Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Liviu Ciobotariu, aproape să devină antrenorul FCSB-ului. Ultimele detalii oferite de Gigi Becali

FCSB Publicat pe 2 nov 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20906918/2/liviu-ciobotariu.jpg

  • Liviu Ciobotariu (51 de ani) are cele mai mari şanse să-l înlocuiască pe Nicolae Dică pe banca tehnică a celor de la FCSB. Fostul fundaş central a cerut 60.000 de euro primă de instalare, negociază despărţirea cu primarul din FC Voluntari şi e în pole-position pentru banca vicecampioanei.
  • După ce s-a înţeles asupra termenilor personali cu Ciobotariu, Gigi Becali confirmă că vrea să rezolve negocierile încă de marţi, având şi alte două variante, dar şi dorinţa ca noul antrenor să conducă meciul cu West Ham.
UPDATE ora 15:25: Gigi Becali oferă noi detalii din serialul "antrenor pentru FCSB". Spune că varianta Liviu Ciobotariu rămâne în picioare, dar că nu e încă 100% hotărât să meargă pe mâna antrenorului de la FC Voluntari, motiv pentru care nu a forţat negocierea directă cu Florentin Pandele:
 
"Nu suntem încă hotărâţi, deci încă nu ne-am hotărât că va fi Ciobotariu. S-a discutat despre Ciobotariu, dar i-am spus persoanei că, dacă vrea să vină Ciobotariu, vreau să aibă binecuvântarea celor de la Voluntari. Nu pot să le iau, pur şi simplu, antrenorul. Puteam să-l iau şi fără, că nu are clauză.
 
N-a căzut varianta Ciobotariu, îţi spun de ce. N-am vorbit cu el (n. red - cu Florentin Pandele). Dacă mă apuc să vorbesc cu el, îmi zice că sunt naşul lui. Nu trebuie să fiu faţă în faţă cu el ca să îl conving. Încă nu vreau să îl conving, că altfel m-aş fi dus la primărie, să vorbesc cu finul. Nu sunt hotărât", a explicat Becali, pentru digisport.ro.

UPDATE ora 13:30: Negocierile privind instalarea lui Liviu Ciobotariu la FCSB sunt blocate în acest moment de Florentin Pandele, primarul din Voluntari. DETALII, AICI.

UPDATE ora 11:10: FC Voluntari confirmă interesul FCSB-ului pentru Liviu Ciobotariu, dar spune că, pentru moment, nu şi-a dat acordul ca antrenorul să semneze cu vicecampioana României:
 
"Domnul Liviu Ciobotariu acum se urcă în autocar şi pleacă la antrenament. Există şi a existat interes din partea unor cluburi pentru anumiţi jucători şi pentru antrenor. Toţi au ales să rămână aici. Dacă un antrenor sau un jucător îşi doreşte să plece, nu îl poţi ţine cu forţa", a declarat Bogdan Bălănescu, preşedintele ilfovenilor, la Pro Arena.

UPDATE ora 10:45: Becali confirmă prezenţa lui Liviu Ciobotariu pe lista scurtă de înlocuitori ai lui Dică şi anunţă că venirea sa la FCSB depinde, în mare măsură, de şefii lui FC Voluntari. Dacă ieri declara că nu se grăbeşte cu numirea noului tehnician, finanţatorul FCSB s-a răzgândit şi vrea să rezolve încă de azi problema băncii tehnice, pentru ca noul A1 să poată conduce partida cu West Ham:
 
"Ciobotariu e şi el pe listă, depinde foarte mult şi de cei de la Voluntari. Avem 3 variante, între care şi Ciobotariu. Nu pot să spun mai multe, nu vreau să supăr oamenii, să creadă că sunt variante şi să se simtă prost.  Cert e că 100% va fi român. Eu zic ca azi, cel târziu mâine, rezolv, pentru că aş vrea să avem antrenor pe bancă mâine, la meciul cu West Ham", a spus Becali, pentru gsp.ro.

UPDATE ora 10:30: Negocierile dintre Gigi Becali şi Liviu Ciobotariu se intensifică, iar mingea se află în terenul celor de la FC Voluntari. Fanatik.ro anunţă că Ciobi discută în această dimineaţă termenii despărţirii de formaţia din Ilfov, apoi va avea o ultimă discuţie cu Gigi Becali şi ar putea fi prezentat în postura de nou tehnician al roş-albaştrilor.

Ştirea iniţială:

Fostul vicecampion al României cu ASA Târgu Mureş a impresionat prin modul în care a dus echipa din Ilfov în play-off, când nimeni nu se aştepta, şi are o relaţie foarte bună cu Florentin Pandele, primarul din Voluntari, dar şi finul lui Gigi Becali. Din acest motiv, clubul ilfovean nu va avea pretenţii financiare în cazul în care latifundiarul din Pipera se va înţelege cu fostul fundaş al Generaţiei de Aur, însă "Ciobi" ar vrea să se asigure din start că merge la FCSB în termenii săi.
 
Conform AS.ro, planul lui Ciobotariu este să profite de faptul că Becali nu va plăti bani spre FC Voluntari pentru a-l "dezlega" şi să ceară o primă de instalare în valoare de 60.000 de euro. Suma ar urma să acopere, în viziunea lui Ciobotariu, varianta în care ar fi demis sau ar pleca după o perioadă scurtă, mai ales că, odată făcută trecerea de la FC Voluntari la FCSB, tehnicianul nu ar mai putea pregăti o altă echipă din SuperLigă în acest sezon.
 
Aflat pe locul al 12-lea în SuperLigă, cu 17 puncte, la mijlocul unui sezon în care şi-a propus a doua calificare consecutivă în play-off, Ciobotariu a semnat cu FC Voluntari în vara lui 2021, după ce avusese experienţe la naţionala Libanului (iunie 2019 - iunie 2020) şi Hermannstadt (ianuarie 2021 - martie 2021). În Ilfov, fostul stoper al lui Dinamo şi al lui Standard Liege a creat un grup valoros în jurul lui Gabi Tamaş şi Constantin Budescu şi a reuşit să ducă echipa în play-off, reuşind un 2-2 pe Arena Naţională care a pus capăt speranţelor la titlu ale celor de la FCSB. Într-o carieră începută în 2008, Ciobotariu are ca punct maxim campania din 2015, când a fost la 90 de minute distanţă de obţinerea titlului cu ASA Târgu Mureş.

Cupa României şi titlul de vicecampion, bornele carierei lui Liviu Ciobotariu

Fotbalist cu 32 de prezenţe şi trei goluri marcate în naţionala României, Liviu Ciobotariu s-a retras din fotbal în 2005, de la Dinamo, apoi a făcut pasul spre cariera de antrenor. A preluat-o pe CS Otopeni în 2008, a stat un an, apoi le-a mai antrenat pe Pandurii Târgu Jiu şi CF Brăila înainte să primească şansa de a pregăti Dinamo (iulie 2011 - aprilie 2012). A mai trecut pe la CSMS Iaşi (august 2012 - aprilie 2013) şi FC Vaslui (octombrie 2013 - aprilie 2014), iar prima mare performanţă a obţinut-o pe banca lui ASA Târgu Mureş, vicecampion al României în sezonul 2014/2015. "Ciobi" a luat drumul străinătăţii în vara acelui an, semnând cu saudiţii de la Al Faisaly şi a mai antrenat-o pe Al-Tai înainte să revină în România, la FC Botoşani (noiembrie 2018 - iunie 2019). A condus timp de patru meciuri selecţionata Libanului, apoi a avut un mandat de 12 partide la Hermannstadt, pentru ca în vara lui 2021 să semneze cu FC Voluntari. Aici a ajuns în finala Cupei României, pierdută cu Sepsi OSK, şi a reuşit să termine pe locul al patrulea din SuperLigă, cea mai înaltă poziţie ocupată vreodată de clubul păstorit de căre Florentin Pandele.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele