Ultima oră
Problemele continuă la Rapid! Conflictul care ar fi izbucnit între jucători. Ce a spus fostul jucător: „Nu ştiu dacă e masa de adio” Problemele continuă la Rapid! Conflictul care ar fi izbucnit între jucători. Ce a spus fostul jucător: „Nu ştiu dacă e masa de adio”
Adrian Newey ar putea ajunge la Ferrari în primăvara anului 2025 Adrian Newey ar putea ajunge la Ferrari în primăvara anului 2025
GP-ul Kazahstanului a fost amânat din cauza inundaţiilor GP-ul Kazahstanului a fost amânat din cauza inundaţiilor
România a obţinut 11 medalii de aur în prima zi de participare la Campionatul European de Culturism şi Fitness 2024 România a obţinut 11 medalii de aur în prima zi de participare la Campionatul European de Culturism şi Fitness 2024
Dinamo Bucureşti va întâlni SG Flensburg-Handewitt în semifinala European League, de la Hamburg Dinamo Bucureşti va întâlni SG Flensburg-Handewitt în semifinala European League, de la Hamburg
Victor Piţurcă aruncă săgeţi către patronul Universităţii Craiova. „Ţin minte nişte declaraţii urâte ale lui Mihai Rotaru” Victor Piţurcă aruncă săgeţi către patronul Universităţii Craiova. „Ţin minte nişte declaraţii urâte ale lui Mihai Rotaru”

Patru de la CFR şi unul singur de la FCSB! Cum arată echipa sezonului regulat din Liga 1, în viziunea LPF

Superliga Publicat pe 1 mar 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19285503/1/camora-1.jpg

LPF a desemnat cel mai bun "11" al Ligii 1 la finalul sezonului regulat, iar în echipă şi-au făcut loc patru jucători ai liderului CFR Cluj, plus antrenorul Dan Petrescu.

Echipa e aşezată în 4-3-3, iar fundaşul Radu Boboc, de la Viitorul, e singurul fotbalist care nu joacă în Play-off.

Iată echipa ideală a sezonului regulat din Liga 1, în opinia Ligii Profesioniste de Fotbal:

PORTAR

Giedrius Arlauskis (CFR Cluj / 32 de ani / 19 jocuri) - Titular incontestabil în echipa sezonului. Nu a primit gol în 14 dintre cele 19 jocuri în care s-a aflat pe teren în ediţia curentă.

FUNDAŞI

Radu Şt. Boboc (Viitorul / 20 de ani / 24 jocuri) - Tânărul fundaş de bandă a confirmat încrederea primită din partea lui Gheorghe Hagi. A marcat două goluri frumoase şi a oferit trei pase decisive. Dintre cele 22 de jocuri în care a fost titular, 18 le-a început în partea dreaptă şi patru în stânga.

Andrei Burcă (CFR Cluj / 26 de ani / 14 jocuri) - S-a acomodat rapid cu cerinţele exigentului antrenor Dan Petrescu, devenind om de bază în campionat şi în cupele europene. Mai mult, s-a dovedit a fi şi un jucător polivalent, el fiind folosit în câteva meciuri şi pe postul de fundaş dreapta.

Marius Constantin (Gaz Metan / 35 de ani / 23 jocuri) - Deşi a ajuns la 35 de ani, evoluţiile sale din acest sezon au fost printre cele mai bune din carieră, un merit deosebit avându-l şi colaborarea cu Edward Iordănescu. Pe lângă prestaţiile solide din defensivă, s-a remarcat şi ca un foarte bun executant de penalty-uri, şase dintre cele şapte reuşite fiind izbutite de la punctul cu var.

Mario Camora (CFR Cluj / 33 de ani / 19 jocuri) - Căpitanul clujenilor şi-a mobilizat excelent echipa în momentele dificile, iar rezultatele s-au văzut pe tabelă. Este un model de profesionalism. A ajuns la 259 de meciuri jucate pe prima scenă în tricoul CFR-ului.

MIJLOCAŞI

Dan Nistor (16 jocuri pt. Dinamo, 4 pt. Universitatea / 31 de ani) - A reuşit 10 assist-uri în tricoul roş-albilor (plus patru goluri), fiind la finalul sezonului regulat cel mai bun pasator decisiv din campionat. Evoluţii lăudabile şi la Universitatea Craiova unde a format alături de Mateiu şi Cicâldău o linie de mijloc experimentată, cu aproape 650 de meciuri în CASA Liga 1.

Jonathan Rodriguez (FC Botoşani / 29 de ani / 25 jocuri) - Dispus în fiecare meci la un consum mare de energie, a făcut excelent legătura între compartimentul defensiv şi cel ofensiv. S-a evidenţiat şi la finalizare, în contul său fiind trecute două goluri şi patru pase decisive.

Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova / 22 de ani / 23 jocuri) - A marcat nouă goluri, dintre care patru din afara careului mare, şi a oferit patru pase decisive. A devenit un jucător exponenţial pentru craioveni.

ATACANŢI

Ciprian Deac (CFR Cluj / 34 de ani / 15 jocuri) - Poate fi oricând dat exemplu tinerilor fotbalişti. A fost cel mai periculos jucător din ofensiva ardelenilor, în contul său fiind trecute şapte goluri şi cinci pase decisive. A fost declarat de cinci ori „jucătorul meciului”.

Denis Alibec (Astra / 29 de ani / 19 jocuri) - Lăudabilă revenirea de formă arătată de Denis Alibec în sezonul regulat 2019/2020! Cu 10 goluri marcate şi nouă pase decisive, vârful Astrei a fost jucătorul cu cele mai mai multe contribuţii ofensive din CASA Liga 1.

Florinel Coman (FCSB / 21 de ani / 23 jocuri, FOTO) - A fost principalul motor al roş-albaştrilor în lupta pentru locurile fruntaşe. A marcat de 11 ori (toate golurile din acţiune) şi a oferit şapte pase decisive. Prezent de nouă ori în echipa etapei, lider la acest capitol!

ANTRENOR

Dan Petrescu (CFR Cluj / 52 de ani) - Reprezentant de marcă al "Generaţiei de Aur", Petrescu este un model şi ca antrenor. A gestionat perfect meciurile din campionat şi cele din cupele europene, reuşind două performanţe remarcabile: locul 1 la finalul  sezonului regulat şi calificarea din grupele Ligii Europei.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele