Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!

Pilotul rus Nikita Mazepin, autorizat să concureze în Europa

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 3 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21041446/1/profimedia-0744939219.jpg

Preşedintele Tribunalului Uniunii Europene a emis, miercuri, un ordin de suspendare a unei părţi a sancţiunilor legate de războiul din Ucraina în ceea ce îl priveşte pe pilotul rus Nikita Mazepin, ceea ce înseamnă că acesta va putea concura.

Dispoziţia provizorie, emisă în aşteptarea unei hotărâri pe fond, îl autorizează pe Mazepin să călătorească în Uniunea Europeană pentru a încerca să încheie un contract cu o echipă şi, dacă va reuşi, să participe la competiţiile de automobilism, inclusiv în F1, pe teritoriul european.

Nikita Mazepin a fost dat afară de la echipa Haas după startul războiului din Ucraina şi a fost inclus pe lista personalităţilor din Rusia sancţionate de Uniunea Europeană. A fost sancţionat şi tatăl său, oligarhul Dmitri Mazepin, care i-a susţinut întreaga carieră.

Mazepin va putea concura, însă nu pentru vreo echipă cu legătură cu tatăl său sau cu orice persoană sancţionată de UE. El va trebui să concureze sub drapel neutru.

“Sunt bucuros că s-a luat această decizie, care îmi dă speranţa de a-mi relua cariera la nivel internaţional. Voi face tot ce este posibil pentru a recupera timpul pierdut şi a privi înainte pentru a reveni în sportul pe care îl iubesc, căruia i-am dedicat viaţa mea”, a declarat Mazepin pentru AFP.

mail-share icon Email
viewscnt

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele