Ultima oră
Continuă războiul dintre CSA Steaua şi FCSB! Ce s-a întâmplat cu pagina Peluzei Nord Continuă războiul dintre CSA Steaua şi FCSB! Ce s-a întâmplat cu pagina Peluzei Nord
La doar doi ani de la înfiinţare, CSM Constanţa câştigă titlul naţional la baschet feminin La doar doi ani de la înfiinţare, CSM Constanţa câştigă titlul naţional la baschet feminin
VIDEO | Abdallah, intrare horror la Benzar. Jucătorul celor de la Botoşani a fost scos cu ambulanţa de pe teren VIDEO | Abdallah, intrare horror la Benzar. Jucătorul celor de la Botoşani a fost scos cu ambulanţa de pe teren
”Din păcate ne afectează”. Florin Pîrvu, dezamăgit de remiza cu ultima clasată ”Din păcate ne afectează”. Florin Pîrvu, dezamăgit de remiza cu ultima clasată
E gata! Prima lovitură de la Rapid din această vară. Jucătorul a fost anunţat în Giuleşti E gata! Prima lovitură de la Rapid din această vară. Jucătorul a fost anunţat în Giuleşti
VIDEO | FC Botoşani - Dinamo 1-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Abdallah, intrare horror la Benzar VIDEO | FC Botoşani - Dinamo 1-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Abdallah, intrare horror la Benzar

Messi împlineşte astăzi 35 de ani! Povestea omului care a redefinit fotbalul

Special Publicat de Ovidiu Neacşu pe 24 iun 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/20752448/1/profimedia-0696273784.jpg

Lionel Messi împlineşte astăzi, 24 iunie 2022, 35 de ani. Unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, o legendă a Barcelonei, actualmente jucător a lui PSG şi un simbol pentru echipa naţională a Argentinei. Messi a avut o carieră, care nu poate fi descrisă pe deplin în cuvinte, dar cu toate acestea voi încerca să amintesc momente din viaţa şi cariera lui, care l-au adus în punctul în care este astăzi.

24 iunie 1987 – Ziua naşterii lui Lionel Andres Messi

Lionel Andres Messi s-a născut pe data de 24 iunie 1987, în Rosario, Argentina într-o familie modestă, el era al treilea din cei patru copii ai lui Jorge Messi şi Celia Cuccitini. Ceilalţi fraţi sunt Matias, Rodrigo şi Maria Sol Messi. Jorge Messi lucra la o fabrică din Rosario, iar Celia Cuccitini era menajeră.

Micuţul argentinian a avut de mic înclinaţii vizibile înspre sportul rege, iar acest lucru l-au putut observa destul de repede cei din familia lui. Băiatul avea un control neobişnuit de bun al balonului la vârsta de patru ani. Cu toţii au fost uimiţi, dar nu îşi imaginau cine va ajunge el peste mai mulţi ani.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/20752448/2/104994817-3765504003469166-3927897649497489816-n.jpg

Prima echipă a micuţului Messi

Bunica lui, Celia Oliveira Cuccittini era o mare iubitoare a fotbalului, iar ea este cea căreia trebuie să îi mulţumim pentru că îl putem urmări pe Leo, la televizor. Bunica lui l-a dus la meciuri şi l-a făcut să îndrăgească acest sport, fără îndoială ea a fost şi prima susţinătoare a ”puricelui”. Există o întâmplare prezentată şi în cartea ”Povestea băiatului devenit legendă”, scrisă de Luca Caioli, în care Celia îl ducea pe Leo la un meci al echipei de juniori a lui Grandoli, formaţie pentru care avea să şi joace mai târziu.

 Unul dintre jucători întârziase la meci, iar arbitrul ameninţa că va da victoria echipei adverse pe motiv de abandon, în acel moment bunica lui Messi îi propune antrenorului lui Grandoli să îl bage pe Leo în teren "bagă-l în teren şi o să vezi cât de bine joacă", Messi avea şase ani, în timp ce ceilalţi erau cu 3 sau 4 ani mai mari. Reacţia antrenorului a fost una de aşteptat, având în vedere vârsta ”puricelui”, "Ok, îl bag, dar lânga tuşă ca să-l scoţi tu singură de pe teren când o sâ înceapă să plângă". Şi nu a fost aşa, micuţul i-a lăsat pe toţi cu gura căscată, parcă avea balonul lipit de picior, a trecut de toţi copiii exact cum o face şi astăzi şi a intrat cu mingea în poartă. După acest moment cei de la Grandoli i-au propus să joace la ei.

Problemele de creştere

Leo a fost întotdeauna cel mai mic de statură la şcoală şi pe terenul de fotbal, dar acest lucru a început să îi îngrijoreze pe Jorge şi Celia, motiv pentru care au apelat la doctorul Diego Schwarsztein, de la Clinica pentru Glande şi Medicină Internă. Acesta îi informează pe părinţi că este vorba de un deficit hormonal şi vor trebui să îi administreze un tratament pe bază de hormoni, făcut cu injecţii în fiecare zi. Prima întrebare a băiatului, care la momentul respectiv evolua la Newell's Old Boys, a fost dacă o să mai poată juca vreodată fotbal. Răspunsul doctorului a fost pozitiv şi a adăugat că dacă tratamentul îşi va face efectul pe deplin, el va ajunge să măsoare 1,68.

Plecarea la Barcelona şi contractul semnat pe şerveţel

Tratamentul era soluţia pentru deficitul hormonal, dar părinţii lui nu îşi puteau permite costurile lui. În primii doi ani tratamentul a fost plătit cu ajutorul asigurării medicale şi a fundaţiei Acindar, dar apoi aceştia au întrerupt finanţarea tratamentului. Cei de la Newell's Old Boys au fost de acord să plătească jumătate din costurile lui, dar vorbim despre un tratament care ajungea la o sumă totală de 10.000 de lire sterline. River Plate a vrut să achite costul total, dar cu condiţia ca  familia Messi să rezolve tratativele cu Newell's Old Boys. ”Leproşii” nici nu au vrut să audă de plecarea lui Leo la una din echipele rivale aşa că nu s-a concretizat nimic.

Apoi a intrat Barcelona pe fir, catalanii au auzit despre talentul lui Messi şi despre asemănarea lui cu Maradona aşa că nu au stat mult pe gânduri, când au văzut ce poate să facă. Reprezentaţii clubului l-au asigurat pe tatăl lui Leo că vor plăti integral tratamentul şi că le vor oferi un apartament în Barcelona, iar băiatul va face parte din academia La Masia. Reprezentanţii lui Messi voiau un acord scris. Era clar că e un risc enorm pentru familia Messi, iar oficialii Barcelonei nu puteau garanta 100% la acel moment, dar nu voiau să îl piardă pe puşti, aşa că au semnat cu reprezentanţii lui pe un şerveţel, iar acela a fost primul ”contract” a lui Leo.

Iniţial băiatul a mers cu tatăl său să dea probe, iar apoi s-a mutat toată familia acolo. Însă nu a durat mult, fraţii lui nu s-au acomodat cu limba şi şcoala din Catalonia şi părinţii au luat hotărârea ca Celia să se întoarcă în Rosario cu cei 3 copii, iar Jorge să rămână cu Leo în Barcelona.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/20752448/3/poza-barcelona.png

Naţionala Argentinei sau naţionala Spaniei

După mai mulţi ani petrecuţi în Spania era de aşteptat ca un jucător talentat ca Leo să fie dorit de naţionala ”Furia Roja”, dar jucătorul îşi cunoştea foarte bine originile şi a refuzat fiecare propunere de naturalizare din partea federaţiei spaniole. Aştepta convocarea de la naţionala de tineret a Argentinei, care a venit la un moment dat. Reprezentanţii ”Albiceleste” au fost informaţi de interesul Spaniei şi au acţionat, convingându-l imediat pe ”purice”.

La echipa mare nu a avut debutul sperat, acesta a intrat pe teren într-o partidă cu Ungaria şi a văzut cartonaşul roşu după doar câteva secunde, pentru o lovitură cu cotul în figura adversarului. A fost un moment groaznic pentru el. A plâns tot restul partidei, în vestiar.

Prima reuşită pentru Barcelona

Messi avea 17 ani, atunci când intra din postura de rezervă, într-o partidă cu Albacente. Argentinianul i-a pasat legendarului jucător, Ronaldinho, iar brazilianul a găsit o continuare excelentă, peste apărarea adeversă. Messi a finalizat acţiunea cu un lob minunat. Acesta a fost primul lui gol marcat pentru Barcelona, pe 1 mai 2005.

Primul trofeu UCL al lui şi al doilea al Barcelonei

Campania Barcelonei din sezonul 2005 – 2006 a fost fabuloasă şi s-a concretizat perfect cu triumful în UEFA Champions League, în finala cu Arsenal, încheiată 2-1. ”Tunarii” au deschis scorul prin Sol Campbell în minutul 37’, dar catalanii au întors tabela în favoarea lor, prin Samuel Eto'o 76’ şi Juliano Belletti 82’. În acel sezon de UEFA Champions League Messi s-a remarcat în dubla cu Chelsea, dar a ieşit accidentat din al doilea meci şi nu a putut să joace în finală, iar el consideră că trofeul din 2006 nu îi aparţine, chiar dacă îl are trecut în palmares.

Golul cu Getafe şi hattrick-ul de pe ”Bernabeu”

Din momentul în care argentinianul a început să fie din ce în ce mai prezent ca titular la prima echipă a Barcelonei, au apărut mai multe momente de magie din partea ”puricelui”. Unul dintre ele este golul cu Getafe din 18 aprilie 2007, din Cupa Regelui. Messi primeşte o pasă la mijlocul terenului de la Xavi şi ia acţiunea pe cont propriu, îşi umileşte primii doi adversari şi pătrunde cu o viteză şi o tehnică năucitoare în apărarea adversă, iar în final driblează portarul şi înscrie cu piciorul drept. Colegii lui şi-au pus mâinile în cap, după reuşita de senzaţie a jucătorului de doar 19 ani. Golul a fost identic cu cel marcat de Maradona împotriva Angliei, în ”sferturile” Campionatului Mondial din Mexic, din 1986.

Un alt moment de magie, din acelaşi sezon a fost pe 10 martie 2007, când Barcelona juca acasă în El Clasico, iar ”puricele” a dat un adevărat recital. Echipa catalană a fost condusă de fiecare dată, dar Leo a egalat tot de fiecare data. Primul gol a venit după pasa genială a lui Eto’o, cu un şut puternic pe lângă Casillas, Messi face 1-1. Pătrunderea lui Ronaldinho în careu se încheie cu un şut respins de Casillas, dar acelaşi Leo e pe fază şi înscrie pentru a doua oară. Iar al treilea gol este o bijuterie, atacantul ridiculizează apărarea ”albilor” şi trimite un şut imparabil la colţul lung. Partida se încheie 3-3, iar Messi face primul hattrick al carierei, chiar în faţa rivalei din Madrid.

Al doilea UCL, echipa stelară a Barcelonei şi Balonul de Aur 2009

Pep Guardiola preia echipa catalană, după un sezon slab al Barcelonei lui Rijkaard. Acesta vine cu o filozofie de joc pe care a învăţat-o de la mentorul său Johan Cruyff. Spaniolul îl vede pe Messi drept jucătorul în jurul căruia vrea să construiască noua echipă şi ia prima decizie controversată de a-l vinde pe Ronaldinho la AC Milan. Filozofia lui Guardiola funcţionează, catalanii câştigă toate trofeele posibile în fotbal şi o zdrobesc pe eterna rivală, cu 6-2, după o partidă în care Messi a marcat 2 goluri şi a oferit un assist. Finala UEFA Champions League, de la Roma, împotriva lui Manchester United se va încheia 2-0, golul 2 fiind înscris de argentinian cu o superbă lovitură de cap. Sezonul senzaţional al ”puricelui”, în care a marcat 38 de goluri şi a oferit 19 assist-uri se încheie aşa cum era de aşteptat, cu primul său Balon de Aur, acesta i-a învins clar pe Cristiano Ronaldo şi pe colegul său, Xavi Hernandez.

Anul 2010 şi controversatul Balon de Aur

Sezonul 2009 - 2010 a fost un sezon excelent pentru Messi, care a reuşit 47 de goluri şi 12 assist-uri, în toate competiţiile pentru Barcelona, a reuşit patru goluri împotriva lui Arsenal în UCL, dar catalanii au fost eliminaţi de Interul lui Mourinho. Iar la Campionatul Mondial din Africa de Sud a fost o dezamăgire. În 2006 era mult prea fraged şi selecţionerul a considerat că nu poate juca titular. Acum a fost omul din centrul echipei, miezul, dar a ieşit foarte puţin în evidenţă şi pe lângă înfrângerea dureroasă cu 4-0, în faţa Germaniei, Leo nu a marcat nici măcar un gol pentru Argentina la Campionatul Mondial din 2010 şi a arătat neputincios.

Astfel că multă lume îi vedea favoriţi pe Xavi şi Iniesta, care au câştigat Campionatul Mondial, cel din urmă reuşind golul victoriei cu Olanda în finală. Alţii îl vedeau pe Wesley Sneijder favorit, după anul fabulos pe care l-a avut cu Inter şi naţionala Olandei, dar rezultatul a fost surprinzător. Lionel Messi a câştigat al doilea Balon de Aur consecutiv, după ce câştigase şi prima Gheată de Aur datorită celor 34 de goluri marcate în LaLiga.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/20752448/4/profimedia-0089233173.jpg

Al treilea UCL şi al treilea Balon de Aur

După toată tevatura din Spania, în urma rezultatului surprinzător la gala Balonului de Aur, Messi răspunde tuturor contestatarilor aşa cum ştie cel mai bine. În sezonul 2010 – 2011 reuşeşte o prestaţie magistrală şi înscrie un total de 53 de goluri şi oferă 27 de assist-uri, în 54 de partide pentru echipa ”blaugrana”. A fost unul dintre cei mai buni oameni de pe teren în toate partidele cu Real Madrid, ba chiar a reuşit un gol fabulos, în semifinalele Champions League, când a primit de la Busquets, la mijlocul terenului şi a ridiculizat apărarea ”Los Blancos”, finalizând, simplu, pe lângă Casillas. În finala de pe Wembley, împotriva lui Manchester United a fost numit cel mai bun om de pe teren, reuşind un gol magnific în poarta lui Edwin van der Sar. Acea finală a fost câştigată de Barcelona cu 3-1, în urma reuşitelor lui Pedro, Messi şi David Villa, pentru United marcând Rooney.

Un an atât de bun nu putea fi răsplătit decât cu Balonul de Aur, câştigat în faţa eternului său rival, Cristiano Ronaldo la o diferenţă zdrobitoare de voturi. 47,88% dintre votanţi l-au ales pe Messi, în timp ce 21,6% pe starul portughez, Xavi a terminat pe locul trei cu 9,23% din voturi.

Al patrulea balon de aur şi recordul de goluri într-un an calendaristic

Dacă până acum Leo Messi a reuşit să uimească prin numărul de goluri şi pase de gol pe care le-a dat. În anul 2012 a trecut la un nivel ”extraterestru”. Argentinianul a marcat 91 de goluri în anul 2012, depăşind recordul lui Gerd Muller de 85 de goluri şi devenind astfel jucătorul cu cele mai multe reuşite într-un an calendaristic. Pe lângă acest record el reuşeşte în sezonul 2011 – 2012 să înscrie de 5 ori împotriva celor de la Bayer Leverkusen şi devine jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise, într-un meci de Champions League. Aşa cum era de aşteptat, în acest sezon a doborât şi recordul pentru cele mai multe reuşite într-o singură stagiune, 75 de goluri a avut ”puricele”.

Barcelona nu a stat la fel de bine în acest sezon, catalanii au fost eliminaţi, surprinzător de Chelsea, în semifinalele UCL şi au pierdut şi titlul, muţumindu-se doar cu Cupa Regelui. Performanţa personală incredibilă, pe care a reuşit-o Messi, îi aduce o nouă Gheată de Aur şi un nou Balon de Aur.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/20752448/5/profimedia-0150364853.jpg

Finala Cupei Mondiale şi eşecurile care l-au făcut mai puternic

După două sezoane în care cea mai importantă realizare, la nivel de club a fost câştigarea campionatului în Spania, iar la nivel personal cucerirea celei de-a treia Ghete de Aur, Lionel Messi vrea să triumfe la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia. El reuşeşte să puncteze de patru ori în grupe şi o califică pe Argentina de pe primul loc. Leo va fi extrem de important pentru accederea în finala cu Germania, dar statistic vorbind a reuşit doar o pasă de gol în ”optimile” cu Elveţia şi a punctat în seria de lovituri de departajare, în semifinala cu Olanda. Visul de a câştiga Cupa Mondială îi este spulberat de rezerva Mario Gotze, care intră în prelungirile meciului şi înscrie golul câştigător pentru nemţi.

Revenirea Barcelonei, MSN şi al cincilea balon de aur

După dezamăgirea de la Cupa Mondială şi mai ales după realizările de până atunci, mulţi jucători ar fi pierdut orice fel de ambiţie, dar nu e şi cazul lui Leo, care reuşeşte un sezon fantastic cu Barcelona, care era antrenată la acel moment de Luis Enrique. Messi a reuşit 58 de goluri şi 30 de pase de gol în 56 de meciuri, în toate competiţiile pentru FC Barcelona. Acesta a marcat două goluri extrem de importante cu Bayern Munchen, iar al doilea este o capodoperă fotbalistică. Leo primeşte o pasă printre linii de la Rakitic şi îl umileşte pe Boateng cu o trecere fulgerătoare, lăsând-ul la pământ pe unul dintre cei mai buni fundaşi centrali la acel moment şi îl lobează splendid pe Neuer, pentru a face 2-0. În finala Copa del Rey marchează un gol ”imposibil”. Argentinianul primeşte mingea în tuşă driblează toţi jucătorii pe care îi are în faţă şi finalizează acţiunea cu un şut necruţător la colţul scurt.

Barcelona a făcut tripla în acel sezon, Leo Messi fiind pionul principal împreună cu Neymar şi Suarez, cu care forma cea mai de temut tripletă de atacanţi din Europa. În finala cu Juventus, de la Berlin, ”puricele” nu a marcat, dar a contribuit la două din cele trei goluri înscrise de Barca. De cealaltă parte, la naţionala Argentinei nu reuşeşte să fie victorios, pierde finala Copa America, la penalty-uri, în faţa lui Chile. La finalul acestui sezon minunat Messi a câştigat al cincilea Balon de Aur.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/20752448/6/profimedia-0555066361.jpg

Promisiunea ţinută doar de el şi al şaselea Balon de Aur

După trei ani în care Barcelona a câştigat titlul în Spania de 2 ori şi Copa del Rey de 3 ori, dar fusese eliminate pe rând de Atletico, Juventus şi Roma din ”sferturile” UEFA Champions League, Lionel Messi le promite fanilor că va face tot posibilul să aducă trofeul pe ”Camp Nou”. Argentinianul a continuat să facă magie în tricoul Barcelonei şi în perioada 2016 – 2018. Reuşind să mai adauge la colecţie 2 Ghete de Aur în aceşti trei ani, dar parcă nu a mai strălucit în toate meciurile mari aşa cum o făcea de obicei.

 În sezonul 2018 – 2019 Leo Messi a fost cea mai completă versiune a sa, el a reuşit un număr ameţitor de 49 de goluri şi 22 de assist-uri în 49 de meciuri şi a primit distincţia de omul meciului în aproape toate partidele în care a jucat, în UEFA Champions League (excepţia fiind partida tur cu Lyon, încheiată 0-0 şi înfrângerea 4-0, din retur, cu Liverpool). Prestaţia fabuloasă din turul semifinalei cu Liverpool va rămâne în istorie, el a trimis o rachetă din lovitură liberă, de la mai mult de 30 de metri, lăsându-l pe Alisson fără reacţie. Ce a urmat în retur a fost un coşmar pentru fanii echipei ”blaugrana”, Liverpool a câştigat cu 4-0 şi chiar şi aşa Messi a fost cel mai bun jucător al Barcelonei, dar de această dată nu a mai putut să reuşească singur. Dovada sezonului excepţional făcut de el este câştigarea celui de-al şaselea Balon de Aur.

Umilinţa incredibilă şi reconstrucţia

Era clar că după şocul din UCL echipa Barcelonei nu va mai fi la fel. Acelaşi lucru îl putem spune şi despre Messi, care a părut de multe ori neputincios în sezonul următor. Pierderea campionatului în faţa lui Real Madrid avea să fie o nimica toată pe lângă durerea resimţită de Leo, care va experimenta cea mai dură înfrângere a sa, din cariera de fotbalist, Barcelona este călcată în picioare de Bayern Munchen 8-2, în ”sferturile” Ligii Campionilor, iar la catalanii începe o reconstrucţie.

Ronald Koeman este numit antrenor al echipei. Messi a fost pe picior de plecare în vară, dar decide să rămână în cele din urmă. Barcelona are foarte mulţi tineri în lot şi se află în reconstrucţie, lucru care se resimte la nivelul rezultatelor. Cu toate că Messi face un sezon fabulos cu 38 de goluri şi 14 assist-uri, echipa catalană termină pe a treia poziţie în Spania, câştigă doar Copa del Rey şi este eliminată clar de PSG cu 5-2 la general, în UEFA Champions League.

Primul trofeu cu naţionala mare

Chiar dacă a câştigat toate trofeele posibile la nivel de club şi la nivel individual, Messi nu câştigat niciodată un trofeu cu naţionala de seniori a Argentinei, parcă mereu se întâmpla ceva şi ”puricele” era cel dezamăgit la final. În 2016 a pierdut din nou în finala Copa America, tot în faţa lui Chile, tot la penalty-uri, dar de data aceasta el a fost cel care ratase penalty-ul decisiv. A luat decizia să se retragă din naţională din cauza criticilor la adresa lui, dar la rugămintea colegilor şi a fanilor revine în cele din urmă. În 2021, Argentina avea o echipă naţională, care le dă speranţe mari fanilor ”Albiceleste”.

În turneul Copa America 2021, Messi a fost pur şi simplu genial, 4 goluri şi 5 assist-uri a reuşit de-a lungul competiţiei, el le-a adus în finală pe ”pume”. Finala jucată cu marea rivală, Brazilia. Argentina câştigă cu 1-0 şi Messi plânge de bucurie. Într-un final a rupt blestemul!

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/20752448/7/profimedia-0621191528.jpg

Despărţirea şocantă şi dureroasă

Cel mai neaşteptat lucru posibil s-a întâmplat! Lionel Messi o va părăsi pe Barcelona. Vestea şocantă a făcut înconjurul lumii şi i-a amuţit pe fanii Barcei. Echipa catalană nu îi poate oferi un nou contract lui Messi din cauza unor reguli din LaLiga şi a datoriilor imense ale clubului, lăsate ”moştenire” de fosta conducere. Are loc o conferinţă de presă în care Messi nu îşi poate ţine lacrimile. Argentinianul este la fel de şocat, acceptase prelungirea, dar a intervenit ceva neaşteptat şi singura variantă este să părăsească formaţia la care a debutat în fotbalul mare, echipa care l-a crescut.

Primul sezon la PSG şi al şaptelea ”Balon de Aur”

El va semna în cele din urmă cu PSG, unde activează ca jucător şi astăzi şi formează o tripletă răsunătoare cu Mbappe şi Neymar. A început sezonul destul de slab, dar câştigă Balonul de Aur, în detrimentul lui Lewandowski, după un an excelent, dar mai ales datorită prestaţiei de la Copa America. Iar ceea ce spunea Johan Cruyff se adevereşte ”încă are 20 de ani, mai are de învăţat câteva lucruri despre fotbal, când să trimită pasa perfectă şi când să dribleze. Când va înţelege pe deplin asta, nu doar că va avea un Balon de Aur, ci o întreagă colecţie până la finalul carierei.”

 A avut unul dintre cele mai slabe sezoane din carieră, la PSG, unde a marcat 11 goluri şi a oferit 15 assist-uri. Echipa din capitala Franţei a fost eliminate în ”optimi” de Real Madrid, cu 3-2 la general şi a câştigat doar campionatul Franţei.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/20752448/8/profimedia-0693715344.jpg

Aşteptări mari de la sezonul viitor

Messi a promis că se va revanşa pentru sezonul slab şi va da tot ce are mai bun pentru a câştiga toate trofeele cu PSG, dar a spus şi că îşi doreşte mai mult decât orice, Cupa Mondială. Argentina este una din ţările favorite să câştige competiţia. Astăzi a împlinit 35 de ani, dar setea lui de performanţă şi realizările imense nu îi arată deloc vârsta. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele