Ultima oră
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”
„Îi face un mare rău băiatului pentru că îl tot laudă. Exagerează prea mult!” . Gică Hagi, taxat de fostul mare fotbalist al Stelei „Îi face un mare rău băiatului pentru că îl tot laudă. Exagerează prea mult!” . Gică Hagi, taxat de fostul mare fotbalist al Stelei
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă

Mărturie tulburătoare a fostului căpitan al naţionalei de rugby a Ţării Galilor, care a aflat că suferă de demenţă. ”Lumea mea se prăbuşeşte. Nu ştiu regulile acestui joc”

Rugby Publicat de Ovidiu Neacşu pe 17 iul 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38220/20778100/2/fb-romanian-rugby-federation.jpg

Fostul căpitan al echipei de rugby din Ţara Galilor, Ryan Jones, a anunţat că suferă de demenţă precoce la doar 41 de ani, într-un interviu pentru The Times.

"Simt că lumea mea se prăbuşeşte. Şi sunt foarte speriat”, a spus fostul jucător cu 75 de selecţii, dintre care 33 în calitate de căpitan.

El a fost diagnosticat în decembrie de medici care i-au spus că această demenţă precoce este probabil legată de encefalopatia traumatică cronică (CTE), o boală neurodegenerativă cauzată de lovituri repetate la cap.

Specialiştii consultaţi i-au recunoscut chiar că se numără printre cele mai grave cazuri pe care le-au văzut.

"Am trăit 15 ani din viaţa mea ca super-erou, dar nu sunt unul. Nu ştiu ce îmi rezervă viitorul. Sunt produsul unui mediu în care totul se învârte în jurul a fi funcţional şi eficient. Nu mai sunt capabil să performez aşa cum ar trebui”, a spus el.

"Tot ce îmi doresc este să duc o viaţă fericită şi normală. Dar acest lucru mi-a fost luat şi nu pot face nimic. Nu pot să mă antrenez mai tare, nu pot încerca să păcălesc arbitrul, nu cunosc regulile acestui joc”, a continuat jucătorul a crezut iniţial că este în depresie.

"Partenera şi familia mea au observat schimbări la mine. Am fost diagnosticat cu depresie, dar am început să realizez că unele dintre funcţiile mele intelectuale erau proaste”, cum ar fi pierderea memoriei pe termen scurt, dificultăţi de a găsi cuvinte sau schimbări de dispoziţie.

El a povestit cum, în ciuda pozelor cu el cu copiii lui la munte în Ţara Galilor, nu îşi aminteşte că i-a dus acolo.

Neurologul care l-a consultat nu a fost foarte optimist când i-a explicat că funcţiile sale vor continua probabil să scadă în acelaşi ritm ca în ultimii 5 ani.

"Este ca şi cum ai merge cu capul înainte şi cu ochii închişi către o situaţie catastrofală”, a mai spus el.

mail-share icon Email
viewscnt

Rugby

Ultimele articole Toate articolele