Ultima oră
Vivi Răchită. mesaj pentru Gigi Becali! ”FCSB va termina pe 3” Vivi Răchită. mesaj pentru Gigi Becali! ”FCSB va termina pe 3”
VIDEO | Rapid - FCSB, astăzi, de la 21:00, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul orgoliilor pe Giuleşti. Echipele de start VIDEO | Rapid - FCSB, astăzi, de la 21:00, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul orgoliilor pe Giuleşti. Echipele de start
A marcat pentru FCSB în Liga Campionilor şi acum a cucerit titlul în fotbalul feminin, din postura de manager A marcat pentru FCSB în Liga Campionilor şi acum a cucerit titlul în fotbalul feminin, din postura de manager
Deces al unui baschetbalist după ce s-a prăbuşit pe teren la un meci din Jersey Deces al unui baschetbalist după ce s-a prăbuşit pe teren la un meci din Jersey
”Despre proces nu ştiu ce să vă zic”. Miodrag Belodedici a dezvăluit cine e pentru el adevărata Steaua ”Despre proces nu ştiu ce să vă zic”. Miodrag Belodedici a dezvăluit cine e pentru el adevărata Steaua
Dorinel Munteanu, reacţie sinceră după ce Oţelul a pierdut şi cu ”U” Cluj: ”Nu ştiu dacă unii mă consideră nebun!” 

Dorinel Munteanu, reacţie sinceră după ce Oţelul a pierdut şi cu ”U” Cluj: ”Nu ştiu dacă unii mă consideră nebun!”

VIDEO | Farul - Urartu 3-2! Căpitanul Ionuţ Larie i-a adus victoria campioanei României cu un şut de senzaţie în minutul 90 + 5

Conference League Publicat pe 27 iul 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39126/21264688/3/farul-constanta-fc-urartu-uefa-europa-conference-league-27-07-2023-1.jpg

Farul Constanţa a învins joi, pe teren propriu, scor 3-2, formaţia armeană FC Urartu, în prima manşă din turul al doilea de calificare în Conference League.

Cu Amine Benchaib debutant pentru constănţeni, Farul a început partida cu Urartu cu un jucător accidentat – Adrian Mazilu având nasul spart la un contact cu un apărător advers. A urmat deschiderea scorului, în minutul 23, când a înscris Maksimenko pentru oaspeţi. Farul a egalat în minutul 27, la şutul lui Tudor Băluţă, scăpat în poartă de goalkeeperul Melikhov. Oaspeţii au revenit în avantaj pe tabelă în minutul 38, prin Ivan Zotko - „bombă” de la distanţă la care portarul Aioani a ezitat şi a fost învins. Gazdele au egalat în al patrulea minut al prelungirilor primei reprize, la golul lui Adrian Mazilu.

Partea secundă părea că nu va mai aduce nimic pe tabela de marcaj, chiar dacă Băluţă a trimis foarte aproape de bară, în minutul 87, însă Larie a marcat golul victoriei constănţene în minutul 90+5, cu un şut la care portarul armean nu a avut reacţie.

Farul a câştigat partida cu 3-2 şi urmează returul din Armenia.


Farul - Urartu 3-2 (Băluţă 27, Mazilu 45 + 4, Larie 90 + 5 / Maksimenko 23, Zotko 38)

Echipele de start:

  • Farul (4-3-3): Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu, Borza - T. Băluţă, Nedelcu, Grameni - Ad. Mazilu, Alibec, Benchaib 
  • Rezerve: Buzbuchi - Queiros, Vînă, Rivaldinho, Santos, Vianna, Artean, Boli, Sîrbu, Sali, N. Popescu, L. Banu 
  • Antrenor: Gheorghe Hagi
  • Urartu (3-4-1-2): Melikhov – Tsymbalyuk, Piloyan, Zotko – Antwi, Salou, Marcos Junior, Margaryan – Mogilevets – Maksimenko, Grigoryan
  • Rezerve: Abakumov (P), Aghasaryan, Dzhikiya, Ghazaryan, Isaac, Melkonyan, Mirzoyan, Ozbiliz, Polyakov, Stojanovic, Umreyan (P)
  • Antrenor: Dmitry Gunko

Min. 90 + 9: Fluier final: Farul învinge Urartu cu 3-2!

Min. 90 + 5: GOL Farul! Ionuţ Larie înscrie, cel mai probabil, golul victoriei pentru campioana României, cu un şut în forţă de la 18 metri, din poziţie centrală.

Min. 90: Aghasaryan (Urartu) primeşte cartonaşul galben.

Min. 88: Dublă schimbare la Farul: ies Popescu şi Mazilu, intră Mateus Criciuma şi Boli.

Min. 87: Ocazie pentru Farul! Băluţă intră în combinaţie cu Alibec, însă numărul 6 al constănţenilor finalizează imprecis dintr-o poziţie bună de gol. 

Min. 84: Rivaldinho (Farul) primeşte cartonaşul galben. 

Min. 83: Ocazie mare de 3-2 pentru Farul prin Adrian Mazilu, care trimite din unghi, de la 15 metri din careu, puţin peste poarta armenilor. 

Min. 79: Dublă schimbare la Urartu: ies Maksimenko şi Grigoryan, intră Dzhikiya şi Mirzoyan.

Min. 77: Antwi (Urartu) primeşte cartonaşul galben. 

Min. 76: Tudor Băluţă încearcă un nou şut din afara careului, prinde poarta, însă de data aceasta portarul advers reţine fără emoţii. 

Min. 69: Dublă schimbare la Urartu: ies Zotko şi Marcos Junior, intră Ghazaryan şi Ozbiliz.

Min. 63: Schimbare la Farul: iese Borza, intră Sîrbu.

Min. 61: Mihai Popescu (Farul) încasează cartonaşul galben.

Min. 59: Grigoryan (Urartu) primeşte cartonaşul galben.

Min. 57: Ocazie pentru Farul! Rivaldinho nu îl poate învinge 1 contra 1 pe portarul Melikhov.

Min. 55: Ocazie mare pentru Farul Constanţa! Scăriţa lui Rivaldinho este respinsă incredibil de un apărător al armenilor. 

Min. 48: Urartu începe în forţă şi a doua repriză! Doar bara îl salvează pe Aioani de golul al treilea din meci, la o nouă fază în care defensiva Farului a fost surprinsă. 

Min. 46: A început a doua repriză! Dublă schimbare la Farul: intră Artean şi Rivaldinho, ies Grameni şi Benchaib.

Min. 45 + 6: La pauză scorul este 2-2!

Min. 45 + 4: GOL Farul! Adrian Mazilu egalează pentru gazde cu o execuţie caracteristică, cu interiorul la colţul lung. 

Min. 44: Ocazie pentru Farul! Alibec execută lovitura liberă de la 16 metri. Mingea trece de zid, dar portarul oaspeţilor reuşeşte să respingă. 

Min. 43: Zotko primeşte cartonaşul galben, iar Farul beneficiază de o nouă lovitură liberă periculoasă. 

Min. 38: GOL Urartu! Zotko îi readuce pe armeni în avantaj cu o torpilă din lovitură liberă, de la aproximativ 27-28 de metri. Aioani a fost învins la colţul scurt, iar defensiva lui Hagi nu a fost deloc poziţionată pe direcţia balonului. 

Min. 34: Piloyan primeşte un cartonaş galben pentru un fault la Benchaib, iar Farul are o lovitură liberă. Anterior, Margaryan a şutat din voleu, din careu, însă execuţia sa a fost moale pe direcţia lui Aioani, care a reţinut fără probleme.  

Min. 27: GOL Farul! Tudor Băluţă egalează cu un şut puternic din afara careului, la care portarul Melikhov a greşit flagrant. 

Min. 23: GOL Urartu! Maksimenko deschide scorul pentru oaspeţi cu o execuţie sigură, după ce a scăpat din marcajul lui Larie. 

Min. 20: Dragoş Nedelcu încearcă şi el un şut din afara careului, însă balonul deviat este reţinut din nou fără probleme de portarul advers. 

Min. 14: Schimbare la Urartu: iese accidentat coordonatorul de joc Mogilevets, intră Aghasaryan. 

Min. 13: Kiki trimite un şut din afara careului, primul pe spaţiul porţii din meci, însă portarul Melikhov reţine în doi timpi fără emoţii. 

Min. 7: Ocazie de gol pentru Farul! Lovitura de cap a lui Dragoş Nedelcu din centrarea lui Grameni se duce puţin pe lângă poarta oaspeţilor. 

Min. 1: A început meciul!


Farul - Urartu va fi transmisă în direct, joi, de la 20:30, pe canalul Prima Sport 2. De asemenea, partida dintre cele două echipe va putea fi urmărită online şi pe platforma PrimaPlay.ro. 

Mai mult decât atât, meciul din preliminariile Conference League va putea fi urmărit şi în format video-text pe site-ul Primasport.ro, de unde nu vor lipsi cele mai importante faze din meci. 

Sheriff Tiraspol, din Republica Moldova, a câştigat pe teren propriu, scor 3-0, cu Farul Constanţa, calificându-se în turul II preliminar al Champions League.

Moldovenii vor da în faza următoare peste campioana din Israel, Maccabi Haifa. Farul rămâne în cupele europene şi va evolua în turul doi preliminar al Conference League, cu FC Urartu (Armenia).

Astfel, dacă trece de Urartu, Farul o va înfrunta în turul 3 pe Flora Tallinn, campioana din Estonia.

mail-share icon Email
viewscnt