Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!
Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei

Michael Phelps este convins că David Popovici poate să doboare recordul mondial la 200 de metri liber

Sporturi Publicat de Emanoil Ursache pe 25 sep 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/20869616/1/profimedia-0713827834.jpg

Legendarul Michael Phelps (37 de ani), câştigător a 28 de medalii în carieră, dintre 23 de aur, 3 de argint şi două de bronz, are mare încredere în David Popovici (18 ani) că poate deveni cel mai rapid înotător din lume şi în proba de 200 de metri liber.

Phelps apreciază că este doar o chestiune de timp până când cel mai bun sportiv român în activitate va deveni mai puternic, ceea ce îl va ajuta să înoate chiar mai repede.

Phelps, încântat de tehnica lui Popovici

În prezent, ”Racheta” României deţine recordul mondial la proba de 100 de metri liber, stabilit în luna august a anului curent, la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma. 13 august nu a fost doar zi cu noroc pentru David Popovici, ci şi una istorică. Adolescentul a adus bucurie în România şi a uimit întreg mapamondul când a reuşit să înoate 100 de metri în doar 46 de secunde şi 86 de sutimi.  

Dacă există vreo persoană pe planetă care să scoată un timp de sub un minut şi 42 de secunde la 200 de metri liber, aceea este David Popovici. Puştiul ăsta a scos 46.9, de două ori 47.0, de două ori 47.1 şi 47.2 la probele de 100 de metri liber susţinute în acest an. Ţin cont de astfel de lucruri.

Să vezi pe cineva înotând atât de eficient precum o face el... are o mişcare foarte bună. E doar o chestiune de timp până când el va deveni şi mai puternic, şi va înota şi mai repede., a declarat Michael Phelps despre David Popovici.

  • Recordul mondial la 200 de metri liber datează din iulie 2009, când timpul de un minut şi 42 de secunde a fost atins de către germanul Paul Biederman. La rândul său, David Popovici deţine recordul mondial la juniori, la această probă, de un minut, 42 de secunde şi 97 de sutimi.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele