Ultima oră
VIDEO | Sepsi – ”U” Cluj 0-0, în direct pe Prima Sport 2! Echipele de start VIDEO | Sepsi – ”U” Cluj 0-0, în direct pe Prima Sport 2! Echipele de start
NEWS ALERT | CFR Cluj l-a transferat pe "Messi din Salento" NEWS ALERT | CFR Cluj l-a transferat pe "Messi din Salento"
Ladislau Boloni a declanşat scandalul momentului în Franţa! "Meriţi să-ţi plesnesc una" Ladislau Boloni a declanşat scandalul momentului în Franţa! "Meriţi să-ţi plesnesc una"
Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier! Eduard Novak a explicat ce s-a întâmplat Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier! Eduard Novak a explicat ce s-a întâmplat
Anamaria Prodan, dornică să îl ajute pe selecţioner! ”Eu cu drag o să-i fac propuneri” Anamaria Prodan, dornică să îl ajute pe selecţioner! ”Eu cu drag o să-i fac propuneri”
Adrian Cojocaru arbitrează meciul Universitatea Craiova - FC Voluntari, de luni, din Superligă Adrian Cojocaru arbitrează meciul Universitatea Craiova - FC Voluntari, de luni, din Superligă

Pilotul rus Nikita Mazepin, autorizat să concureze în Europa

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 3 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21041446/1/profimedia-0744939219.jpg

Preşedintele Tribunalului Uniunii Europene a emis, miercuri, un ordin de suspendare a unei părţi a sancţiunilor legate de războiul din Ucraina în ceea ce îl priveşte pe pilotul rus Nikita Mazepin, ceea ce înseamnă că acesta va putea concura.

Dispoziţia provizorie, emisă în aşteptarea unei hotărâri pe fond, îl autorizează pe Mazepin să călătorească în Uniunea Europeană pentru a încerca să încheie un contract cu o echipă şi, dacă va reuşi, să participe la competiţiile de automobilism, inclusiv în F1, pe teritoriul european.

Nikita Mazepin a fost dat afară de la echipa Haas după startul războiului din Ucraina şi a fost inclus pe lista personalităţilor din Rusia sancţionate de Uniunea Europeană. A fost sancţionat şi tatăl său, oligarhul Dmitri Mazepin, care i-a susţinut întreaga carieră.

Mazepin va putea concura, însă nu pentru vreo echipă cu legătură cu tatăl său sau cu orice persoană sancţionată de UE. El va trebui să concureze sub drapel neutru.

“Sunt bucuros că s-a luat această decizie, care îmi dă speranţa de a-mi relua cariera la nivel internaţional. Voi face tot ce este posibil pentru a recupera timpul pierdut şi a privi înainte pentru a reveni în sportul pe care îl iubesc, căruia i-am dedicat viaţa mea”, a declarat Mazepin pentru AFP.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele