenisa Bekele a fost selecţionat pentru maratonul olimpic de la Paris
Edi Iordănescu a anunţat lista preliminară a stranierilor pentru ultimele amicale înainte de Euro 2024 Edi Iordănescu a anunţat lista preliminară a stranierilor pentru ultimele amicale înainte de Euro 2024

VIDEO | Farul - Petrolul, 3-1! ”Lupii galbeni”, înecaţi de ”marinari”

Superliga Publicat pe 10 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21414589/7/farul-constanta-petrolul-ploiesti-superliga-superbet-10-12-2023.jpg

Farul Constanţa a învins duminică seara, pe teren propriu, scor 3-1, Petrolul Ploieşti, într-un meci din etapa a 19-a a Superligii. Este prima victorie pe teren propriu a constănţenilor după opt etape.

La Ovidiu, portarul ploieştenilor, Zima, a intervenit încă din minutul 1, la şutul lui Budescu. În minutul 28, Marian Huja a comis un henţ în careu la o centrare a lui Dan Sîrbu şi arbitrul Chivulete a dictat penalty. A transformat Budescu, în minutul 31, şi gazdele au deschis scorul. Louis Munteanu a majorat scorul în minutul 52, din pasa lui Rivaldinho, iar Ionuţ Larie a reuşit să înscrie pentru 3-0 în minutul 78. După patru minute Paul Papp a redus din diferenţă cu o lovitură de cap, stabilind scorul final, Farul – Petrolul 3-1.

Farul reuşeşte prima victorie pe teren propriu după mai bine de două luni (2-1 cu Sepsi în etapa a 11-a, 30 septembrie) şi este pe locul 6 în clasament, cu 28 de puncte, trecând peste Petrolul – locul 7, cu 26 de puncte.

  • FARUL: Aioani – Sîrbu, Larie, M. Popescu (Diogo Quieros 79’), Dussaut – Vînă (D. Grosu 89’), Artean, Grameni – L. Munteanu (N. Grigoryan 89’), Rivaldinho (Mazilu 72’), Budescu (Dănuleasa 79’). ANTRENOR: Gheorghe Hagi
  • PETROLUL: Zima – Papp, Meijers, Huja (Dumitriu 60’), Ţicu – Doua, Seto (Mitrov 74’), Jefferson (M. Roman 61’) – A. Musi (I. Răducan 74’), Grozav (M. Rădulescu 89’), Jair. ANTRENOR: Florin Pîrvu
  • Cartonaşe galbene: Budescu 35’, M. Popescu 54’, Dussaut 61’
  • Arbitri: Andrei Florin Chivulete - Sebastian Eugen Gheorghe, Andrei Constantinescu - Horia Gabriel Mladinovici
  • Arbitri VAR: Iulian Dima – Vasile Marinescu
  • Observator: Vasile Bratu

Farul - Petrolul 3-1 (Budescu 30, Munteanu 52, Larie 78 / Papp 81)

Echipele de start

  • Farul Constanţa: Aioani, Sîrbu, Larie, Popescu, Dussaut, Artean, Vînă, Grameni, Budescu, Munteanu, Ferreira Mosca.
  • Rezerve: Buzbuchi, Dănuleasa, Queiros, Grosu, Banu, Grigoryan, Cojocaru, Popescu, Mazilu.
  • Antrenor: Gheorghe Hagi.
  • Petrolul Ploieşti: Zima, Meijers, Papp, Huja, Doua, Ţicu, Seto, Silva, Jefferson, Musi, Grozav.
  • Rezerve: Eşanu, Garutti, Dumitriu, Radu, Vraciu, Mitrov, Rădulescu, Răducan, Roman.
  • Antrenor: Florin Pîrvu.

Min. 90 + 4: Fluier final! Farul – Petrolul s-a terminat cu scorul de 3-1.

Min. 81: GOL Petrolul! Paul Papp înscrie cu capul golul care teoretic îi relansează în meci pe oaspeţi. Aioani putea să facă mai mult, însă plasamentul său a fost uşor deficitar.

Min. 78: GOL Farul! Larie înscrie cu capul al şaselea său gol din actualul sezon al Superligii.

Min. 73: Ocazie pentru Petrolul! Roman reia cu capul periculos, însă mingea trece puţin pe lângă poarta lui Aioani.

Min. 52: GOL Farul! Louis Munteanu înscrie din pasa lui Rivaldinho la capătul unui contraatac superb al gazdelor.

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45 + 4: La pauză Farul Constanţa – Petrolul Ploieşti este 1-0. 

Min. 30: GOL Farul Constanţa! Constantin Budescu deschide scorul dintr-un penalty executat imparabil. Zima a ghicit colţul, însă nu a putut face nimic. Lovitura de pedeapsă a fost acordată pentru un henţ, în urma consultării VAR.

Min. 24: Jair (Petrolul) reia slab spre poarta lui Aioani dintr-o poziţie periculoasă pentru poarta Farului.

Min. 12: Ocazie pentru Farul! Budescu încearcă un şut la colţul scurt, însă Zima este pe fază şi reuşeşte să respingă.

Min. 1: A început meciul!


Astăzi, de la 17:00, Farul Constanţa întâlneşte Petrolul Ploieşti. Partida va fi în direct la Prima Sport 1 şi online pe PrimaPlay.ro.

După ce ambele formaţii au fost eliminate din Cupa României, singurul obiectiv a rămas lupta pentru play-off.

După 18 etape, Farul se află pe locul 8 cu 25 de puncte, iar Petrolul pe 5 cu 26 de puncte.

În vreme ce constănţenii au doar două înfrângeri, în acest sezon de Superligă, pe teren propriu, ploieştenii stau şi mai bine la meciurile din deplasare. Doar CFR Cluj a reuşit să îi învingă pe prahoveni, scor 1-0.

În tur, Petrolul s-a impus cu 3-2, graţie reuşitelor lui Jair (48), Grozav (69) şi Irobiso (90+3). Constănţenii au punctat prin Mateus (73) şi Carnat (90).

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele