Ultima oră
VIDEO | Casper Ruud şi-a luat revanşa în faţa lui Stefanos Tsitsipas şi a câştigat titlul la Barcelona VIDEO | Casper Ruud şi-a luat revanşa în faţa lui Stefanos Tsitsipas şi a câştigat titlul la Barcelona
Ioan Andone ştie cine va câştiga titlul sezonul viitor: „O să fie un campionat tare” Ioan Andone ştie cine va câştiga titlul sezonul viitor: „O să fie un campionat tare”
VIDEO | Sepsi - Universitatea Craiova 1-2, în direct la Prima Sport 1! Ştefănescu reanimă partida VIDEO | Sepsi - Universitatea Craiova 1-2, în direct la Prima Sport 1! Ştefănescu reanimă partida
Marcel Bîrsan, lăudat pentru prestaţia de pe Arena Naţională. ”Golul Lui Hasani a fost anulat pentru că trebuia anulat” Marcel Bîrsan, lăudat pentru prestaţia de pe Arena Naţională. ”Golul Lui Hasani a fost anulat pentru că trebuia anulat”
Dorinel Munteanu continuă parcursul de vis. ”Nu pot să fiu decât bucuros” Dorinel Munteanu continuă parcursul de vis. ”Nu pot să fiu decât bucuros”
Motivul pentru care „U” Cluj este în scădere de formă: „Poate fi asta” | VIDEO EXCLUSIV Motivul pentru care „U” Cluj este în scădere de formă: „Poate fi asta” | VIDEO EXCLUSIV

Mircea Lucescu, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Cătălin Chirilă, marii câştigători la Gala Sportului Românesc 2023

Special Publicat de Daian Cutu pe 14 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21493031/1/gala.jpg

Mircea Lucescu, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Cătălin Chirilă au fost recompensaţi, miercuri, cu cele mai importante premii în cadrul Galei Sportului Românesc 2023, eveniment care a avut loc la Ateneul Român.

La gală au fost prezenţi numeroşi foşti şi actuali sportivi, oameni care au scris istorie, reprezentanţi ai autorităţilor, dar şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Mircea Lucescu a primit Premiul special al Agenţiei Naţionale pentru Sport / Legenda sportului. Trofeul i-a fost înmânat de altă legendă, Ion Ţiriac, care a mărturisit cu umor că a ajuns la Ateneul Român după un drum care a durat mai mult decât ar fi crezut, el constatând că “românii au prea mulţi bani”. “Am realizat încă o dată în această seară că românii au prea mulţi bani. S-a făcut benzina peste un euro, dar maşinile sunt tot mai multe. Asta înseamnă că o ducem bine. Cum să facem să o ducem mai bine în sport. Avem talent”, a afirmat Ţiriac, vorbind depre fenomenul canotaj înainte de a-i mulţumi lui Mircea Lucescu pentru ce a făcut pentru sportul românesc.

“Legendă nu snt doar eu, legendele sunt aici în ţară. Nu întâmplător sportul începe să se mişte. Am văzut oameni care aduc în sport dincolo de pricepere, pasiune şi inteligenţă. Îi felicit pe toţi campionii noştri, pe foştii noştri campioni, care au fost bucuria copilăriei mele. Pentru mine tricolorul a însemnat enorm. Nu am fost niciodată căpitan la echipă de club, doar al echipei naţionale”, a spus Mircea Lucescu pe scenă.

Simona Radiş a fost recompensată cu trofeul de excelenţă, premiu care i-a fost înmânat de Nicolae Ciucă.

 

“Am ceva emoţii, dar mă aşteptam la mai rău. 2023 a fost an bun, dar a trecut şi privim înainte pentru că urmează Parisul. Avem speranţe mari, suntem o echipă foarte puternică.  Delegaţia României la această ediţie a Jocurilor Olimpice va străluci negreşit. Avem de dat o luptă, ducem un război, dar îl vom câştiga cu siguranţă. Să ne susţineţi. Hai România!”, a spus Radiş.

Sportivul anului a fost desemnat Cătălin Chirilă, iar sportiva anului Ancuţa Bodnar.

 “Anul 2023 a fost plin de emoţii, dar foarte reuşit. Sunt extrem de onorat să primesc acest premiu şi sunt sigur că nu reuşeam să fac aceste performanţe fără echipa din spatele meu”, a spus Chirilă, precizând că în 2024 trebuie să continue în acelaşi ritm şi cu rezultate la fel de bune.

Bodnar le-a mulţumit tuturor celor care au fost alături de ea în drumul spre performanţă.

În cadrul galei, preşedintelel COSR, Mihai Covaliu, a subliniat că sportul are nvoie de susţinerea tutuuror autorităţilor centrale şi locale.

“Suntem pe ultima turnantă spre Jocurile Olimpice de la Paris. Trebuie investiţie în sport, continuitate, răbdare, totul contabilizându-se în medalii. Dominaţia canotajului este de luat ca bun exemplu. Apreciez constanţa şi modestia lui Cătălin Chirilă... Salut revenirea echipei de gimnastică feminină de României în competiţiile olimpice. Avem răbdarea necesară în sportul de mare performanţă de a construi şi a ajuta la creşterea unei noi generaţii de performeri. Cineva spunea că sportul în România a murit. Nu a murit şi nici nu va muri. Avem nvoie de susţinerea tutuuror autorităţilor centrale şi locale. Este un an deosebit de important şii doar uniţi vom reuşi să fim învingători”, a afirmat Covaliu.

Premiile acordate la gala de miercuri

Sportivul anului – Cătălin Chirilă, canoe (aur şi argint la Mondiale, argint la Europene)

Sportiva anului - Ancuţa Bodnar, canotaj (campioană europeană şi mondială la dublu vâsle)

Antrenorul anului – Antonio Colamonici, canotaj

Antrenoarea anului – Camelia Voinea, gimnastică

Sportivul anului în sport paralimpic – Alexandru Bologa, judo

Sportiva anului în sport paralimpic – Gabriela Constantin, paratenis

Special Olympics – Ionuţ Păunescu (gimnastică)

Echipa anului – masculin sporturi de echipă – Echipa naţională de fotbal (calificare la Campionatul European)

Echipa anului – feminin sporturi de echipă – Echipa de tenis de masă a României (medalie de aur la Jocurile Europene)

Echipa anului – masculin sporturi individuale - Barca de 8+1 canotaj (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci şi Adrian Munteanu), medalie cu argint la Campionatele Europene. La Mondialele de la Belgrad, echipajul de 8+1 masculin s-a clasat pe locul 4, terminând cursa finală la distanţă de sub 1 secundă de locul 3

Echipa anului – feminin sporturi individuale - Barca de 8+1 canotaj (Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Amalia Bereş, Magdalena Rusu, Adriana Adam, Iuliana Buhuş şi Ştefania Petreanu). A câştigat aurul anul trecut la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Belgrad.

Speranţele sportului românesc feminin -  Elena Zaharia, tenis de masă

Speranţele sportului românesc masculin – Radu Niţu, scrimă

Echipa anului – competiţii mixte – Ioana Bîrsan şi Lucian Popa, culturism

Speranţele sportului echipe – Norbert şi Francesca Maior, automobilism

Cel mai bun administrator în sport – Adela Alexe, Complexul Naţional Snagov

Evenimentul anului în sport / Cea mai bună organizare a unei competiţii internaţionale în România – Campionatul European de Înot în bazin scurt, pentru seniori, de la Otopeni

Preşedintele de federaţie al anului – Elisabeta Lipă, canotaj

Trofeul de excelenţă – Simona Radiş, canotaj decernat Nicolae Ciucă - dublă camioană europeană şi campioană mondială

Premiul special al Agenţiei Naţionale pentru Sport / Legenda sportului – Mircea Lucescu

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele