Ultima oră
VIDEO | Etapa începe cu o mare controversă! VAR nu a intervenit la eliminarea lui Murgia de la Hermannstadt VIDEO | Etapa începe cu o mare controversă! VAR nu a intervenit la eliminarea lui Murgia de la Hermannstadt
”Am cam exagerat”. L-a distrus pe Istvan Kovacs, dar acum şi-a domolit discursul ”Am cam exagerat”. L-a distrus pe Istvan Kovacs, dar acum şi-a domolit discursul
Maraton de şah în Times Square pentru un nou record mondial Maraton de şah în Times Square pentru un nou record mondial
Bogdan Lobonţ surprinde înainte de meciul cu FCSB. ”Eu nu pot să schimb nimic” Bogdan Lobonţ surprinde înainte de meciul cu FCSB. ”Eu nu pot să schimb nimic”
VIDEO | Hermannstadt - FC Botoşani 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gazdele sunt în inferioritate numerică din minutul 24 VIDEO | Hermannstadt - FC Botoşani 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gazdele sunt în inferioritate numerică din minutul 24
Rapidiştii s-au plictisit de derby-uri Rapidiştii s-au plictisit de derby-uri

VIDEO | FC Hermannstadt – Farul Constanţa 4-0. INCREDILBIL! Sibienii au umilit liderul din SuperLigă

Superliga Publicat de Ovidiu Neacşu pe 10 dec 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20942831/7/fc-hermannstadt-farul-constanta-superliga-superbet-10-12-2022.jpg

FC Hermannstadt a învins sâmbătă, pe teren propriu, scor 4-0, formaţia Farul Constanţa, într-un meci din etapa a 20-a a Superligii. Este cea mai categorică înfrângere a Farului în acest sezon, în care este lider în Superligă.

În primul meci oficial disputat pe noul stadion din Sibiu, FC Hermannstadt a reuşit o victorie surprinzătoare, la scor, în faţa liderului din Superligă, echipa lui Gheorghe Hagi, Farul Constanţa. Gazdele au deschis scorul încă din minutul 2 al meciului, când Balaure a înscris cu o lovitură de cap, la centrarea lui Opruţ. Portarul Letica a avut apoi intervenţii bune la Alibec şi Pitu. Însă, în minutul 54, o combinaţie între Balaure şi Paraschiv s-a încheiat cu golul de 2-0, după ce arbitrul a revăzut faza la VAR pentru a vedea un posibil fault asupra unui constănţean.

În minutul 64 a fost eliminat Mihai Popescu, după o intervenţie dură la Paraschiv, iar în minutul 68 arbitrul Bogdan Dumitrache a dictat penalti pentru gazde după ce a consultat VAR, în urma unui fault al lui Grameni asupra lui Bejan. A executat Buhăcianu, şi a făcut 3-0. Apoi ambele formaţii au trecut pe lângă gol. În minutul 76 a fost eliminat şi un jucător al gazdelor, Seydou Issah, dar Hermannstadt s-a impus cu 4-0, după un penalti acordat în minutul 90+4 şi transformat de Ionuţ Petrescu. Gazdele au avut un gol anulat pentru ofsaid, la ultima fază a meciului şi sibienii sunt pe locul 6, cu 30 de puncte după o seară perfectă pentru echipa lui Măldărăşanu.

FC Hermannstadt - Farul, 4-0 (Balaure S. 2', 54', Buhăcianu V. 71', Petrescu P. 90+4')

Echipele de start:

  • FC Hermannstadt: Letica – Butean, Bejan, Antoche, Opruţ – Mino, Biceanu – Balaure, Alhassan, Oroian – Paraschiv
  • Rezerve: Muţiu – Babic, Buhăcianu, Issah, Medina, Năsătsie, P. Petrescu, C. Popescu, Răuţă. Antrenor: Marius Măldărăşanu
  •  
  • Farul: Aioani – Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki – Artean, Băluţă, Grameni – Torje, Alibec, Pitu
  • Rezerve: Buzbuchi – Benzar, Bîrzu, Casap, Doukoure, Moldoveanu, Morar, Nedelcu, Sali. Antrenor: Gheorghe Hagi

Min. 90+10: Final de meci!

Min. 90+4: GOL marcat de Hermannstadt! Petrişor Petrescu este faultat în careu şi centralul arată punctul cu var. Acelaşi jucător execută şi marchează din lovitură de la 11 metri.

Min. 76: A treia intervenţie VAR! Eliminare la Hermannstadt! Issah vede şi el cartonaşul roşu, după o intrare dură.

Min. 71: Gol marcat de Hermnnstadt! Arbitrul partidei acordă lovitură de la 11 metri, după ce a consultat VAR-ul. Buhăcianu transformă fără emoţii de la punctul cu var şi sibienii conduc cu 3-0.

Min. 64: Eliminare la Farul! Cartonaş roşu văzut de jucătorul constănţenilor, după o intervenţie dură. Centralul partidei îl elmină pe Popescu după ce a consultat VAR-ul.

Min. 54: GOL marcat de Hermannstadt, Balaure face ”dubla” cu o execuţie superbă, în urma unui contraatac fulgerător. Reuşită este validată de centralul partidei, după ce a verificat VAR-ul.

Min. 46: A început repriza a doua!

Min. 45+2: Final de primă repriză!

Min. 37: Farul trimtie încă un şut pe poarta lui Letica, Alexi Pitu a şutat de la mare distanţă, dar portrul lui Hermannstadt a prins fără probleme.

Min. 24: Prima ocazie mare de partea constănţenilor, Alibec scapă din marcaj şi trimite un şut din afara careului, dar Letica este pe fază şi reuşeşte să respingă balonul.

Min. 2: GOL marcat de Hermannstadt! Balaure profită de centrarea perfectă trimisă de Opruţ şi deschide scorul în faţa liderului din SuperLigă, cu o lovitură de cap.

Min. 1: A început partida!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Începute încă din toamna anului 2020, lucrările la noua arenă s-au prelungit şi au costat cu patru milioane de euro mai mult decât era prevăzut. Stadionul are o capacitate de 12.363 de locuri, iar lucrările au costat circa 28,5 milioane.

Sibienii vin după patru meciuri consecutive fără victorie, după ce au avut un debut de sezon entuziasmant. În cele patru meciuri amintite, ardelenii au obţinut doar o remiză şi au pierdut de trei ori. Hermannstadt se află pe poziţia a 8-a şi are 27 de puncte. 

De cealaltă parte, Farul este lider, chiar dacă îşi vede poziţia tot mai ameninţată de campioana CFR Cluj. „Marinarii” au 44 de puncte, cu 4 mai mult decât trupa din Gruia, însă au şi un meci în plus jucat. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele