Ultima oră
Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu
E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!” E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!”
Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech
Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!” Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!”
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare
VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers

Ministrul Sporturilor, reacţie cu privire la faptul că şi-ar fi premiat tatăl. ”Aceste atacuri nu sunt nimic altceva decât o campanie de denigrare”

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 20 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21067424/1/fb-eduard-novak-1.jpg

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a fost prezent, luni, la „Ora Guvernului” organizată în plenul Camerei Deputaţilor, la cererea grupului parlamentar al USR, el răspunzând acuzaţiilor privind faptul că şi-a premiat tatăl sau că încasează renta viageră, deşi şi-a anunţat revenirea în activitate. El a spus că aceste atacuri fac parte dintr-o campanie de denigrare la adresa sa după de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret. Deputatul USR, Cristian Brian, a afirmat că Novak nu este ministru, ci doar un „şmecher care se ocupă de găinării”.

„Ministerul Sportului nu premiază pe nimeni în nume propriu. Există prevederi legislative foarte clare. Lista persoanelor premiate este întocmită, stabilită şi analizată din toate punctele de vedere. Sunt mulţi sportivi cu rude de gradul 1 în staful lor. Aduc rezultate deosebite pentru ţara lor. Nu este vorba de tatăl lui Novak, ci de un antrenor emerit, cu 26 de medalii câştigate.

A fost premiat de fiecare dată de către Ministerul Sportului, Este foarte frustrant ca după toate aceste rezultate istorice pentru sportul românesc să se vrea să se şteargă. Comitetul Paralimpic stabileşte pentru fiecare în parte câte locuri au cei din staf, aşa nu înseamnă că ei nu sunt premiaţi. În 26 martie 2021, tatăl meu a fost internat la Miercurea Ciuc, alături de bunica mea, pentru Covid. Din păcate, bunica mea nu a supravieţuit. El nu nicio şansă să participe la Jocurile Paralimpice.  În ceea ce cazul meu, nu am revenit în activitate, până când un sportiv nu are legitimaţie nu este considerat revenit în activitate. Când voi fi apt, mă voi legitima şi voi renunţa la renta viageră.

Când am intrat în Cartea Recordurilor ca singurul ministru medaliat paralimpic nu fost conflict de interese, nu s-a sesizat nimeni?”, a precizat Eduard Novak, luni în plenul Camerei Deputaţilor.

Despre situaţia de la Federaţia Română de Hochei, Novak a spus: Suspendarea dreptului de vot chiar în ziua votului este suspectă şi trebuie lămurită. În urma sesizărilor numeroase, s-a decis suspendarea. pasiviatea organelor de conducere ale federaţiei a dus la această situaţie Ministerul a creat cadrul potrivit pentru a rezolva situaţia.

Novak a menţionat că se duce o campanie de denigrare a Sindicatului Naţional Sport şi Tineret împotriva sa.

„Aceste atacuri nu sunt nimic altceva decât o campanie de denigrare a SNST împotriva mea. Rolul sindicatului este să analizeze activitatea ministrului sau să reprezinte interesele salariaţilor? Este unealta unui grup care vrea să destabilizeze sportul şi acest minster. Obiectvul nostru este spriinirea sportului de performanţă, sportul trebuie să fie o prioritate naţională”.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele