Ultima oră
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”
Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter” Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter”

Piţian neagă acuzaţiile de rasism! "Nu am făcut niciun gest" / Romario Pires: "A imitat o gorilă către mine"

Superliga Publicat de Andrei Ionascu pe 17 apr 2021
mail-share icon Email

Meciul dintre Chindia Târgovişte şi FC Hermannstadt, scor 2-0, în direct pe Look Sport, s-a încheiat cu un scandal de proporţii. Mijlocaşul brazilian Romario Pires, de la Hermannstadt, susţine că este victima unui atac rasist din partea lui Andrei Piţian de la Chindia. Piţian a negat acuzaţiile şi susţine că n-a făcut niciun gest din tribune.

Pe imagini se poate observa că Romario Pires este foarte nervos şi îi reproşează ceva unui jucător de la Chindia. Treptat, în conflict s-au implicat mai mulţi jucători din cele două echipe.

Potrivit raportului de arbitraj, prezentat de DigiSport, Piţian, aflat în tribună, l-a luat în colimator pe Romario Pires încă din startul partidei şi l-a strigat "Tarzan" în repetate rânduri. În plus, Piţian s-ar fi bătut şi cu pumnii în piept de mai multe ori, încercând să imite gesturile unei gorile.

“Fix după meci eram pe teren, îi salutam pe băieţii de la Chindia. A coborăt acel băiat şi a imitat o gorilă spre mine. Eu sunt de 9 ani în România şi e prima dată când mi se întâmplă aşa ceva. Sunt foarte trist pentru ce s-a întâmplat. Am luat eu roşu şi eu nu pot să înţeleg asta. Eu ştiu ce înseamnă maimuţoi. Eu nu vreau să fac pe victima. Eu sunt pe teren şi pot să am orice reacţie dacă asta nu depăşeşte limita. Te poţi bucura etc dar eu nu cred că am depăşit limita niciodată! Eu nu aveam de ce să îl înjur.. Din contră eu îi salutam pe băieţii de la Chindia, eu îi cunoscu pe mulţi de acolo. Nu aveam de ce să înjur pe un băiat aşa din senin...”, a declarat Romario Pires la Telekom Sport.

"Mi se pare normal să am dreptul la replică. La finalul meciului i-am spus un singur lucru lui Romario, când am coborât pe gazon să-mi felicit colegii: <<Nu te mai baţi cu pumnii în piept? Nu ne mai provoci?>>. În tur, când ne-au bătut, ne-a provocat cu foarte multe gesturi. N-am pronunţat acele cuvinte care se vehiculează. Nu am făcut niciun gest pe timpul meciului. Ştiu că subiectul rasismului este unul sensibil, am prieteni de culoare şi cine mă cunoaşte ştie că nu accept astfel de lucruri. În momentul în care am trecut pe lângă Romario i-am spus: <<Nu te mai baţi cu pumnii în piept?>>. Atât! Nu am făcut niciun gest, nu m-am bătut cu pumnii în piept. Nu am intrat în conflict cu el pe teren. Incidentul nu ne face bine, dar nu i-am zis <<maimuţoiule>> în niciun moment, este exclus. Am fost pe stadion pentru că antrenorul m-a inclus în lotul lărgit, făcusem deja deplasarea la Buzău şi n-am putut să joc. În tur au fost nişte discuţii contradictorii, el ne-a provocat, iar astăzi începuse cu aceleaşi gesturi. El, în meciul tur, ne provoca cu diverse gesturi. Ştiu că subiectul rasismului este unul sensibil, dar e cale lungă între ce s-a scris şi ce s-a întâmplat. El a început să mă înjure, n-am ripostat şi mi-am continuat drumul spre vestiare. După el a luat cartonaş roşu. Nu cred că a fost niciun scandal de rasism", a spus Andrei Piţian la Digi Sport.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele